CRX usera kamil^ - Głogów
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

res
Forumowicz

CRX usera kamil^ - Głogów

przez res » 2012-07-24, 23:11

forum/viewtopic.php?t=58978

Byłem oglądałem no i:

- skorodowane drzwi prawe i lewe, ( w drzwiach kierowcy jest dziura)
- skorodowany szyberdach
- skorodowany tylne nakole pasażer
- skorodowane okolice wlewu paliwa
- wgnieciony prawy jak i lewy błotnik (przód)
- wgnieciona maska
- źle spasowany zderzak tył, który zresztą jest połamany przy wydechu
- pęknięta tylna lampa (pasażer)
- w środku porwana tylne oparcie kanapy
- fotel kierowcy także nie jest w idealnym stanie
- w konsoli środkowej ktoś wyrywał radio no i uszkodził plastik.(ale to jest w miarę nie widoczne jak złoży się radio)
- całość w różnych miejscach porysowana

Dodam, że to są spostrzeżenia dokonane w parę chwil. Bo nie było co się przyglądać bliżej.
Mimo zapewniania mnie przez smsy przez właściciela, że auto jest w dobrym stanie i jak przyjadę to na pewno się nie rozczaruje muszę stwierdzić, że się rozczarowałem. Straciłem czas i kasę, na szczęście miałem w miarę blisko.

Drogi sprzedający chociaż na forum mógłbyś być uczciwy i od razu powiedzieć co jest nie tak z autem.
Ostatnio edytowano 2012-07-25, 16:51 przez res, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kamil^
Forumowicz

przez kamil^ » 2012-07-25, 10:13

Pare tych wad ktore wypisales sa prawdziwe owszem ale kolego zjechalem Ci przez esa nizej niz na forum to co ty bys chcial za taka cene?
Bude w idealnym stanie + jeszcze slinik ok ? Troszke nie bujasz w chmurkach?
Jak dasz z 7-8tys to moze i tak bedzie jak bys chcial ale nie za 2 tys
Chcialbys bog wie co za "drobne"

Rdza jest ale powieszchowna bez zadnych dziur ;)

Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu ED9 za 2 tys w stanie idealnym + jeszcze do jazdy ...

pepies
Forumowicz

przez pepies » 2012-07-25, 10:43

nie widziałem auta ale opowiem się po stronie kamila. Cena świadczy o tym w jakim stanie jest auto. Ale dzięki temu za parę włożonych złotówek można mieć laleczkę. Buda do lakierowania na dowolny kolor, zrobić sobie remont głowicy i kupując go za 2 koła w 6k łącznie zmieścisz się żeby zrobić auto tak jak sobie wymarzysz albo za 3,5k sprawne, bez rdzy i w tym kolorze... To wszystko do decyzji potencjalnie kupującego.
Licząc w cenie złomu buda jest warta 900zł, felgi z oponami za 600zł i już masz 1500zł :) Za 1000zł dostajesz całą resztę rexa (lub mniej jak wynika z powyższych postów) ;] Jak na moje oferta jest ok nawet jeśli nie ma w nim drzwi w ogóle ;)
Obrazek

kamil^
Forumowicz

przez kamil^ » 2012-07-25, 12:56

Dokladnie ;)
Cena ostateczna 2.500 tys , ew jezeli ktos przyjedzie i nie bedzie marudzil ze za 2,5tys chcial by kupic bez rdzy , bez jakis malutkich wgniecen na kciuk na masce i jeszcze ze sprawnym silnikiem ktory dojedzie 100km do wrocka mimo ze mowilem ze panewka poszla ale pali nie znaczy ze dojedzie.
To zapraszam jeszcze troche zjade dla normlanego czleka ;) pozdro

egon
Forumowicz

przez egon » 2012-07-25, 14:36

a skad jestes mistrzu to przyjade ogladnac :)
Honda jest jak kochanka latwiej ja posiasc niz stracic - forum/viewtopic.php?t=33929

pirul
Moderator

przez pirul » 2012-07-25, 15:02

Głogów
Ostatnio edytowano 2012-07-25, 16:51 przez pirul, łącznie edytowano 1 raz
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

timmy1234
Forumowicz

przez timmy1234 » 2012-07-25, 15:15

Gdyby nie to że mam 400km do Głogowa sam bym to chętnie kupił. To prawda za 2 tyś z haczykiem nie można spodziewać się igły. Niestety ludziom się nie dogodzi NIGDY :cry:

FuRioN
Forumowicz

przez FuRioN » 2012-07-25, 15:36

Jeśli to, co kolega Res pisał jest prawdą, a w dodatku stuka panewka, to to auto nie jest warte nawet tych 2k, bo nawet buda jest cała do roboty (wnioskuje z oceny).

pepies napisał(a):(...)albo za 3,5k sprawne, bez rdzy i w tym kolorze...

Czyli chcesz powiedzieć, że nawet jeśli ktoś kupi to auto za 2k, to za 1500 zł zrobi całą blacharkę + malowanie i remont silnika? Pomijając już nawet podłogę, która pewnie też jest w kiepskim stanie.

pepies
Forumowicz

przez pepies » 2012-07-25, 16:07

Uważam, że za 1500zł w zaprawkach + zrobieniu panewki bez problemu się zmieścisz. Zaprawki na E36 (nadkola, drzwi i progi na których były zalążki rdzy) wyniosły ostatnio kumpla 400zł. To za 1100 z wymianą panewek się nie zmieścisz?
Ostatnio edytowano 2012-07-25, 16:52 przez pepies, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

FuRioN
Forumowicz

przez FuRioN » 2012-07-25, 17:33

pepies napisał(a):Uważam, że za 1500zł w zaprawkach + zrobieniu panewki bez problemu się zmieścisz.

- skorodowany szyberdach
- wgnieciona maska

Masz rację, zrobisz zaprawkę na dziurawych drzwiach i generalnie na rdzy będziesz robił zaprawki :poklony: Mówisz, że auto za 3500 nie będzie miało rdzy, robiąc zaprawki :rotfl2: Po tym, co wyżej jest napisane, to musisz robić generalny remont blacharki + malowanie, żeby to jakoś wyglądało, a wtedy sama blacharka + malowanie całego auta wyniesie ponad 2x więcej, niż całe auto kosztuje. Dolicz sobie do tego jeszcze remont silnika i zobaczysz ile faktycznie trzeba będzie dopłacić, żeby ten samochód był bez rdzy i zdatny do jazdy. Ciekawe co z podwoziem, hamulcami, zawieszeniem itd itd.

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2012-07-25, 17:39

wszystko można zaspawać i odnowić. KURW@ PANOWIE !! To jest 2.500zł ja [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] co wy się spodziewacie za tą cenę, przecież to paranoja. Był u mnie pare razy nim i aż tak źle nie jest. Napewno trzeba posiedzieć przy blacharce jak i panewce, ale no nie przesadzajcie. Jak się nie podoba to zawsze są crxy za 20tys itd. Gdzie mamy PRAWIE stan taki jak trzeba... masakra, czasami jak patrze na fora to zaczynam myśleć nad bmw bo tam jest normalniejszy kraj hehe
Obrazek

timmy1234
Forumowicz

Re: CRX usera kamil^ - Głogów

przez timmy1234 » 2012-07-25, 20:06

res napisał(a):http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=58978

Byłem oglądałem no i:

- skorodowany szyberdach
- wgnieciona maska
- w konsoli środkowej ktoś wyrywał radio no i uszkodził plastik.(ale to jest w miarę nie widoczne jak złoży się radio)

Dodam, że to są spostrzeżenia dokonane w parę chwil. Bo nie było co się przyglądać bliżej.
Mimo zapewniania mnie przez smsy przez właściciela, że auto jest w dobrym stanie i jak przyjadę to na pewno się nie rozczaruje muszę stwierdzić, że się rozczarowałem. Straciłem czas i kasę, na szczęście miałem w miarę blisko.

Drogi sprzedający chociaż na forum mógłbyś być uczciwy i od razu powiedzieć co jest nie tak z autem.

Kolejny burak z prowincji. Jak Ci nie pasuje kup sobie Calibre i będziesz zadowolony :D

[ Komentarz dodany przez: pirul: 2012-07-25, 20:24 ]
Komentarze na takim poziomie możesz pisać na onecie albo na kwejku, nie na tym forum.

Biały21
Forumowicz

Re: CRX usera kamil^ - Głogów

przez Biały21 » 2012-07-25, 21:50

res napisał(a):http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=58978

Byłem oglądałem no i:

- skorodowany szyberdach
- wgnieciona maska

Chlopie czego ty sie spodziewales jadac ogladac 20 letnie auto za niecale 3 tysiace?, zaplac 10-15 bedziesz mial igle, nie osmieszaj sie.

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2012-07-25, 22:28

no dokładnie tak, właśnie tacy kupują crx'y i spodziewają się że mają mega doinwestowanego reksa i potem płaczą, że badziewie itd. Takie auta trzeba dopieścić !! Jak dobrze pójdzie to się nie bedziecie męczyć bo ja możliwe że go biore ;P
Obrazek

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2012-07-25, 23:20

Podepne się pod innych, ponad 20 letnie auto za 2,5k a wymagania jak przy samochodzie 5 letnim. Ludzie... ochlonac i kupowac z rozumem, a nie pozniej wypisaywać na forum jakie ono niedobre. Res, auto prawie w Twoim wieku, czego oczekiwałes, igły?
Wszystko juz zostalo chyba napisane, temat zamykam, bo bez sensu dalsze dyskusje
HOTMOT.pl