Nie mam najmniejszej ochoty mieć jakiekolwiek doczynienia z kolesiami z serwisów car-audio.
Trzy lata temu zapłaciłem gruby szmal za instalację subwoofera - zainstalowano z odwróconą polaryzacją.
Dwa lata temu zapłaciłem horendalną sumę bo 'były komplikacje' (czyli nie potrafili włożyć wzmacniacz) i do tego ćwaniaki mi zamontowali jakiś rupieć z bazaru jako niwelator szumu. To jeden z najbardziej renomowanych serwisów w Wawie - nazwa na priv.
A dzisiaj kolejny ćwaniak najpierw chciał 200 złotych za ZMIANĘ wzmacniacza na identyczny (nie za nowy wzmacniacz, tylko za podpięcie kabli i ustawianie poziomów) bo to cena 'montażu' wzmacniacza. Jego kolega powiedział że zapłacę 40 złotych dwa tygodnie temu a potem razem wyćwaniakowali że chodziło o 40 złotych upustu z normalnej ceny 140 złotych (chociaż mówił o 200 złotych wcześniej) - znowu nazwa na priv.
Od dzisiaj będę montował sam albo dam koledze. Zajmie więcej czasu ale nie będę płacił za partactwo i ćwaniactwo.
Przy okazji - mam na sprzedaż Audison SRX 2 (ten wymieniony) z prawdopodobnie uszkodzoną końcówką mocy na jednym kanale. Kanał ten gra ciszej - ale bez zakłóceń. Po prostu ciszej. Można faderem zniwelować ten efekt w układzie stereo ale wolę mieć 100% sprawność. Kontakt na priv.
niewiedza kosztuje.
Przeciez to jest proste .Zajrzyj na jakakolwiek strone o podlaczeniu wzmakai w kieszeni kilka zlotych i satysfakcja wiekrza a tak to znow cos ktos zepsuje.
Następnym razem rzeczywiście zrobię to sam - zajmie mi więcej czasu ale nie będzie ćwaniactwa. 40 PLN byłem gotowy zapłacić za wygodę ale nie 200. Ćwaniaki.
Dustek, sub nie zawsze podłącza się zgodnie (czyli + do +, - do -), prawdę mówiąc wręcz częściej podłącza się go odwrotnie aby zgrał się z fazą zestawu przedniego, wynika to z pewnych rzeczy. Jedynym przypadkiem w którym sub zawsze trzeba podłączyć zgodnie z oznaczeniem jest przypadek gdy na wzmaku masz możliwość przełączenia fazy 0-180.
normalna sprawa.. jeden powiedział Ci normalną cene, drugi zobaczył że nie znasz sie na rzeczy i podił cene, w wielu sklepach prowadzonych przez młodych ludzi zauwazyłem że ustalają sobie ceny na poczekaniu za niektóre usługi, robi im sie głupio jak przyjdzie mój kolega któremu mówili inną cene poczytaj troche w necie a następne car audio załozysz juz sam szkoda kasy na cwaniaków którzy zrobią to samo co możesz zrobić Ty :]
Jeżeli chodzi o Warszawę, polecam zakład Video Car Audio.
Prowadzidzi go mój znajomy, ma duże doświadczenie w temacie.
Adres C.H Arkadia poziom H -2. Ja by się ktoś wybierał to niech wspomi że jest odemnie.
[ Dodano: 2009-01-20, 11:27 ] Widziałem że chłopaki z Civic klubu do niego jeżdzą.
w elblagu rok temu kuzyniak placil za samo podlaczenie wzmaka 150 pln ale tez jestem zdania ze lepiej samemu to zrobic.
jak ma sie problem to koledzy z forum sluza pomoca.
wystarczy zrobic fotke, zadac pytanie i jeszcze dzisiaj masz co gdzie i jak polaczyc
"Honda [...] tworzy tak wspaniale maszyny jak CRX, NSX czy... PRELUDE!" - Jeremy Clarkson
Koledzy, dziwicie się, że w zakładzie car-audio kasują i po 200 zł za założenie wzmacniacza. Weźcie pod uwagę, że jest to przeważnie stała stawka niezależnie od auta. W CRX fakt faktem pociągnięcie instalacji jest bardzo banalne. Ale w niektórych samochodach nie jest już tak różowo, trzeba rozkręcić sporą ilość plasticzków i innych rzeczy. W tym momencie po pierwsze zajmuje to dużo więcej czasu, więc za same roboczogodziny trzeba sobie policzyć, po drugie montażysta odpowiada za wszystko w tym momencie, jeśli jakiś plastik, zatrzask itp. pęknie mi w czasie demontażu to muszę kupić drugi, a takie rzeczy się jednak rzadko bo rzadko ale zdarzają. Weźcie wszystkie czynniki pod uwagę zanim nazwiecie kogoś złodziejem, zdziercą itd. Montaż car-audio jest to praca jak każda inna. Jeśli nie pasuje ci cena to nikt nie zmusza. Jakoś nikt nie marudzi, że diagnosta bierze 100 zł za diagnostykę, a zajmuje mu to raptem 15 min i co, też złodziej?
Witam,
Sorki za offtop...
Również zapraszam do Krakowa zarówno z audio jak i pomysłami/problemami z dziedziny elektroniki - w niedalekiej przyszłości również druk wielkoformatowy (póki co testuje ploter)
Znam kolesia, któremu car-audio w miejscowości... skasował 500zł za przeciągnięcie w crx samych kabli pod wzmaka 4 kanały. .Miał jakiś wzamk 1-kanałowy to go podłączył i tyle. Roboty na jakieś 1,5 h i aż tyle skasować??????
Orko83, kasować bede zawsze, nic w tym dziwnego. Niewiedza kosztuje.
A w dobie powszechności Neostrady, chyba nie problem skorzystać z dobrodziejstwa Internetu . Przynajmniej jak tak robie