Paweł1991- mam jedną słabą fotkę, jak będzie komplet wrzucę fotki
JOKER- uwierz, odbijane z oryginału, identyczne, zapytaj kogokolwiek z forum preludy jakiej są jakości... to nie chiński szajs za 89 zł (z marżą producenta i hurtowni) ze słabej cienkiej blachy z masą węgla który po roku powoduje korozję czy tego chcesz czy nie tylko blacha karoseryjna low coal (z małą zawartością węgla) specjalnie do tego stworzona.
sebas - to miło mi słyszeć że już o mnie słuchy chodzą, ja tam zwykły robol jestem tylko mam problem - problem ten to honda
jestem w hondzie zakochany i dlatego to robię.
Trzeba sobie zdać sprawę że produkcja takich elementów jest bardzo droga a matryca + stempel to koszt kilkunastu tyś zł, de facto to się nie opłaca ale w wolnej chwili można sobie pozwolić na pasję...
Próbuję to wyważyć na tyle żeby Wam się opłacało a mi żeby się zwróciło (znalezienie nieskazitelnego dawcy, transport, materiały, 4 miesiące roboty-sami sobie odpowiedzcie ile to kasy...)
A z crx-ami jest jak z preludą, gnije nie dlatego że blacha zła, tylko dlatego że źle wyprofilowana i woda stoi na łączeniu poszycia zewnętrznego z nadkolem... bo pokażcie mi accorda coupe 1998-2002 ze zgnitymi na wylot błotnikami tak jak bywa w crx lub preludzie - odpowiedź brzmi - NIE MA a przecież blacha ta sama...
Za około tydzień będzie można robić listę zamawiających, wszelkie pytania proszę w temat bo dzięki temu następni nie będą musieli pytać o to samo
Uprzedzając standardowe pytania:
Tak odbite z oryginalnej budy crx,
Tak mają na dole to przetłoczenie gotowe więc nie trzeba męczyć nastoletniej blachy palnikiem lub szlifierką lub młotkiem, wycinamy i wstawiamy nie gniotąc przy tym blachy (która stałaby się w tym miejscu bardzo podatna na korozję),
Tak mam w planie zrobienie progów - w zależności od zainteresowania reperaturkami.
Tak mogę podjąć temat ed9 - w zależności od zainteresowania reperaturkami do del sola.
Pozdrawiam