Wzmacniacz Magnat Rock 6000
Coś dla crxowych audio

Posty: 8   •   Strona 1 z 1
Avatar użytkownika
Ketiw
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 2009-03-14, 19:32
Lokalizacja: Katowice

Wzmacniacz Magnat Rock 6000

przez Ketiw » 2014-03-14, 19:07

Mam problem ponieważ kiedyś zakupiłem zestaw od uzytkownika Dawca44 (chyba?) i ładnie mi to wszystko poskładał i świetnie grało. Mineły 3 lata i niestety przestał mi działac prawy głosnik :cry: Cały zestaw wyglada nastepująco, Alpine 9873RB, głośniki Helix 62.1 Dark Blue, wzmacniacz Magnat Rock 6000, skrzynia basowa Hertz ES 300. Dodam ze kable z wzmaka byly podlaczone taśma pod radio a nie bezposrednio do glosników.

Niestety jakiś czas temu przestał działac mi prawy glosnik, doszedłem do tego ze gdy wypne grube kable z tej kostki i podepne normalnie glosniki bez wzmaka to cały przód działa. Możliwe jest to że spalił mi sie jakiś kanał w wzmaku ? Dzisiaj go rozebrałem i nic niepokojącego nie zauwazyłem. Ktoś takie rzeczy naprawia czy musze kupić inny wzmak ? Ewentualnie jest ktoś ze śląska u kogo moglbym sprawdzić czy moj wzmak działa ? :D
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

przez Maniek93 » 2014-03-14, 21:47

czekaj, czekaj jak podpięty ten wzmacniacz? sprawdzić wzmacniacz czy kanał nie spalony możesz przecież sprawdzić podpinając odwrotnie strony, jak druga strona przestanie grać to coś nie tak ze wzmacniaczem. Ale ja zaczął bym od poprawnego podpięcia wzmacniacza prosto z akumulatora z bezpiecznikiem na kablu który będzie dobrany do kabla (tak, bezpiecznik przy akumulatorze ma zabezpieczać kabel, żeby się nie popalił, od zabezpieczania wzmacniacza są bezpieczniki na nim).
dalej: chcesz mieć helixy podpięte pod 2 kanały i suba podpiętego w mostek na pozostałych 2 kanałach, tak? Opisz jak masz teraz, co gdzie jest podpięte, ew porób jakieś czytelne fotki.
edit:może czincze nie łączą?

Avatar użytkownika
Ketiw
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 2009-03-14, 19:32
Lokalizacja: Katowice

przez Ketiw » 2014-03-14, 23:10

Ok, więc tak dobry pomysł z tym kanałem czy nie spalony zmieniając strony. Wzmacniacz jest podpięty prosto z akumulatora z bezpiecznikiem.
Chce mieć podpiete helixy i subka :) tak dotychczas miałem. Teraz mam wzmacniacz w domu rozebrany, pojde go sprawdzić dopiero jak sie zrobi pogoda a od jutra ma się zepsuć :( Mam tylko taka fotke. Wszystko jest tutaj podpięte prawidłowo.

http://oi57.tinypic.com/6s8f2c.jpg
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

Re: Wzmacniacz Magnat Rock 6000

przez Maniek93 » 2014-03-14, 23:20

Ketiw napisał(a):[...]Dodam ze kable z wzmaka byly podlaczone taśma pod radio a nie bezposrednio do glosników.[...

a możesz to jakoś bardziej opisać/wyjaśnić? :)

Avatar użytkownika
Ketiw
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 2009-03-14, 19:32
Lokalizacja: Katowice

przez Ketiw » 2014-03-15, 00:13

Hmm po prostu te grube kable były wpięte w kostke z tyłu radia i przylepione taśma :rotfl:
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

przez Maniek93 » 2014-03-15, 00:44

próbuje zrozumieć :P grube kable, czyli zasilanie wzmacniacza, było pociągnięte z kostek iso do radia, a nie bezpośrednio z akumulatora? :szok:

Avatar użytkownika
Dawca44
 
Posty: 2469
Dołączył(a): 2006-08-06, 12:05
Lokalizacja: Góra (SPS)

przez Dawca44 » 2014-03-15, 02:49

Ketiw, co ty fandzolisz?!
Zasilanie wzmaka było podpięte + z aku, - z budy i remote z radia.
Do tego RCA z radia do wzmaka.
A od wzmaka do głośników kablami miedzianymi + zwrotnice i odpowiednie rozprowadzenei.
Nie wiem o co Co chodzi z tymi taśmami?

Druga sprawa, jak skrzynkę masz moją, to jest to ES200... Jak byś chciał sprzedać to ją wezmę.
SPRZEDAM TANIO RESZTĘ CZĘŚCI Z ED9:

forum/viewtopic.php?t=45295

Avatar użytkownika
Maniek93
 
Posty: 1286
Dołączył(a): 2013-03-29, 16:39
Lokalizacja: Kraków

przez Maniek93 » 2014-03-15, 08:51

Jeżeli jest podpięte tak jak pisze Dawca44 to luz. Najpierw sprawdź zamieniając kanały, jak dalej nie działa ten sam - szukasz w kablach do tego głośnika/zwrotnicy, jak nie działa drugi to sprawdzasz na początek czincze, jak nie działa to sprawdzić wzmacniacz. Nie pali się na nim protect?

Posty: 8   •   Strona 1 z 1

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Teraz jest 2018-08-15, 05:33