pomoc z autoscoutem
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

pomoc z autoscoutem

przez wrobellos » 2008-04-13, 11:41

witam, mam taki problem znalazlem sobie wozek ale jedna rzecz mnie dziwi w opisie jest ze auto chyba wyrejstrowane, ale moj niemiecki za dobry nie jest wiec prosze kogos zeby wmiare mozliwosci pomogl mi to przetulmaczyc(jesli to zly dzial to prosze o przeniesienie):
Verkaufe mein Liebhaberstück Honda CRX EE8 VTEC (150 PS)
im Originalzustand - d.h. unverbastelt und unverheizt (=lange Laufleistung).

Mit seinen 17 Jahren war der Wagen bisher nur insgesamt 12,5 Jahre angemeldet und ist wieder seit April/2005 abgemeldet. Der Wagen steht seitdem in einer verschlossenen, trockenen Garage in Winnenden (nähe Stuttgart).

KM-Stand: 268.975 - zwei Vorbesitzer - vorübergehend stillgelegt im April/2005 - EZ: April/1991 Der Motor ist bestens in Schuss, springt immer noch sofort an und schnurrt wie noch vor 10 Jahren, einige kleine Roststellen, Hagelspuren auf der Motorhaube und dem Schiebedach.

Den CRX EE8 VTEC mit 150PS gibt es in Deutschland ungefähr nur 900x - Ein großer Teil davon ist durch billiges Tuning verschandelt. Der angebotene EE8 ist noch einer der wenigen im Originalzustand!!!

Der Wagen wird heute bis Samstag, den 12.4. (9:30h) im Internet versteigert. Auf Wunsch schicke ich die Adresse zur Auktion gerne zu.

crash48
Forumowicz

przez crash48 » 2008-04-13, 13:29

Sprzedaje mój ukochany egzemplarz Honda CRX EE8 VTEC (150 KM)
W stanie oryginalnym - nic nie było w niej grzebane, nigdy nie przegrzana (=długie życie silnika)

W trakcie 17 lat jakie ma autko było zarejestrowane tylko przez 12,5 i aktualnie jest wyrejestrowane od Kwietnia 2005. Samochód od tego czasu stoi w zamkniętym, suchym garaży w Winnenden (koło Stuttgartu)

Przebieg: 268 975 - poprzednio miał dwóch właścicieli - chwilowo unieruchomiony od Kwietnia 2005. Pierwsza rejestracja: Kwiecien 1991. Silnik jest w jak najlepszym stanie, pali na dotyk i mruczy jak 10 lat temu, są pewne małe ogniska rdzy, ślady po gradobiciu na masce i szyberdachu.

CRX EE8 VTEC 150KM - W niemczech jest tylko około 900 sztuk tego modelu. Duża część z tego jest "zepsuta" przez tani tuning. Oferowany przeze mnie EE8 jest jednym z niewielu które są jeszcze w stanie oryginalnym.

Samochód będzie wystawiony na aukcji w internecie od dzisiaj do Soboty 12.04 (9:30). Na prośbę podam zainteresowanemu adres aukcji.

Pozdro :)
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson
Obrazek

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2008-04-13, 16:36

dziekowa, pozdro