Najlepiej jakbys uzywal jak najmniej zywicy. Jak material na obudowe do suba to niezbyt udane, bo bardizej wpada w drgania niz solidny MDF. Na pewno MDS zagra lepiej w samym MDF niz w zywicy.
Ktoś już montował głośnik w ten sposób? Na dniach mam zamiar zabrać się za klejenie obudowy, która ma się wkomponować w bok bagażnika i wszelkie zdjęcia oraz opisy byłyby bardzo mile widziane. Głośnik 20cm a obudowa 10litrów, więc powinna się zmieścić..... I przepraszam za odkopanie tematu ale temat pasował mi idealnie.....
Ja robiłem taką obudowę, jeszcze nie jest skończona ale gra już w aucie. Bas jest o wiele przyjemniejszy niż w obudowie ze sklejki. Głośnik jest oparty na pierścieniu z MDF. Reszta z dużej ilości tkaniny i zywicy. Ja wsadziłem głosnik 25 cm. Jak będę miałchwile czasu to mogę Ci posłać foty jak to wyglądało jak robiłem.
obudowa z laminatu jest bardzo dobrym rozwiazaniem (waga mniejsza niz mdf i sztywnosc wieksza od mdfu) i mozna wykozystac sporo miejsca.
chemik, do takich zabaw uzywa sie zywicy poliestrowej nie epoksydowej poniewaz epoksydowa jest elastyczna
co do wykonania odlewu w boczku to poprostu przygotowujesz scianki z mdfu (kazdy robi jak mu potrzeba 1, 2, 3 ktore mocujesz tak jak maja byc jako skrzynka, tapicerke oklejasz np tasma i na to kladziesz laminat laczac go odrazu ze sciankami z mdfu, wysycha i gotowe
grubosc laminatu powinna miec nie mniej niz 4 mm, przy 4 mm bedzie juz bardzo sztywne