wiec tak jako ze dzisiaj ubezpieczalem syrene w HDI to troszke sie wypytalem , co do wspowlasciciela, otoz tam jak masz wspowlasciciela i siebie, to biora znizki z tego ktory ma wiecej, oczywiscie przy gongu kiedy jedizesz ty a nie wspolwasciciel, on traci tylko 10% (nie jak bylo kiedys wszystko) to samo dotyczy faktu ze jak miales 2 auta w jednej ubezpieczalni i po gongu zabierali ci znizki z obu tak tutaj tylko z jednego tego ktorym udezryles i takze 10%! do tego kolejna fajna rzecz ze co roku masz 10%, nie tak jak w pzu np ze za 1rok nie masz nic dopiero za 2gi masz 10% a potem w 8roku masz 60% a nie w 6.. tyle ode mnie :>
Ja w PZU płacę 703zł/rok ale tylko dlatego, że zrobiłem mamę współwłaścicielem a ona ma zniżki pracownicze czyli płaci tylko 30% składki. Z mojej strony doliczyli mi 50% za wiek poniżej 23 i wyszło 703zł Nie jest strasznie ale mogłobyć lepiej.
[ Dodano: Nie Lip 09, 2006 4:08 pm ] a tak wogole to idąc się ubezpieczyć to można tyle wałków zrobić, że to się w głowie nie mieści. Najprostszy sposób to gdy agent pyta o zniżki wystarczy trochę przekłamać i gotowe. Wpłacasz składkę odrazu bądź później przelewem i gotowe a dojść to nikt do tego nie dojdzie, wiem bo wprowadzam dziennie od 100 do 300 takich polis i widze jakie ludzie robią przekręty