Uwaga na auto z malym przebiegiem!!!
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2008-01-27, 12:59

mlody241 napisał(a):A moze robic za kazdym razem takie akcje jak zrobil Polkar?

tylko, ze ogloszenie polkara zostalo zaraz usuniete :( ale nie do konca :) gdyby ktos je chcial zobaczyc to zapraszam tutaj(widoczne tylko dla zarejestrowanych userow):
http://www.japanprostreet.pl/viewtopic.php?p=1558

nemezis
Forumowicz

przez nemezis » 2008-01-27, 13:11

odnajdzmy go i spalmy na stosie lepiej 8) policja pewnie palcem nie ryszylaby :(
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2008-01-27, 13:12

Kolejna ciekawa sprawa to kasa za jaka ją kupil a jaka jest na allergo, koles musial ladnie zjechac w dol no chyba ze sprzedajacy dopłaca do interesu :D
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna
www.sm-foto.pl

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2008-01-27, 13:20

mlody241, pozwolilem sobie dodac to co znalazles tutaj:
http://www.japanprostreet.pl/viewtopic.php?p=1681

crxonstreet

przez crxonstreet » 2008-01-27, 13:32

Naprawde jestescie tacy naiwni?Co wy byscie chcieli 3 tys i auto z przebiegem 120 tys.Prosze Was.A allegro nic nie zrobi jak zglosicie:)

pirul
Moderator

przez pirul » 2008-01-27, 13:39

crxonstreet rozumiem, ze tym stwierdzeniem usprawiedliwiasz takie skurwysynstwa, tak? moze my nie jestesmy naiwni ale najwidoczniej to scierwo na takiego naiwnego liczy i takie gadanie 'co wy byscie chcieli za 3tys' to jest kupa gnoju bo koles nie ma prawa zatajac stanu faktycznego
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

nemezis
Forumowicz

przez nemezis » 2008-01-27, 13:46

Bardzo dobrze że autor wątku wpadł an ten trop i pomysł żeby forumowiczów i ich znajomych przestrzec. Nie mniej jednak to tylko dla naszej informacji. Allegro raczej palcem nie kiwnie, prawo raczej nie reguluje tego typu oszustw(chyba, że sie mylę) To, że sku...syństwo sie szerzy to kazdy wie i chyba ten temat pokazuje jak bardzo powinniśmy uważać przy kupnie auta.
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX

crxonstreet

przez crxonstreet » 2008-01-27, 13:52

Nie usprawiedliwiam. Tylko myslmy Panowie i Panie. Sami posiadacie takie auta i wiecie ile trzeba na dobry model przeznaczyc. Ja wiem ze Polacy sa tak nauczeniu zeby wszedzie zrobic przekret bo moze uda sie kupic za 3 tys dobre auto. Rozumiem ze auta w tym wieku zawsze bedzie cos do roboty ale ze wzgledu na Wasze doswiadczenie z CRX to powiniscie juz wiedziec ile trzeba na takie auto wydac zeby jezdzilo mam nadzieje ze nie kupuja CRXow za takie pieniadze ludzie ktorzy nie maja zamiaru w nie pakowac kasy bo sama cena mowi juz co to za auto.Juz powinismy sie naczuyc po ostatnich akcjach na allegro jak koles w wekkend zgarnal 80 tys, a dlaczego mu to sie udalo bo polak ma taka nature ze na wszystki chce zarobic. Koles wystawial tv i inne sprzety nawet po 30% normalnej ceny a i 30 sztuk poszlo w godzine.Wszystko przez chciwosc, stracili kase a i sprzetow nie ma.Co do tego pomyslu z allegro to oni nic ni zrobia, bo dla nich sie liczy tylko zysk z prowizji i wystawiania aukcjia reszte maja w dupie:)

THOMASSEK 85
Forumowicz

przez THOMASSEK 85 » 2008-01-27, 13:55

:wrrr: :wrrr: :wrrr: NARUSZENIE ZASAD ALLEGRO!!!! :wrrr: :wrrr: :wrrr:
..i to jak ch%&

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2008-01-27, 13:56

pirul napisał(a):crxonstreet rozumiem, ze tym stwierdzeniem usprawiedliwiasz takie skurwysynstwa, tak?

Pirul - na tym forum jest więcej ludzi , którzy uważają to za normalne zjawisko. Pewnie zaraz będą krzyczeć że wszyscy to robią i inaczej nie da sie samochodu sprzedać. ;)
To chyba przez to społeczne przyzwolenie tyle jest tych wałów.

Ciekawe jest to , że tym idiotom nawet nie chce się zrobić innych zdjęć. Nie wiem - może myślą, że ludzie nie wiedzą o niemieckich portalach motoryzacyjnych.
Ostatnio edytowano 2008-01-27, 13:57 przez Dr_, łącznie edytowano 1 raz

crxonstreet

przez crxonstreet » 2008-01-27, 13:57

nemezis napisał(a):Bardzo dobrze że autor wątku wpadł an ten trop i pomysł żeby forumowiczów i ich znajomych przestrzec. Nie mniej jednak to tylko dla naszej informacji. Allegro raczej palcem nie kiwnie, prawo raczej nie reguluje tego typu oszustw(chyba, że sie mylę) To, że sku...syństwo sie szerzy to kazdy wie i chyba ten temat pokazuje jak bardzo powinniśmy uważać przy kupnie auta.

juz tyle lat zyjemy w tym kraju i wiemy jak jest.Dzis uslyszalem dobra wypowiedz jednego z kierwocow z Polski ktory stoji na tej granicy od poniedzialku powiedzial "ze np ukrainiec ukraincowi zawssze pomoze a polak polaka jeszcze okradnie dla swojego zysku" wiec nie robice takich min ze nagle to koles licznik przekrecil.Podejrzewram ze z 70% na allegro ma krecone liczniki i inne rzeczy. Sory ze tak sie rozpisalem ale czasem mnie juz dobija naiwnosc polakow ktorzy na kazdej rzeczy chca zrobic interes tylko ze bardzo czesto na tym traca.Jakby to auto bylo taka igla to juz dawno byloby tu na forum za 8 tys Pozdr.

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2008-01-27, 13:59

z regulaminu allegro
19.1. Towary lub usługi, które mają być objęte usługami Allegro, muszą być dokładnie opisane. Osoba zgłaszająca jest odpowiedzialna za wszelkie błędy lub nieścisłości takiego opisu. Marka oraz inne informacje dotyczące pochodzenia towaru i jego producenta, które są umieszczane w opisie, muszą być kompletne, dokładne i nie mogą wprowadzać w błąd innych Użytkowników.

crxonstreet

przez crxonstreet » 2008-01-27, 14:02

Dr_ napisał(a):
pirul napisał(a):crxonstreet rozumiem, ze tym stwierdzeniem usprawiedliwiasz takie skurwysynstwa, tak?

Pirul - na tym forum jest więcej ludzi , którzy uważają to za normalne zjawisko. Pewnie zaraz będą krzyczeć że wszyscy to robią i inaczej nie da sie samochodu sprzedać. ;)
To chyba przez to społeczne przyzwolenie tyle jest tych wałów.

Ciekawe jest to , że tym idiotom nawet nie chce się zrobić innych zdjęć. Nie wiem - może myślą, że ludzie nie wiedzą o niemieckich portalach motoryzacyjnych.

Dr ty to w kazdym temacie prowadzisz to klotni chyba. Ale dzis jestem spokojny.Nie uwazam ze krecenie licznikow jest ok zjawiskiem .Ale chodzi mi o to i wkurwia mnie to ze jestescie tacy oburzeni tym i zdziwieni ze nagle o wyszlo.Jakby on mial 120 tys to by w niemczech na portalu stal moze z 10 minut i juz na lawecie by jechal do nas i wpadl tu na forum za 8 tys!!!Wiekszosc lna ludzi ktorzy nie siedza tak jak my na forach i nie interesuja sie np klubem swojego auta w polsce nie znaja niemieckich portali z autami.Wkurwia mnie to ze Polak chce na wszystkim zarobic jeszcze i wierzy ze za 3 tys moze kupic 17 leetnie auto z przebiegiem 120 tys igla i w ogole!!!!Prosze Was jezdzisz Crx i ile za niego dales zeby byl w stanie dobrym ???Jezeli ktos dal za crx z podobnym przebiegiem podobno cene to niech napisze tu na fourm ODSZCZEKAM SWOJE SLOWA.

[ Dodano: 2008-01-27, 13:04 ]
Thomson napisał(a):z regulaminu allegro
19.1. Towary lub usługi, które mają być objęte usługami Allegro, muszą być dokładnie opisane. Osoba zgłaszająca jest odpowiedzialna za wszelkie błędy lub nieścisłości takiego opisu. Marka oraz inne informacje dotyczące pochodzenia towaru i jego producenta, które są umieszczane w opisie, muszą być kompletne, dokładne i nie mogą wprowadzać w błąd innych Użytkowników.

TO NAPISZ DO ALLEGRO ZOBACYSZ CO CI ODPISZA. OCZYWICIE PO 2DNIACH NAPISZA CI ZE NIC NIE MOGA ZROBIC BO TO PORTAL OTO MOTO JEST PORTALEM NA KTORYM JEST UMIESZONA TA OFERTA.

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2008-01-27, 14:05

crxonstreet, czytales ogloszenie?? chyba nie a sie wypowiadasz... gdybys przeczytal to bys wiedzial, ze auto jest na czesci bez mozliwosci rejestracji...

crxonstreet

przez crxonstreet » 2008-01-27, 14:09

I wiecie co jeszcze ? Powiem na swoim przykladzie.Sprzedaje orginalne testery zapachow na allegro.Naprawde duzo tego mam.I jak patrze ile ludzi kupuje niby orginalne wody nie testery za 90 zl a pozniej wchodze na kometnarze i widze u takiego sprzedajcego kometarz typu dobra podbrobka za ta cene lub sprzedajacy ok ale co orginalnosc produktu watpliwa to rece zalamuje.Bo ja np mam ten sam zapach za 120 czyli za czystej chciwosci zarobienia 30 zl i wlasnej checi to taki ktos mysli a zarobilem 30 zl bo nie kupilem np u mnie testeru. Pewnego razu mowie a moz sprawdze moze naprawde orginaly kupilem 2 i powiem wam zapach sam alkohol i po 10 minutach juz nic nie czuc. Moze nie umiem wytlumaczyc o co mi chodzi bo troche wczorajszy jestem:P

Poprzednia strona   Następna strona