Kup sobie cos oryginalnego, pojedź do jakiegoś profi sklepu CarAudio, posluchaj.
Hertza bym polecał, gdyby nie fakt, iz niedlugo wszystkie CRX-y będą chyba na hertzach w tym kraju, wiec wolałbym zapodać sobie cos innego.
Jeśli juz z tych firm co podałeś to JBL bezapelacyjnie.
Ja z kolei zastanawiam sie nad zmianą Hertz'ów na Infinity.
[you] Jeśli nie masz po co żyć, to żyj na złość innym
Witam! Pozwole sobie o zabranie glosu. BROOKLYN-D16A8, osobiscie sam posiadam zestaw w 2gen. Przod - INFINITY REF 6520 SCS, tył - JBL GTO 6527S. Infinity pod wzgledem jakosci przenoszenia dzwieku, miazdza czaszke! Jbl tez sa w porzadku, w kocnu to ta sama rodzinka co Ininity, wiec jak sie ktos wacha czy warta, to osobiscie powiem, ze warto. Ja mam wszystko podpiete pod Alpine 9871rr.
Z tym że pchać tam 200 mm mija się z celem z wielu względów, rozmiar 160-165 nie jest do końca taki przypadkowy. Także odpuść sobie 200 mm bo zyskasz tylko na samym dole pasma kosztem średnicy i góry, gdzie dzieje się najwięcej;) Jeśli chcesz tylko żeby było głośno to ok, ładuj 200 mm i będzie. Ale jak chcesz sobie posłuchać muzyki to w grę wchodzi wyłącznie dwu lub trzydrożny zestaw komponentowy. JBL z gatunku GTO czy Infinity z bliźniaczej serii to kiepski wybór, zwłaszcza jeśli chodzi o głośniki koaksjalne. Jeśli chodzi i konkretne modele to musiałbyś się określić jaki budżet chcesz na to przeznaczyć. Ale tak na chybił trafił pare propozycji:
Hertz HSK - bardzo fajny zestaw, zdecydowanie przyjemniejszy brzmieniowo niż ESK, nie posiada wady w postaci tweetera nie do opanowania jak ESK. cenowo okolice 600-700 zł
Helix Esprit - dwudrożny komponentowy zestaw 165 mm, dosyć mocna średnica, trochę wycofany bas. cena ok 500 zł
Helix Deep Blue - najniższa cena, mimo wszystko dalej lepiej niż GTO czy Infinity z tej półki. Praktycznie najlepszy zestaw dwudrożny z niskiej półki - poniżej 300 zł
I taki jeszcze jeden zestaw który sobie można skompletować z osobnych komponentów:
Signat H16 + Sinuslive Neo25s - 225 zł + 100 zł, to zestaw który zagra nawet na końcówce mocy radia od biedy, chociaż pazur pokazuje dopiero na przyzwoitym wzmacniaczu. Bardzo fajnie zaakcentowany bas, łagodna średnica uzupełniona przez nisko cięty tweeter, trochę agresywny wysoki ale możliwy do wysterowania bez większych problemów. Bardzo polecam.
powiedzcie panowie, czy do solniczki lepiej wsadzić dwudrożne głośniki do drzwi czy do tyłu a do przodu woofery np. z syczkami, bo słyszałem różne wersje, i nie chodzi mi o żadną konkretną firmę, tylko o rozmieszczenie głośników, pozdro
Przód tylko i wyłącznie zestaw woofer + tweeter, inaczej nic ciekawego nie zrobisz. Dwudrożne koaksjalne jeśli chodzi o zastosowanie w drzwiach odpadają.
1gen - liczy się klimat;)
MAX-ZRZ
przez MAX-ZRZ » 2008-04-25, 20:18
ta Furtka Cenowa jak Infinity czy JBL Lub Hertz to i tak są super głośniki Więc powalającej różnicy nie bedzie bo to wyższa pułka Ja bym był Za Jblem albo Helixem który też nieżle wymiata I tak jak Morti, pisze przód średnie + piszczały
Ja bym bral helixa 62.1 albo hertze z podobnej półki w 300zł sie zamkniesz, a całkiem ładnie to gra. Oczywiście pod wzmacniacz to podłączysz? Bo jeśli pod radio to kupowanie takich głośników mija się z celem