smierdzi kolejnym walkiem ????
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2007-12-07, 20:16

Tamta za 3000 to był szrot zgnilec i zajazd to na 100% nie to samo autko interesowałem się tamtą za 3000 a dokładnie za 2800PLN bo chciałem ją na części była zgnita i z silnikiem był jakiś problem ta w porównaniu do tamtej to bajka...
Nie ma to jak zgrabna sylwetka

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2007-12-07, 20:19

A nie pomyśleliście o tym, że te czerwone mogę mieć jakąś naklejeczke klejoną w tym samym miejscu że to kolor limitowany czy coś;)
Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

Mycha
Forumowicz

przez Mycha » 2007-12-07, 23:20

bardzo mozliwe :) ale poczekajmy az wroci i sie wypowie :)

celmix
Forumowicz

przez celmix » 2007-12-08, 00:35

nitrox89 napisał(a):A nie pomyśleliście o tym, że te czerwone mogę mieć jakąś naklejeczke klejoną w tym samym miejscu że to kolor limitowany czy coś;)

czy ty piszezs powaznie czy jaja sobie robisz???

roman cos ja dlugo oglada

gabeczka
Forumowicz

przez gabeczka » 2007-12-08, 01:58

roman ma net tylko w pracy wiec pewnie odpisze dopiero w poniedzialek wiec niesrajcie ogniem ;) napisze napewno czy to trup czy stan igla

Arv
Forumowicz

przez Arv » 2007-12-08, 02:23

Dr_ napisał(a):
Arv napisał(a): Wątpie żeby komuś się chciało robić książkę na 15letniego CRXa za 10 klocków.

Jeżeli faktycznie był za 3000zł a teraz kosztuje 11tyś ( po stluczce) no to ja jednak myślę że zrobienie ksiazeczki sie oplaca, bo to nie jest wcale takie ciezkie. Przykladowo jedna pieczatka kosztuje 15zł., kilka dlugopisow o roznym odcieniu, zrobienie podpisów-darmocha, sama ksiazeczka - nie wiem :) ale p[ewnie nie kosztuje 8 tyś :D .

Ja nie wydaje wyroku czy to prawda czy nie, ale skoro wątek sie pojawił to należy go sprawdzić przed zakupem . Jak narazie sprzedawca nie zabrał głosu w dyskusji

jeśli... to tylko założenie. Można sprawdzić czy książeczka jest ok dzwoniąc do danego warsztatu który robił przegląd. nie trudno znaleźć takie dane w necie, zadzwonić i poprosić o weryfikację danych. Poza tym co ta książeczka mu daje, te 8 tysi???? A ile by kosztował ten CRX gdyby nie książeczka 3000tys???? To nie książeczka stanowi o cenie ale stan auta. Ona jest tylko dodatkowym atutem. Sprzedający nie zabrał głosu bo wogóle żadko się udziela na tym forum. Pewnie nawet nie wie, że jest taki post

Dr_ napisał(a):I jeśli auto faktycznie miałoby wiecej niż 300 tyś to nie bedzie to igła, choćbyście mówili różne rzeczy. Ciekaw jestem czy sami byscie byli tacy chetni do zakupu auta, w przypadku podobnych podejrzeń bez wczesniejszego sprawdzenia stanu faktycznego.

Igła jest tylko synonimem bardzo dobrego stanu. Czy ma 200 czy 300 to jest już używane minimum 15letnie auto. Wszystko zależy jak ktoś użytkował auto bo ktoś mógł zrobić 300tys w trasach wymieniając często olej i silnik będzie malina, a inny zrobił 150tys na krótkich odcinkach po mieście nie dbając o regularne zmiany oleju. Który byś wybrał???? Ludzie wolą kupić auto co ma 160tys na blacie i jest 3000 droższe niż to co ma 250tys na blacie mimo że nie ma dowodu na te 160. To takie oszukiwanie siebie. A książka serwisowa jest w takim przypadku chyba niezłym atutem co? Trzeba sprawdzić stan na miejscu a nie pisać na podstawie domysłów. Nie napisałem nigdzie że kupować na odległość. Od początku piszę że jechać i oglądać a nie pisać śmierdzi mi tu podstępem. Ciekawe ile osób się zniechęciło po takim poście.

P.S. Celmix, jesteś z Pruszkowa, to masz jakieś 20km do auta :razz:

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2007-12-08, 02:31

elcomo napisał(a):Tamta za 3000 to był szrot zgnilec i zajazd to na 100% nie to samo autko interesowałem się tamtą za 3000 a dokładnie za 2800PLN bo chciałem ją na części była zgnita i z silnikiem był jakiś problem ta w porównaniu do tamtej to bajka...

to chyba nie problem zrobic na sztuke... i zarobic Ciekawe czy to ten sam ...kazdu orze jak moze... :blee:

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-12-08, 09:36

Arv napisał(a): Wszystko zależy jak ktoś użytkował auto bo ktoś mógł zrobić 300tys w trasach wymieniając często olej i silnik będzie malina, a inny zrobił 150tys na krótkich odcinkach po mieście nie dbając o regularne zmiany oleju. Który byś wybrał????

Ja bym wybrał auto, które ma 150 tyś i olej wymieniany w terminie. Czemu zakładasz, że w aucie z duzym przebiegiem zmieniano olej i jezdzono w trasie ?? Może wlasnie ktos duzo jezdził i mu sie zapomnialo olej wymienić na czas. Jesteś optymistą, a jadąc ogladać auto trzeba raczej zakladać warianty pesymistyczne zeby się nie naciąć.

Nawet jak olej był zmieniany regularnie to ten przebieg jest już duży i robi swoje. Myslisz, ze crx kreci milion jak ciągnik siodłowy ?? Faktem jest to, ze auto ma kilkanascie lat i taki przebieg moze nie dziwić, ale za kilkanascie tyś zl to mozna znalesc auto , ktore bylo uzywane jako drugie albo 3 w rodzinie. CRX to auto dwuosobowe, małe , niezbyt dobre na zime- na zachodzie ludzie nie jezdza sportowymi autami caly rok tylko przewaznie mają ich wiecej, dlatego na szczescie crxy w ogole jeszcze jeżdzą. A przebieg mozna wybadac po roznych detalach, ktorych z zewnatrz nie widać

stm
Forumowicz

przez stm » 2007-12-08, 09:54

Niewiem jak mozna mowic o autach 15 i wiecej lat ze sa w stanie igła:)
Ostatnio edytowano 2007-12-08, 10:02 przez stm, łącznie edytowano 2 razy

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-12-08, 09:57

stm napisał(a):Niewiem jak mozna mowic o autach 15 i wiecej lat ze sa w stanie igła:)

no najlepiej sprzedawać padline i pisać "auto w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek " :rotfl:
Jak ktoś ma dobrze utrzymane auto i jest pewien tego co sprzedaje to nie napisze takiego tekstu ( ktory w domysle ma znaczyc - spodziewaj się padła, ale nie jest najgorzej )

stm
Forumowicz

przez stm » 2007-12-08, 10:02

Co do podrabiania ksiazki serwisowej to jak dobrze pomysli to sam to zrobi i nie da za to wiecej jak 300zl i w wiekszosci bedzie to koszt ksiazki bo trzeba szukac druknietej w roku wydania auta minus 2 lata.To sie wydaje ze jest takie trudne znalesc czysty blankiet.Mialem kiedys do czynienia z bardzo dobrym klientem wlasnie w te klocki,podrabianie dokumentow ,swiadectw itd. wiec wiem co mowie.

Ale przy podrabianiu ksiazk serw. to sie oplaca przy autach 20 tys w gore, nie przy autach typu crx,corrado itd. a to dlatego ze takie auta kupuja miłosnicy tzn. tacy jak wy,MY ktorzy juz mieli taki samochod albo jada z kims kto ma,mial i wie jak,co i gdzie lukac.Wiec ciezko jest wcisnac jakies padlo.Chodz jak ktos chce zarobic to zawsze cos wymysli POLAK POTRAFI.

Acha czyli twoj 15 letni samochod to igla tak samo jak nowy civic ktory wyjezdza teraz z salonu Hondy ??

Igla to nazywa takie crx ktoreego wlasciciel kupuje za 15 tys robi kapitalke silnika wszystko wymienia maluje nawet jakies zaczepy plastikowe nowe zaklada widzialem tu na forum jeden taki ee8.To mozna nazwac stan igla chodz tez nie bardzo bo sie mozna przyczepic ze czesci nie orginalne tylko jakies zamienniki itp.

Ciezka sprawa taki temat.Bo kazdy ma na to swoj poglad.Ja sie licze z tym ze przy autach uzywanch nie mozna mowic o iglach.Inny ma taki poglad ze kupuje ee8 za 15 tys i ma igle.Ok zgadzam sie moze i ma najlepiej utrzymanego ee8 na forum i lepiej wyglada od inncyh i dlatego mysli ze ma igle ale gdyby obejrzal go jakis mechanik od hondy lub jakis specjalista w tej dziedzinie bylo by inaczej.
Ostatnio edytowano 2007-12-08, 10:17 przez stm, łącznie edytowano 1 raz

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2007-12-08, 10:09

stm napisał(a):

Acha czyli twoj 15 letni samochod to igla tak samo jak nowy civic ktory wyjezdza teraz z salonu Hondy ??

Auto z salonu to już trochę inne pojęcie. Ja czekam na info z oględzin:)

stm
Forumowicz

przez stm » 2007-12-08, 10:19

Dr_ napisał(a):
stm napisał(a):

Auto z salonu to już trochę inne pojęcie. Ja czekam na info z oględzin:)

a wlasnie to jest igla.Czekamy na jakies info o tym ee.

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2007-12-08, 12:45

Arv napisał(a):
Ciekawe ile osób się zniechęciło po takim poście.

P.S. Celmix, jesteś z Pruszkowa, to masz jakieś 20km do auta :razz:

Moje zapały trochę ostudził ten post i dał do myślenia (nie tylko ze względu na to, że to może być oszustwo, ale też te wywody z przebiegami). Jak przeczytałem ogłoszenie to strasznie się napaliłem na to auto, ale trochę się boje, że kupie padło (a sam się nie znam) no i nie dam rady z remontem, bo sam nawet dostępu do garażu nie mam, zwłaszcza, że to mój pierwszy CRX... pierwszy samochód. :) Już ze 2 miesiące przeglądam ogłoszenia, byłem bez zamiaru zakupu oglądać 2. :) Docelowo, chce kupić luty-marzec, przy średniej 1 nowe ee8 w ogłoszeniach miesięcznie może się coś trafi. Mieszkam w Wawie, ale nie podejmuję się oglądania, bo się nie znam.
200sx

Arv
Forumowicz

przez Arv » 2007-12-08, 13:26

Dr_ napisał(a):Ja bym wybrał auto, które ma 150 tyś i olej wymieniany w terminie. Czemu zakładasz, że w aucie z duzym przebiegiem zmieniano olej i jezdzono w trasie ?? Może wlasnie ktos duzo jezdził i mu sie zapomnialo olej wymienić na czas. Jesteś optymistą, a jadąc ogladać auto trzeba raczej zakladać warianty pesymistyczne zeby się nie naciąć.

Ja nic nie zakładam, twierdzę tylko, że nie ma co odpuszczać takich aut z powodu takich postów. To był tylko skrajny przykład!! CRX ma 220tys przebiegu. Wiadomo, że lepiej kupić z niskim przebiegiem, ale jak jest większy i udokumentowany i silnik nie dymi, trzyma kompresję i moc, nie wydaje niepokojących dźwięków to warto się nad nim zastanowić, bo 220tys km to jeszcze nie koniec silnika. Ty byś pewnie wybrał nieudokumentowane 160tys, bo przecież książkę można podrobić. Ja bym wybrał ten który jest w lepszym stanie i wskazuje na mniejsze zużycie jak to napisałeś detalów, których z zewnątrz nie widać i nie ukrywam, że książeczka serwisowa byłaby dla mnie atutem.

Co do stwierdzenia "stan igła" to tylko kwestia nazewnictwa. Stan igła 15letniego auta i stan igła nowego to dwie inne sprawy. Można chyba powiedzieć że auto jest w bdb stanie jak na swój wiek, to igła jest tym bdb właśnie.

A tak reasumując, do kupienia jest CRX wypadkowy z przebiegiem 220tys km, przy którym koszty naprawy to ok 1000-1500pln. Cena jest 10900 i pewnie można jąponegocjować. Reszta to tylko INSYNUACJE nie poparte żadnym dowodem. Może ktoś w końcu obejży auto i napisze w jakim jest stanie. Pozdr

Poprzednia strona   Następna strona