Mam pare solek na oku ;)
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Qrczak
Forumowicz

Mam pare solek na oku ;)

przez Qrczak » 2009-03-19, 11:19

Kupno nowego auta zbliża się wielkimi krokami i na 90% będzie to solka. Pytanie tylko która. Na oku mam coś takiego:

1. http://moto.allegro.pl/item582807512_ho ... a_bcm.html

2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8013785

3. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5940483

4. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7267257

W tych dwóch pierwszych to wiem, że będą poprawki (w pierwszej maska, w drugiej tylny błotnik). Pytanie czy tylko to, czy może coś jeszcze będzie do roboty? I jak te dwa pozostałe? Widział ktoś może te auta? I czy dobrze kojarze, że ta pierwsza to nie jest VTEC?

Z góry dzięki za pomoc i info :)

Pozdrawiam.

volvox
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 D16Z5

przez volvox » 2009-03-19, 12:39

Co do pierwszego ogłoszenia: Prawdopodobnie jest VTEC, SOHC (na jednym wałku). Solki 1.6 na Europe Wychodziły tylko z VTECiem.
Było ED9, potem EH6 z sercem EG2, jest ED9

Kosciech
Forumowicz

przez Kosciech » 2009-03-19, 16:50

tą drugą to bym sobie odpuścił bo jest dość mocno zjedzona przez rdze i ogólnie jakaś taka zapuszczona. Jak po zdjęciach już widać burchle na obu błotnikach i przy progu to jak sie blacharz dotknie to będą wszędzie dziury. Z tych 4 to chyba ta 4 jakaś taka najbardziej godna uwagi
Alarmy, elektryka, centralne zamki, wygłuszanie drzwi itp.

freelanc3r
Forumowicz

przez freelanc3r » 2009-03-19, 17:17

4 napewno byla bita :)
co nie oznacza ofc ze jest do odrzucenia odrazu.. aczkolwiek widac strasznie to

sebas
Moderator

przez sebas » 2009-03-19, 19:52

Tą trzecią ( http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5940483 ) oglądałem w grudniu, mieszkam parę km obok. Auto ogólnie do sprzedania jest od niecałego roku bo wcześniej stało co weekend wystawione na ulice z kartką do sprzedania (gość mieszka blisko drogi na giełdę). Tak w skrócie:

- przednia dokładka przykręcona na paskudne blachowkręty które widać od góry
- rozbity tył o czym nie pisze w ogłoszeniu i nie ma tego na zdjęciach, cała podłoga bagażnika aż pokrzywiona (sprzedawca twierdzi że jego wujek blacharz wyprostuje to za 200zł :rotfl: )
- wcześniej też musiała być bita z tyłu bo ze zderzaka odpada spora warstwa szpachli
- na bokach są przyklejone te paskudne winyle - sprzedawca twierdzi że nakleił bo tak ładniej wygląda :nieok: :rotfl2:
- paskudnie zrobione niebieskimi diodami podświetlenie licznika - ktoś nie miał o tym pojęcia
- silnik się poci prawie wszędzie i klepie prawie jak diesel
- sprzedający nawet nie wyjechał autem z garażu żebym je obejrzał, twierdził że nie chce go pobrudzić bo padał deszcz
- standardowo padnięte siłowniki tylnej klapy
- wnętrze niezbyt zadbane moim zdaniem
- cena raczej bez negocjacji

Na koniec dodam że sprzedający i jego kompan byli ubrani w dresy :) A wyjechał po nas polonezem po tuningu :szok:

W ten sam dzień oglądałem też solkę którą kupiłem, z tego samego roku za 8500 w milion razy lepszym stanie.

Dodam jeszcze że ta druga solka (zielona) moim zdaniem nie jest warta swojej ceny i jest paskudna :P

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-03-19, 20:49

Moze i ja cos dodam od siebie :)

1. Jak ktoś nie daje fotek to według mnie jest to śmierdząca sprawa :/
2. Totalny TRUP ! W progi sie lekko kopnie i juz ich nie ma :(
3. Zalatuje wsią, ta naklejka i dokładka... no i ta cena no chyba ze to Vti w co wątpie.
4. Ta chyba wyglada najlepiej, chociaż to nie ulega watpliwosci ze była bita - zależy jak mocno :) w srodku widać glosniki wymieniane i coś z boczkiem robione + siakaś kierownica. Cena jak dla mnie zdecydowanie za wysoka :O
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

sebas
Moderator

przez sebas » 2009-03-19, 21:14

Ketiw napisał(a):Moze i ja cos dodam od siebie :)
3. Zalatuje wsią, ta naklejka i dokładka... no i ta cena no chyba ze to Vti w co wątpie.

To zwykłe SOHC

wiewioora1
Forumowicz

przez wiewioora1 » 2009-03-20, 13:45

Opcja nr 1.

Co prawda na żywo nie oglądałam, ale mój chłopak był juz zdecydowany po nią jechać (mimo, że mamy do niej 300km). Ustalona była cena i dzis chłopak miał byc po nią w Poznaniu.
W ogłoszeniu sa 2 n-ry telefonów. Jeden to własciciel, drugi podobno brat. Dzwonisz do jednego, a za 5 minut oddzwania drugi (Bartek - maksymalny burak) i gada tak jakby to on był właścicielem. Obaj twierdzą, że maska pognieciona, bo jakiś zwierzak wskoczył żonie jak jechała (obaj mają tę samą żonę??).
Gdy już wszystko było ustalone, że chłopak jedzie po ten samochód, to ten drugi (podobno brat) zaczął cos marudzic jak usłyszał o podjechaniu na stację diagnostyczną. I cos za bardzo zachęcał chłopaka, żeby przyjechał sam pociągiem, kiedy usłyszał, że jedzie samochodem z kumplem. Później wysłał sms-a, żeby nie przyjeżdżać, bo czekają do końca aukcji, a po 2 godzinach dzwoni, żeby przyjechać. Oczywiście od razu zrezygnowalismy z zakupu.
Poza tym nie mogą sie zdecydować co do ceny. W zeszłą sobotę był gotowy oddać za 7tys., wczoraj za 7,5tys., a dziś na aukcji dopisał, że 8,1tys. A kilka dni temu w ogóle twierdził, że ktos mu daje za ten samochód 9,5 tys.!
Moim zdaniem to jakiś przekręt. Albo samochód to ruina albo kolesie chcą kogoś zrobic na kasę, bo zbyt dziwnie to wszystko wygląda.
Oczywiście mogę sie mylić, ale zainteresowanym zalecam ostrożność :-)

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2009-03-20, 15:35

Znam tych ludzi, na temat auta sie nie wypowiadam ponieważ nie widziałem była zbita to wiem na 100% w lewy przedni narożnik...
Generalnie skupują auta- "małe podszykowanie" i do ludzi za większe pieniądze. Zalecam szczególnie uważne oględziny aut od tych panów.
Nie ma to jak zgrabna sylwetka

ender2501
Forumowicz

przez ender2501 » 2009-03-20, 15:56

najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->

wiewioora1
Forumowicz

przez wiewioora1 » 2009-03-23, 21:19

Troszkę odświeżę temat.
Czarna Del Sol z Poznania z linku nr 1 znów pojawiła się na Allegro, tym razem poprzez otomoto.pl i z nowymi fotkami: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8172035
Trochę dziwne skoro w sobotę ktoś wylicytował ten samochód za 7600zł.
To jeszcze bardziej utwierdza w przekonaniu, żeby uważać na sprzedającego...

insanee
Forumowicz

przez insanee » 2009-03-23, 22:18

Już dawno zalogowałem sie na tym forum,głównie w celu przeglądania.Nie chciałem nic odpisywać ale myśle ,że należy wyjaśnić ten temat. Crx delsol ten czarny "juz widze że sławny" jest mój.Wyjaśnie zaistniałą sytuacje.Zaczne od opisu pewnej osoby co do kupna auta. Są podane dwa numery...z jednego ktoś oddzwania a w drugim jakiś burak odbiera.Więc tak ty... oddzwaniam to Ja, bo nie każdy siedzi cały dzień w domu,albo studiuje a reszte sponsorują rodzice.Jak widzisz Ja np: pracuje i w mojej pracy nie zawsze jest taka szansa zebym odebrał telefon.Co do drugiego numeru,odbiera go mój brat a Ty dzwonisz i mówisz,ze bedziesz po auto masz 10 tys...dzwonisz po dwóch godzinach i mówisz ,ze masz jednak tylko 8,5 tyś. Ja przemyślałem sprawe i mówie sprzedam co mi tam.Wszystko ładnie pieknie aż nastepnego dnia znowu dzwonisz i mówisz,ze masz 7,5 tys.Odrazu pomyślałem sobie idiota i zapomniałem o Tobie.Przestałem odbierać od Ciebie tel. bo nie widziałęm sensu z Toba rozmawiac-nie poważny pajac pomyślałem...i wtedy dzwonisz do "buraka"-na drugi numer i mówisz,ze ułożyłeś się zemna na 7,5 tyś i na dodatek przyjedziesz z Warszawy i chcesz pojechać autem na przegład żeby go sprawdzic.Poprostu ręce opadają...bo tak jak wyżej napisałem nie każdy ma wolne w dzień a pozatym 7,5 tś :ok: powodzenia kup sobie inne auto,,,,A TERAZ NAJGORSZE dlaczego auto nie zostało sprzedane? Bo ten.... :wrrr: wysłał maila na allegro licytującym opisał im swoją chorą historie,dokolorował ją oczywiście niczym auto kradzione widziane w programie "Rutkowski Patrol"...i osoba ktora wylicytowała wysłała mi Twojego maila i podziękowała.Poprostu zepsułeś mi aukcje jesteś chory,śmieszny,swoimi debilnymi przemyśleniami utrudniłeś mi życie.Naprawde delikatnie mówiąc nie spotkaj mnie nigdy.Każdy kto przeczytał Twoją wypowiedz pomyślał,kradziony wrak,wszystko żle,podejrzane itp...ale jak widać oczerniłeś mnie publicznie,przedstawiłeś całą sytuacje stronniczo.Miałem to przemilczeć i nie opisywac ale znowu jakiś znawca,który na oczy auta nie widział dał linka tej "podejrzanej solki" Ludzie opoanujcie się bo ręce opadają.Zapraszam na oględziny a potem oczerniajcie.Pozdrawiam Jacek

vrus
Forumowicz

przez vrus » 2009-03-24, 00:31

ludzie są naprawde nie poważni, najlepiej by było jakbyś auto za darmo oddał to może by dupy nie obrobili

Grid

przez Grid » 2009-03-24, 08:39

Nie przejmuj sie takimi podłymi ludzmi. Warszafka w końcu... Ta solka całkiem fajna, cena też jest ok. Pozdro.

wiewioora1
Forumowicz

przez wiewioora1 » 2009-03-24, 11:05

Insanee, po pierwsze to nikt z nas (ja ani mój chłopak) nie proponował Ci 10 tys. za ten samochód. Jak pytaliśmy o ostateczną cenę, odpisałeś, że ktoś daje Ci 9,5tys. i nie jesteś zainteresowany naszymi propozycjami. Więc mylisz nas z kimś innym. Nasza propozycja to było 7,5 tys. Konkretnie stwierdziliśmy, że tyle mamy na auto i nikt Cię nie męczył, żeby zejść z ceny itp. Nie musiałeś (nie musieliście) się zgadzać. Ale jednak się zgodziłeś, więc chłopak wziął wolne w pracy, znajomy wziął wolne, żeby z nim jechać, a Ty potem piszesz, żeby jednak nie przyjeżdżać, bo Ci się nie chce pojechać na stację diagnostyczną. I od razu zmiana tonu w rozmowie na powiedzmy "olewczy".
Tym bardziej, że wcześniej z drugą osobą (chyba właścicielem, bo w końcu można się poplątać) ustaliliśmy, że nie będzie z przeglądem problemu.
Sorry, ale jak ktoś jedzie 300km po samochód, to chciałby mieć możliwość sprawdzenia auta jak najlepiej. A jeżeli Tobie "ręce opadają" jak ktoś chce sprawdzić auto w warsztacie itp. to sorry, ale jest to dosyć dziwne podejście i pierwsze co przychodzi do głowy to to, że samochód ma jakieś wady, których nie chcesz pokazać. Nie przekonuje mnie tekst, że dwa tygodnie wcześniej samochód przeszedł przegląd, bo każdy wie jak można taki przegląd "przejść".
A to forum i ten temat jest po to, żeby wyrażać swoje opinie o autach i sprzedających. Po prostu opisaliśmy próbę kupna tego samochodu i podejście sprzedającego (albo sprzedających) do transakcji, które to podejście skutecznie może zniechęcić każdego do zakupu.
Nikt nie miał zamiaru Ci niszczyć aukcji itp. Ale jeżeli sprzedający robią jakieś dziwne problemy i nie mogą się między sobą dogadać w kwestii samochodu, to uważam, że ostrzeżenie potencjalnego kupca jest czymś naturalnym. Zresztą wyraźnie zaznaczyliśmy, że nie musi być to prawdą i możemy się mylić.
A teksty w stylu "warszafka" itp. są dosyć śmieszne, bo większość normalnych osób (wszystko jedno skąd by byli), postąpiła by podobnie, żeby przestrzec innych.
I naprawdę życzę Ci żebyś sprzedał to auto za jakieś dobre pieniądze, bo bardzo możliwe, że jest tego warte. Nas po prostu zniechęcił sposób prowadzenie transakcji.
I tyle.

Następna strona