Ostrzeżenie - warsztat samochodowy
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

mj64
Forumowicz

Ostrzeżenie - warsztat samochodowy

przez mj64 » 2008-01-14, 17:31

ostrzegam wszystkich z okolic Krakowa przed warsztatem w Woli Luborzyckiej....
jakiś czas temu robiłem tam remont silnika w mojej ceerce - ed9 ( tłoki, wał itp )
zapłaciłem leszczowi 2000 zł za tą przyjemność
kiedy przyjechałem do niego na dwa dni przed umówionym terminem odbioru auta, żeby zobaczyć jak postępują prace okazało się że klient (właściciel-jak będę w okolicy to wrzucę adres i nazwisko) działa przy moim aucie na wielkiej bani
nie ukrywam, że zaniepokoiło mnie to
kiedy za dwa dni odbierałem auto okazało się,ze przednia szyba jest pęknięta
typ chciał mi wmówić, że była, ale w końcu z wielkim bólem serca obiecał, że wymieni i wymienił co nie zmienia faktu, że przez pare dni jezdziłem z pękniętą narażając się na mandaty czy też zabranie dowodu rejestracyjnego
ponieważ to był grudzień to 3,4 dni po tej całej imprezie wybierałem się z rodziną na święta (500 km), moja córka miała wtedy 1,5 roku
jechaliśmy w nocy,było -20 na zewnątrz i po przejechaniu 150 km- trach !!!!!
pasek rozrządu - leszczu zaoszczędził parę groszy, a myśmy po całej nocy spędzonej z małym dzieckiem na stacji benzynowej dojechali szczęśliwie na święta na lawecie za jedyne 500 zł (praktycznie po kosztach)
kiedy dzwoniłem do tego mechanika od siedmiu boleści o reklamacji nie było mowy - nie wziąłem od gnoja faktury niestety, tłumaczył się że pasek wyglądał na nowy..????
ZATEM JEŚLI KTOŚ Z WAS MA DO WYRZUCENIA KASĘ TO GORĄCO POLECAM WARSZTAT SAMOCHODOWY W WOLI LUBORZYCKIEJ ( tuż za Kocmyrzowem w stronę Proszowic ) :diabeleknie:
ZERO PROFESJONALIZMU, ZERO UCZCIWOŚCI....

nitrox89
Forumowicz

Samochód: Challenger R/T

przez nitrox89 » 2008-01-14, 17:35

Majster gadaj kto! W końcu okolice moje, niedbee, Longera, Osy88GT :] Trzeba wiedzieć gdzie nie wstępować :)

P.S. Następnym razem wbijaj do Królik Garage. Turbo, Swap, co tylko chcesz :D
Honda Zbliża - Podaj Dalej :diabelek:

Boro
Forumowicz

Samochód: Accord CL7

przez Boro » 2008-01-14, 22:29

Lol co za koles przy calym remoncie silnika nie wymienil rozrzadu

Po pierwszy u nas na warsztacie by to nie przeszlo zawsze wyminiamy rozrzad
Po drugie jak widziales ze koles jest nawalony zaraz bym od niego auto bral do innego mechanika
Po trzecie teraz bym go dopiero pociagna za koszta ze musi dac kase najlepiej jak masz znajomego prawnika lub cus to niech on zadzwoni na ten warsztat przedstawi sie w twoim imieniu blaa blaa i napewno koles juz nie bedzie taki cwany
Jest Accord CL7
Był EJ9 D16z6 Turbo
Był Del Sol :D
Było ED9 z5/B16A1 :)

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2008-01-14, 22:31

Ja proponuje telefon do TVN Turbo teraz maja program w stylu Uwagi - sam nie wiem czy sie tam nie zglosic z moim lakiernikiem :blee:

qwerty
Forumowicz

przez qwerty » 2008-01-14, 22:34

a co jest z twoim lakierkiem? bo na zdjeciach badz co badz wyglada niezle

Dr_
Forumowicz

przez Dr_ » 2008-01-14, 22:48

może na bani mu sięlepiej pracuje :D:D:D

Kiedyś taki pijaczek spawał nam brame garażową i wyszło mu całkiem nieźle, ale samochodu bym nie oddał takiemu typowi :]

Remont to poważna sprawa- szkoda, że nie zorientowałeś się wczesniiej w sprawie warsztatów.
Nie można ocenić stanu paska po wyglądzie- to jakiś partacz

Współczuję

Arv
Forumowicz

przez Arv » 2008-01-14, 23:31

Heh, u mnie (roboty wodnokanalizacyjne) jest taki typ co bez ćwiary nie rozpoczyna dnia. Kiedyś mu policzyli, że wypił 8 dwusetek wódki w ciągu dnia. Najlepsze, że dalej był w wykopie i się trzymał. To takie OT. Przykra sprawa z remontem. To właśnie takie oszczędności są najdroższe. Jeśli mechanik oszczędza na takie rzeczy jak rozrząd (pasek kosztuje 100pln bez rabatów co jest kwotą nieiwielką przy 2000 za remont) to niewątpliwie nie jest to dobry fachowiec

dawidcrx2
Forumowicz

przez dawidcrx2 » 2008-01-15, 00:17

tez mialem kiedys taki przypadek z busem jak nam silnik remontowal mechanik i on ma praktykantow u siebie w warsztacie i oni zkladali silnik i nie zalorzyli werza na chlodnice i nie podlaczyli czyjnika temperatury i odebralismy auto z warsztatu i jedziemy do domu, tata jechal za mna i po chwili znikl mi na drodze wiec zadzwonilem do niego i mowil ze silnik sie zatarl i spowrotem do mechanika zaciagnelismy auto i przyznal blad mechanik ze nie sprawdzil i zalatwial silnik 2 na swoj koszt. a tego co ci tak zrobil to chyba bym go zaje**bal
CRX B18C T

https://www.facebook.com/Dawidcrx2-Garage-418968548231652/