powiecie cos o tym zestawie CRUNCH + CLATRONIC AR 736
Coś dla crxowych audio

Posty: 32   •   Strona 1 z 3   •   1, 2, 3
chadziaa
 
Posty: 564
Dołączył(a): 2013-02-03, 12:36
Lokalizacja: Mirzec
Samochód: CIVIC VI EK3

powiecie cos o tym zestawie CRUNCH + CLATRONIC AR 736

przez chadziaa » 2013-11-19, 21:41

witam powiecie pare słow o tym zestawie grającym??




http://www.electronic-star.pl/Crunch-MX ... i38832.htm
Opis skrzynki


http://www.audiosklep.pl/crunch-gts-2175-p-2047.html
opis wzmacniacza



http://www.ebay.de/itm/Clatronic-AR-736 ... 3387a71252
Radio Do zestawu



Mialem kiedys taki zestawik w świetej pamieci VW GOLF II


urywało mi dupe i chcial bym teraz zakupic takie cos do Hanki warto czy nie warto??
Ostatnio edytowano 2013-11-19, 22:24 przez chadziaa, łącznie edytowano 2 razy
MaTeUsZ EK3

Avatar użytkownika
crxJLC
 
Posty: 1052
Dołączył(a): 2009-03-10, 15:29
Lokalizacja: okolice Wrocławia

przez crxJLC » 2013-11-19, 22:05

chcesz to podlaczyc bez wzmacniacza ?
CRX <3

chadziaa
 
Posty: 564
Dołączył(a): 2013-02-03, 12:36
Lokalizacja: Mirzec
Samochód: CIVIC VI EK3

przez chadziaa » 2013-11-19, 22:22

wzmacniacz bedzie tez cruncha :)
MaTeUsZ EK3

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

przez Maniek93 » 2013-11-19, 23:29

nawet najlepszy sprzęt na kijowym źródle nie zagra jak powinien...

Avatar użytkownika
Snow
 
Posty: 456
Dołączył(a): 2007-03-31, 14:00
Lokalizacja: Szczecin

przez Snow » 2013-11-19, 23:41

dokladnie tak jak wyzej, kup dobre radio a potem reszte, bo kupisz skrzynke, glosniki itd a radio gowniane to sie zawiedziesz. Jaki masz zestaw na przodzie ? w tej cenie szukalbym aplinki cda 9853,33 juz idzie wyrwac za 500-600zl cos na allegro do tego jakis porzadny zestaw na przod morele 6, dls'y na mdfie i porzadne wygluszenie. a pozniej jakas skrzynka jak ci zabraknie basu

chadziaa
 
Posty: 564
Dołączył(a): 2013-02-03, 12:36
Lokalizacja: Mirzec
Samochód: CIVIC VI EK3

przez chadziaa » 2013-11-20, 00:26

Mialem juz takie granie z tym radiem w golfie 2 i robilo to mega robote i gralo zajebiscie

Nikt pewnie z was nie siedzial w aucie przy tym zestawie grajacym


Mowie serio urywa dupe to granie polecam kazdemu

Niby wzmak + skrzynka ma lacznie 600 watt i radio 4x60 wat to naprawdę robi mega robote
MaTeUsZ EK3

Avatar użytkownika
Matti5d
 
Posty: 862
Dołączył(a): 2006-08-19, 17:35
Lokalizacja: SG

przez Matti5d » 2013-11-20, 00:46

Nie znacie się. Audiofile mówią że dmucha jak zły

Obrazek

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

przez Maniek93 » 2013-11-20, 01:10

jedynie jak moze urwyac dupe to tlustym, jednostajnym, rozlazacym sie basem..
poza tym radio nie ma 60w ;) Mozesz mi powiedziec jak skrzynia i wzmacniacz moga miec moc w sumie? :rotfl:

chadziaa
 
Posty: 564
Dołączył(a): 2013-02-03, 12:36
Lokalizacja: Mirzec
Samochód: CIVIC VI EK3

przez chadziaa » 2013-11-20, 10:43

Skrzynka 350 wat i wzmacniacz 250 wat

Radio ma 4 omy na wyjsciu do wzmaka a ma wyjsc 4

Jak poszukam to podam opis radia ;) radio nie jest byle jakie
Bo to jest firmy niemieckiej i to dobrej firmy Clatronic

A radio alpina no jest spoko ale nie mam zamilowan do tych radii

Dla mnie role spelnil Clatronic i nie wymienie na zadnne inne ;)
MaTeUsZ EK3

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

przez Maniek93 » 2013-11-20, 12:07

głośnik ma odporność na moc, a nie moc więc nie wiem jakim cudem to sumujesz :zaskoczony:
i padło pytanie.. co masz na przodzie? seryjne papierzaki? :P
Co z tego że radio ma 4 ohmy i 4 wyjścia? każde tak ma oprócz decków.
i jak to na wyjściu do wzmaka? chcesz poprowadzić sygnał wysokopoziomowy?
40-60w które podaje producent to jest moc maksymalna (chwilowa), z reguły jest to 20-28w...

Avatar użytkownika
Matti5d
 
Posty: 862
Dołączył(a): 2006-08-19, 17:35
Lokalizacja: SG

przez Matti5d » 2013-11-20, 12:24

chadziaa napisał(a):Jak poszukam to podam opis radia ;) radio nie jest byle jakie
Bo to jest firmy niemieckiej i to dobrej firmy Clatronic


Ty tak na serio, czy robisz sobie jaja? :)

Clatronic to najgorszy chiński badziew.
To radio nowe kosztowało pewnie nie więcej jak 200 zł.
Ostatnio edytowano 2013-11-20, 12:41 przez Matti5d, łącznie edytowano 1 raz

chadziaa
 
Posty: 564
Dołączył(a): 2013-02-03, 12:36
Lokalizacja: Mirzec
Samochód: CIVIC VI EK3

przez chadziaa » 2013-11-20, 12:40

Matti5d napisał(a):
chadziaa napisał(a):Jak poszukam to podam opis radia ;) radio nie jest byle jakie
Bo to jest firmy niemieckiej i to dobrej firmy Clatronic


Ty tak na serio, czy robisz sobie jaja? :)

Clatronic to najgorszy chiński badziew.
To radio nowe kosztowało pewnie nie więcej jak 200 zł.



Moze i jest ale dla mnie jest ok


a radio ALPINE myslisz ze nie jest CHinskim zwyklym badziewiem ale oczywiscie ze jest
z resztą jak kazde radio MADE IN CHINA:))

[ Dodano: 2013-11-20, 11:42 ]
Maniek93 napisał(a):głośnik ma odporność na moc, a nie moc więc nie wiem jakim cudem to sumujesz :zaskoczony:
i padło pytanie.. co masz na przodzie? seryjne papierzaki? :P
Co z tego że radio ma 4 ohmy i 4 wyjścia? każde tak ma oprócz decków.
i jak to na wyjściu do wzmaka? chcesz poprowadzić sygnał wysokopoziomowy?
40-60w które podaje producent to jest moc maksymalna (chwilowa), z reguły jest to 20-28w...




z przodu w drzwiach beda tez glosniki firmy crunch i z tyłu tez :)
MaTeUsZ EK3

Avatar użytkownika
Matti5d
 
Posty: 862
Dołączył(a): 2006-08-19, 17:35
Lokalizacja: SG

przez Matti5d » 2013-11-20, 12:47

chadziaa napisał(a):
a radio ALPINE myslisz ze nie jest CHinskim zwyklym badziewiem ale oczywiscie ze jest
z resztą jak kazde radio MADE IN CHINA:))



A no nie jest, ALPINE ma fabrykę w Japonii.

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

przez Maniek93 » 2013-11-20, 13:16

ok skoro mają być z tyłu i z przodu głośniki to z czego je napędzisz?
Radio ma 4 wyjścia - 2 pójdą na głośniki przednie, pozostałe dwa pójdą na wzmacniacz (wywnioskowałem, że podpinasz wzmacniacz przez wejście wysokopoziomowe) więc z czego zasilasz głośniki tylne? Wzmacniacz jest dwukanałowy, więc jak podepniesz subwoofer (zapewne w mostku) to nie bardzo jest je z czego zasilić ;)

chadziaa
 
Posty: 564
Dołączył(a): 2013-02-03, 12:36
Lokalizacja: Mirzec
Samochód: CIVIC VI EK3

przez chadziaa » 2013-11-20, 15:08

to wszystko mi bedzie robil moj wujek ktory ma firme AUDIO CAR w starachowicach wiec ja mu odstawie auto i on bedzie działał a ja bede bawił sie z moim dzieckiem w domu :)


wzmacniacz napewno bedzie 4 kanałowy i reszta glosnikow CRUNCHA + tweetery :)
MaTeUsZ EK3

  Następna strona
Posty: 32   •   Strona 1 z 3   •   1, 2, 3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Teraz jest 2018-09-22, 20:31