Tor Poznań
a tutaj rozmawiamy sobie na temat wszelkich spotkań, spotów, zlotów.

kubus_akustyk
Forumowicz

przez kubus_akustyk » 2005-08-03, 10:47

Mam "ochote" i mysle ze jeszcze ze 3 ceerki z poznania sie znajda
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością

Kras
Forumowicz

przez Kras » 2005-08-03, 11:27

Pomysł ciekawy aczkolwiek chyba przesadzacie z tym czasem. Po co tor na 6 godzin?? Ostra jazda torowa i całego baku nie ma w godzinę...nie mówiąc o oponach i przede wszystkim o hamulcach, które w CRX (nawet VTEC) wytrzymają może 2-3 okrążenia. Zapewniam że w godzinkę (no może ciut ponad) każdy wyszaleje się niesamowicie...nie mówiąc już o solidnym pokatowaniu furki.

Edit: Tutaj cytaty z kolegi Sajfera (użytkownika ITR co bardzo ładnie pojechał w ALT na torze Poznań):

"bylem na ALT w poznaniu, i po paru kolkach, a dokladniej 3, okazalo sie, ze hamulce w itr sa delikatnie mowiac beznadziejne. mam seryjne tarcze, klocki ds2000 (wiec rajdowe), i plyn hamulcowy lepszy niz 5.1, po trzech kolkach zjechalem z dymiacymi hamulcami, tarcze teraz mam cale pofaldowane. od temperatury stopily mi sie kapsle felg" - także z tym heblowaniem nie jest tak różowo, zwłaszcza biorąc pod uwagę jaka przepaść dzieli heble ITR od ED9...zresztą EE8 nie jest wiele lepszy.

"ogolnie po 120 km na torze bilans byl taki: tarcze do wyrzucenia, 30 litrow benzyny papa i zjadla mi chyba z litr oleju" - to chyba wyjaśnia dlaczego lepiej w miarę seryjnym autem nie jeździć zbyt długo po torze.
Koniec...

Tom i Jerry
Forumowicz

przez Tom i Jerry » 2005-08-03, 11:59

Kras napisał(a):Pomysł ciekawy aczkolwiek chyba przesadzacie z tym czasem. Po co tor na 6 godzin?? Ostra jazda torowa i całego baku nie ma w godzinę...nie mówiąc o oponach i przede wszystkim o hamulcach, które w CRX (nawet VTEC) wytrzymają może 2-3 okrążenia. Zapewniam że w godzinkę (no może ciut ponad) każdy wyszaleje się niesamowicie...nie mówiąc już o solidnym pokatowaniu furki.

Edit: Tutaj cytaty z kolegi Sajfera (użytkownika ITR co bardzo ładnie pojechał w ALT na torze Poznań):

"bylem na ALT w poznaniu, i po paru kolkach, a dokladniej 3, okazalo sie, ze hamulce w itr sa delikatnie mowiac beznadziejne. mam seryjne tarcze, klocki ds2000 (wiec rajdowe), i plyn hamulcowy lepszy niz 5.1, po trzech kolkach zjechalem z dymiacymi hamulcami, tarcze teraz mam cale pofaldowane. od temperatury stopily mi sie kapsle felg" - także z tym heblowaniem nie jest tak różowo, zwłaszcza biorąc pod uwagę jaka przepaść dzieli heble ITR od ED9...zresztą EE8 nie jest wiele lepszy.

"ogolnie po 120 km na torze bilans byl taki: tarcze do wyrzucenia, 30 litrow benzyny papa i zjadla mi chyba z litr oleju" - to chyba wyjaśnia dlaczego lepiej w miarę seryjnym autem nie jeździć zbyt długo po torze.

Mysle że nie dokońca trzeba tak cały czas na maxa rwać.
Ponadto pomyślałem że mozna by zrobić takie małe "ala" wyścigi- np.
gdyby było tak powiedzmy 20-24 furki to można by zrobić tak że startujemy po 4 furki na 3-4 okrążenia i zwycięzcy przechodzą dalej aż do wyłonienia "Mistrza"

Bieg Finałowy I ------- I

Drugi bieg I I I ------ I I I

Pierwszy bieg I I I I ---- I I I I ------- I I I I ----- I I I I -------- I I I I -------- I I I I

Następnie można by zrobić eliminacje kto najszybciej pokona 1 okrążenie toru.
Reszta czasu -czas wolny na wyszalenie się po torze na maxa!!

badam
Forumowicz

przez badam » 2005-08-03, 12:38

zauwaz ze ITR wazy wiecej.a EE8 ma troche lepsze hamulce.

a co do wpuszczenia 4 aut naraz to kto w pierwszym zakrecie bedzie pierwszy raczej juz nie wpusci albo drugi nie wyprzedi by nie rozwalic auta.

6h troche duzo ale przy krotszym czasie trzeba miec dobrze zorganizowany czas by nie tracic go.

a jak bedziesz dzwonil spytaj sie o pomiar czasu.

Poprzednia strona