Vito napisał(a):A więc tak piszcie które lepsze tzn sprzecik ten ma śmigać w solce. czeka mnie przerabianie otworów i wygłuszanie drzwi ale do zlotu w gorzowie chciałbym się z tym uporać. Apropo gdzie cykacze umieścić?? I jeszcze proźba do w1c10 jakbyś mógł to podrzuć parę fotek efektu końcowego na 13 zdaje się tam było.
Najlepiej by było zrobic to super profesjonalnie mdf+materiał+żywica+szpachel i malowanie, ale to troszke roboty. Ja po prostu sciagnelem te plastiki szare z przodu z lewej i prawej strony sa na zatrzaski. Tam sie dziurke wywiercilo i przymocowalo tweeterek. Srub zadnych nie widac jest dosc ładnie. Tylko wczesniej zaznacz sobie jakims mazakiem na jakies wysokosci maja byc, najlepiej wlasnie na wysokosci głowy w jej strone. Tony wysokie są kierunkowe i jak staniesz obok to juz gorzej słychac to nie to co bas, tak ze najlepiej jak są skierowane w strone głowy. Mocowanie tweeterow gdzies w pułce z tyłu czy w dzwiach na dole mija sie z celem.
Chyba że coś innego jak hertz w tej cenie??Ali-En napisał(a):roznica miedzy 13 a 16,5 jest dosc spora!!
Ja bym sie jeszcze zastanowil nad takimi glosnikami >>> LINK <<< Maja pelna zwrotnice, jedwabna kopulke tweetera, i mozna z nich uzyskac przyzwoity bas. Zbieraja ostatnio dosc dobre opinie i sa calkiem tanie.
Slyszalem i wg mnie graja lepiej niz esk ale moze mam koślawe ucho
Ja w takie zaiwestuje 
Arek-MARKI napisał(a):Jeżeli moge coś dorzucić do tego tematu. To dsk to niższy model niż esk. Więc lepiej ESK. I najlepiej 16 i dobre wytłumienie. Jednak do hertza MUSI być wzmacniacz, bo to słabo gra na radio, dopiero pokazuje pazurki na wzmaku. Mówię z własnej autopsji, miałem esk 165. Teraz w cerce mam powerbass i naprawde jestem zadowolony, podpiete pod wzmak. Tweetery nie są ostre, co w hertazch daje dobrze po uszach i są dość męczące. Możesz też zastanowić się nad rainbow slx, signat h16+t3+c2. Najlepiej jedz do firmy car audio posłuchaj i wybierz to co Ci się podoba pod względem grania. Proponuje odrazu robić instalacje pod wzmak i podłanczać , ja na początku miałem bez i potem po 2 tygodniach znowu rozbieranie. Wzmaków jest bardzo dużo na allegro coś znajdziesz... tylko coś firmowego np: signat, axton, chyba ze masz wiecej kasy to dls, rockford.
ESK maja za ostry tweeter a PB maja jedwabny i jest przyjemnie 
tylko że DSK można już za 245 zł dostać. Chodzi o to że ma się to nie rzucać w oczy... wieć czy tweetery koniecznie w słupkach??
Jak nie chcesz tweeterow to kup 2albo3 drozny zestaw, najprosciej i wyjdzie taniej 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość