Ostrzeżenie przed oszustem ! Bielsko - Biała
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

tomz
Forumowicz

Ostrzeżenie przed oszustem ! Bielsko - Biała

przez tomz » 2007-10-18, 23:03

Byłem dzisiaj zobaczyć CRX-a z ogłoszenia. Gazeta Jarmark z Bielska - Honda CRX rocznik 90, sprowadzony, bezwypadkowy itd itd. ogólnie inne kłamstwa - cena 5200zł. No to się zainteresowałem autem i dzwonie do gościa. Wypytałem się o kilka rzeczy, gość nie pamięta przebiegu (powiedział, że chyba koło 200tyś) :rotfl2: , auto nie zarejestrowane, bez tablic itd - mówi że stan dobry to można przyjeżdżać, sprowadzone z niemiec(ale tego nie jestem na 100% pewien ale coś takiego pamiętam). Na przegląd można podjechać - tylko nieopodal do pobliskiej stacji diagnostycznej w razie czego :diabelek: . Drugi telefon to pierwsze co gościu mi powiedział, że auto warte 5 tyś, a ja wydam na telefony 50tyś, żebym przyjechał i zobaczył. Ogólnie to nie pamiętam o co się pytałem przy drugim telefonie ale i tak to co mówił to nieprawda. Dałem cynk do kumpla żeby zadzwonił i się podopytywał. Mniej więcej ta sama gadka ale skąd auto sprowadzone? Austria :zaskoczony: . Ustawiłem się z mechanikiem w Bielsku żeby podjechać i pooglądać. No to dojeżdżamy i co widzę - padlina. Auto stoi na dwóch dojazdówkach bo niby fele były super... lusterko prawe - wyrwane, leżało w środku pęknięte. Wycieraczki wykręcone trzy razy - niby jacyś wandale. W środku dwa różne fotele. Mechanik stwierdził, że auto było malowane i to strasznie bo nawet uszczelki były pociaprane. Postojówki z przed liftingu, migacze pęknięte. Już wtedy chciałem gadać z kolesiem z którym rozmawiałem przez telefon ale nie było go - heh. Dalej już auta nie oglądałem bo i tak wiedziałem, że go nie wezmę. Syn oszusta tylko powiedział, że i tak jak go nikt nie weźmie to go potną na części. To był tylko stracony dzień, czas, nerwy i jeden dzień urlopu w pracy :nieok: Zakład ten mieści się w BB, a dokładnie - Mazańcowice, żółty dom z czerwonym dachem - stał tam jeszcze drugi CRX tyle, że czarny - przygotowany do pocięcia.
Why do U drink and drive? When U can smoke and fly.

tomex
Forumowicz

przez tomex » 2007-10-19, 07:21

Niezbyt miło się słucha o takich psełdo sprzedawcach z własnej okolicy :nieok:
Z ciekawości chyba sam tam podjadę i obadam tych wałkarzy.

tomz
Forumowicz

przez tomz » 2007-10-19, 09:00

aaa i zapomniałem dopisać - jak się zapytałem syna sprzedawcy skąd jest auto ściągane to odpowiedział - że gdzieś z okolicy Holandii...To może oni ściągnęli trzy CRX-y i zrobili :rotfl2: jednego? :rotfl2: aha no i przednia szyba pęknięta....
Why do U drink and drive? When U can smoke and fly.