HERTZ DSK165 czy ESK 165??
Coś dla crxowych audio

Vito
Forumowicz

HERTZ DSK165 czy ESK 165??

przez Vito » 2006-02-02, 22:51

A więc tak piszcie które lepsze tzn sprzecik ten ma śmigać w solce. czeka mnie przerabianie otworów i wygłuszanie drzwi ale do zlotu w gorzowie chciałbym się z tym uporać. Apropo gdzie cykacze umieścić?? I jeszcze proźba do w1c10 jakbyś mógł to podrzuć parę fotek efektu końcowego na 13 zdaje się tam było.
www.fartrewal.pl ---> wakacje i weekendy nad morzem:)
Był rexosol, była pralka V gen BB9 , było S4 Bi-turbo jest volvo C70 T5

w1c10
Forumowicz

Re: HERTZ DSK165 czy ESK 165??

przez w1c10 » 2006-02-02, 23:25

Vito napisał(a):A więc tak piszcie które lepsze tzn sprzecik ten ma śmigać w solce. czeka mnie przerabianie otworów i wygłuszanie drzwi ale do zlotu w gorzowie chciałbym się z tym uporać. Apropo gdzie cykacze umieścić?? I jeszcze proźba do w1c10 jakbyś mógł to podrzuć parę fotek efektu końcowego na 13 zdaje się tam było.

Czesc.
Fotki z wygłuszania i jak to wyglada calosc mam tutaj:
http://w1c10.skwierzyna.com/fotki/?nazwa=wygluszanie
Ja mialem DSK 130 grały razem z Alpine CDA 7.... Grały bardzo fajnie nie miałem nigdy lepszych glosniczkow, a graly na samym radyjku. Gdyby dokupic wzmacniacz i to polecam to zagraly by napewno lepiej. Bo samo radio ma za mala moc tym bardziej do DSK/ESK 165. Ktore lepiej graja to nie wiem, ja slyszalem opinie ze DSK, ale nie moge tego potwierdzic
Tweetery najłatwiej w słupkach na wysokości głowy skierowane w strone siedzen :) Najlepiej by było zrobic to super profesjonalnie mdf+materiał+żywica+szpachel i malowanie, ale to troszke roboty. Ja po prostu sciagnelem te plastiki szare z przodu z lewej i prawej strony sa na zatrzaski. Tam sie dziurke wywiercilo i przymocowalo tweeterek. Srub zadnych nie widac jest dosc ładnie. Tylko wczesniej zaznacz sobie jakims mazakiem na jakies wysokosci maja byc, najlepiej wlasnie na wysokosci głowy w jej strone. Tony wysokie są kierunkowe i jak staniesz obok to juz gorzej słychac to nie to co bas, tak ze najlepiej jak są skierowane w strone głowy. Mocowanie tweeterow gdzies w pułce z tyłu czy w dzwiach na dole mija sie z celem.

Vito
Forumowicz

przez Vito » 2006-02-02, 23:54

tzn na razie ma to grać na alpine 9847R ale przyszłościowo wzmak jes przewidziany ale to na jesieni razem z subem. A nie masz zdj. tych tweeterów w słupkach?? a 165 dlatego że praktycznie ta sama cena co 130 a moc większa. 130 nie wymiękały jak na maxa grało?? U mnie na razie grają seryjne pionki ale całe drzwi trzeszczą jak ruska szafa:/ w związku z tym że jest to zdecydowanie niezadowalające to planuję wymiane :P Chyba że coś innego jak hertz w tej cenie??

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2006-02-03, 00:20

Ja mam hertz ESK 165 gra rewelacja dzrzwi mam wygluszone tweetery na slupkach bez wzmaka narazie

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2006-02-03, 00:22

podobno esk graja lepiej,poszukaj na civic slask tam jest opisane co jak gra.

Ali-En
Forumowicz

przez Ali-En » 2006-02-03, 01:05

roznica miedzy 13 a 16,5 jest dosc spora!!
Ja bym sie jeszcze zastanowil nad takimi glosnikami >>> LINK <<< Maja pelna zwrotnice, jedwabna kopulke tweetera, i mozna z nich uzyskac przyzwoity bas. Zbieraja ostatnio dosc dobre opinie i sa calkiem tanie.

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2006-02-03, 01:09

Ali-En napisał(a):roznica miedzy 13 a 16,5 jest dosc spora!!
Ja bym sie jeszcze zastanowil nad takimi glosnikami >>> LINK <<< Maja pelna zwrotnice, jedwabna kopulke tweetera, i mozna z nich uzyskac przyzwoity bas. Zbieraja ostatnio dosc dobre opinie i sa calkiem tanie.

Zgadza sie :ok: Slyszalem i wg mnie graja lepiej niz esk ale moze mam koślawe ucho :D Ja w takie zaiwestuje :D
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna
www.sm-foto.pl

AdiTasiek
Forumowicz

przez AdiTasiek » 2006-02-03, 01:18

Moim zdaniem na Przod rewelacyjne sa Hertz-e i w to bym zainwestowal a na tyl PowerBass PB-B1054v.2 Black 2x 25cm spkojnie starcza Tak jak kolega Wyzej napisal warto sie zastanowic nad ta firma bo subwoofery sprawoja sie cudownie pod wzmakiem Audisona Niestety Sredniotonowek nie mialem okazji slyszec.
Pierońskie Hanysy Jadą z Piskiem...

Arek-MARKI
Forumowicz

przez Arek-MARKI » 2006-02-03, 14:45

Jeżeli moge coś dorzucić do tego tematu. To dsk to niższy model niż esk. Więc lepiej ESK. I najlepiej 16 i dobre wytłumienie. Jednak do hertza MUSI być wzmacniacz, bo to słabo gra na radio, dopiero pokazuje pazurki na wzmaku. Mówię z własnej autopsji, miałem esk 165. Teraz w cerce mam powerbass i naprawde jestem zadowolony, podpiete pod wzmak. Tweetery nie są ostre, co w hertazch daje dobrze po uszach i są dość męczące. Możesz też zastanowić się nad rainbow slx, signat h16+t3+c2. Najlepiej jedz do firmy car audio posłuchaj i wybierz to co Ci się podoba pod względem grania. Proponuje odrazu robić instalacje pod wzmak i podłanczać , ja na początku miałem bez i potem po 2 tygodniach znowu rozbieranie. Wzmaków jest bardzo dużo na allegro coś znajdziesz... tylko coś firmowego np: signat, axton, chyba ze masz wiecej kasy to dls, rockford.

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2006-02-03, 14:56

Arek-MARKI napisał(a):Jeżeli moge coś dorzucić do tego tematu. To dsk to niższy model niż esk. Więc lepiej ESK. I najlepiej 16 i dobre wytłumienie. Jednak do hertza MUSI być wzmacniacz, bo to słabo gra na radio, dopiero pokazuje pazurki na wzmaku. Mówię z własnej autopsji, miałem esk 165. Teraz w cerce mam powerbass i naprawde jestem zadowolony, podpiete pod wzmak. Tweetery nie są ostre, co w hertazch daje dobrze po uszach i są dość męczące. Możesz też zastanowić się nad rainbow slx, signat h16+t3+c2. Najlepiej jedz do firmy car audio posłuchaj i wybierz to co Ci się podoba pod względem grania. Proponuje odrazu robić instalacje pod wzmak i podłanczać , ja na początku miałem bez i potem po 2 tygodniach znowu rozbieranie. Wzmaków jest bardzo dużo na allegro coś znajdziesz... tylko coś firmowego np: signat, axton, chyba ze masz wiecej kasy to dls, rockford.

Zgadzam sie ;) ESK maja za ostry tweeter a PB maja jedwabny i jest przyjemnie :diabelek:
www.sm-foto.pl

AdiTasiek
Forumowicz

przez AdiTasiek » 2006-02-03, 15:15

prawda taka ze dobre tweeterki, porzadne wygluszenie i tunele z MDF-a to polowa sukcesu. i Tak jak Arek-MARKI pisze najlepiej zaraz instalacje robic pod wzmaka. Bo potem jest troszke zabawy. Teraz w seicento przerabialismy wszystko pod wzmacniacz narazie na wzmacniaczu jest tylko przod narazie AUDISON LRX 4.300 Na zabudowe tylu czekamy na Sloneczko i cieplo.
Pierońskie Hanysy Jadą z Piskiem...

Vito
Forumowicz

przez Vito » 2006-02-03, 15:41

Narazie nie znajde tyle kasy by w wzmaka i suba zainwestować. To musi poczekać do jesieni :( tylko że DSK można już za 245 zł dostać. Chodzi o to że ma się to nie rzucać w oczy... wieć czy tweetery koniecznie w słupkach??

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2006-02-03, 16:04

Jak maja byc tweetery to tylko w slupkach tzn tam najlepiej graja :D Jak nie chcesz tweeterow to kup 2albo3 drozny zestaw, najprosciej i wyjdzie taniej :)
www.sm-foto.pl

Arek-MARKI
Forumowicz

przez Arek-MARKI » 2006-02-03, 16:19

Tweetery nie muszą być koniecznie w słupkach. Mozesz je zamocować np miedzy deską a słupkiem. tylko nakieruj je na lusterko wsteczne. W miare czasu zrobić sobie słupki. http://forum.tuning.pl tam jest dużo opisów jak samemu zrobić tweeter w słupkach. albo http://www.audiocar.pl/forum/forum.html i wejdz na stare forum. Pzdr

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-02-03, 16:49

Ja też mam ESK165 - 4sztuki, pod wzmacniaczem uDimension 4x50W..... robi po prostu wymiot - do tego czasu miałem je w escorcie zamontowane, a więc o wiele większa kasta... rwało portki z dupy... nie wiem jak to inaczej opisać. Ale jeden warunek to je dobrze pomontować, z rozwagą i wytłumić co trzeba. Grają bardzo czysto, nawet jak sie podłgłośni tak że po 5min łeb boli. Nic tylko polecić, ale ta jak przedmówcy pisali - musi być dobry wzmacniacz (idealnie to po 50W na kanał) bo inaczej kicha z dobrego grania!!!

Następna strona