Del Sol z Leszna komus znajoma?
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Lee Shek
Forumowicz

Del Sol z Leszna komus znajoma?

przez Lee Shek » 2008-02-28, 22:00

Witam moze ktos zna to autko wie w jakim jest stanie i co warto w nim sprawdzic??
http://moto.allegro.pl/item321154628_ho ... arna_.html
Ja w sobote bede je ogladal ale nie jestem mechanikiem wiec tylko moge liczyc na spostrzegawczosc... moze ktos poradzi w co zajrzec zeby zbadac czy nie walnieta...??

pozdrawiam

pirul
Moderator

przez pirul » 2008-02-28, 23:42

wyglada jakby ja ktos ogolocil i chcial sprzedac serie za duze pieniadze, tylny zderzak ma wyciety wiec pewnie jakas rynna tam byla, moim zdaniem za drogo a samochod nie zachwyca, moglaby miec chociaz lakier w fajnym stanie a z ogloszenia wynika, ze nawet radia nie ma, szuka chlopak jelenia :) o jakie srebrne wstawki w srodku :szok:

jak juz musisz ja ogladac ;) sprawdz wszystkie podluznice czy bez sladow ingerencji, wloz lape pod tylny zderzak, jak belka pognita wieksze szanse ze dupka nieruszana choc mogl juz ktos po prostu wymienic, chamskie objawy skladania po dzwonie na odwal sie sa przerozne ale zawsze rzucaja sie w oczy wiec patrz sobie uwaznie na wszystkie zgrzewy, spawy, pas przedni, podloge w bagazniku, kielichy zwlaszcza w obrebie mocowania amorkow pod maska, hm... serduszko bez wyciekow, ma palic na dotyk, nie zaszkodziloby jakbys mial przyrzad do pomiaru kompresji, olej na bagnecie powachaj czy nie wali jakims rozpuszczalnikiem bo moze byc doktor wlany, przyuwaz czy nie zbyt gesty, generalnie czepiaj sie wszystkiego bo za taka kase gole auto ma byc tip top! :diabeleknie:
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

Lee Shek
Forumowicz

przez Lee Shek » 2008-03-01, 20:39

Dzisiaj ogladalem autko ale ze nie mam doswiadczenia wiec wiele nie wywnioskowalem... na moje malo doswiadczone oko raczej nie bylo bite albo poprostu dobrze zreperowane, raczej na bank malowane bo lakier ladny i zadnych babli, oba zderzaki troche oszpecone: przedni pekniety przy lampie lekko, tylni widac zreszta na zdjeciu wyciety pod jakis wydech ktorego nie ma. Co do wygladu wnetrza to raczej kiepsko wszedzie biale wstawki kiepsko pomalowane i do tego wydoczny na nich brud, w bagazniku braki tapicerki i brak kola zapasowego jakas decha tylko polozona... pali na dotyk i chodzi calkiem niezle, biegi ok, sprzeglo dobrze lapie, silnik chodzi rowno. Gdyby nie wnetrze to calkiem fajne auto... cena zapewne do negocjacji ale nie walczylem bo uwazam ze i tak za drogo...

ps to byla moja pierwsza del sol ktora ogladalem i co mnie uderzylo to to ze silnik tak jakby malo miejsca pod klapa zajmowal duzo powietrza bylo ale moze to normalne...

pirul
Moderator

przez pirul » 2008-03-01, 21:19

no jak nie ma klimy to jest duzo miejsca zwlaszcza z przodu bo nie ma chlodnicy z wiatrakiem, to rzeczywiscie rzuca sie w oczy, no skoro jest jak piszesz to koles jest smieszny sprzedajac za takie pieniadze niekompletne i upaprane auto
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project