Wyścigi na 1/4mili - Sochaczew 18.08.2007
a tutaj rozmawiamy sobie na temat wszelkich spotkań, spotów, zlotów.

Fawor
Forumowicz

Wyścigi na 1/4mili - Sochaczew 18.08.2007

przez Fawor » 2007-07-29, 20:05

Obrazek

Witam,
W imieniu klubu WWLclub oraz organizatorów mam zaszczyt serdecznie zaprosić na WYŚCIGI NA DYSTANSIE 1/4 mili, które rozgrywane będą dnia 18.08.2007 na terenie lotniska w Sochaczewie. Impreza organizawana przez grupke pasjonatów dla pasjonatów więc zapewniamy świetną atmosferę zawodów oraz racingowych pogaduszek :)

Do pomiaru wynajęty zostanie system fotokomórek wraz z możliwością drukowania timeslip'ów. Zawody zostaną przeprowadzone na uprzednio oczyszczonym, asfaltowym odcinku obiektu w tym samym miejscu, gdzie odbywały się zlot np klubu Seat-Racing, więc na trakcję narzekać nie będziecie.

Plan imprezy:
8.00 - otwarcie bramy wjazdowej
9.00 - 11.00 - bezpłatny, wolny trening dla wszystkich startujących
11.00 - rozpoczęcie eliminacji w poszczególnych klasach
15.00 - półfinały i finały
16.00 - KING OF MEETING czyli pucharowo rozegrana najlepsza ósemka zawodów
organizator zastrzega sobie prawo do zmian ram czasowych w harmonogramie w zależności od ilości startujących.

Klasy samochodowe: ( zgodnie z SSS )
a) Mini- napęd dowolny, pojemność silnika do 1550 ccm N/A,

b) Mini Plus - napęd dowolny, pojemność silnika do 1550 ccm z doładowaniem*,

c) Diesel - napęd dowolny, z doładowaniem* lub N/A, zasilane olejem napędowym,

d) Profi - FWD N/A, pojemność silnika powyżej 1550 ccm,

e) Profi Plus - RWD N/A lub AWD N/A, pojemność silnika powyżej 1550 ccm, rotary engine,

f) Turbo - FWD z doładowaniem*,

g) Turbo Plus - RWD z doładowaniem*, rotary engine z doładowaniem,

h) Maxi - AWD z doładowaniem*
*doładowanie: dowolna kombinacja turbo, kompresor, nitro

Na terenie lotniska możliwość zakupu potraw z klubowego grilla oraz niezbędnych produktów spożywczych po cenach zbliżonych do sklepowych.

CENNIK:
samochód + kierowca - 30zł
widz - 5zł

Zapisy zawodników możliwe TYLKO I WYŁĄCZNIE DROGĄ INTERNETOWĄ!! Taka kolej rzeczy jest spowodowana koniecznością podania jeszcze przed rozpoczęciem imprezy wszystkich danych wraz z numerami rejestracyjnymi samochodów, które wjadą na teren lotniska.

W celu rejestracji proszę o PW do mnie z wypełnionym wzorem formularza zgłoszeniowego:
IMIE I NAZWISKO:
MARKA I MODEL AUTA:
NUMER REJESTRACYJNY:
POJEMNOŚĆ SILNIKA ( ewentualne doładowanie )
KILKA SŁÓW O AUCIE ( dane dla komentatora, aby nie wiało nudą :wink: )

W zwrotnym PW otrzymacie dane konta, na które należy wpłacić opłatę rejestracyjną w wymienionej powyżej wysokości 30zł od auta. Proszę, aby tytuł przelewu wyglądał następująco: "imie_nazwisko", "nick na forum", "wyścigi Sochaczew"
Jesli wyścigi dojdą to skutku ( niezbędna ilość aut oscyluje w granicach 40. ), a zarejestrowany zrezygnuje z udziału opłata nie podlega zwrotowi. Jesli natomiast cała impreza się nie odbędzie oczywiście wszystkim zgłoszonym pieniądze zostaną odesłane.

Mamy nadzieję, że spotkanie przypadnie Wam do gustu i zapewnicie należytą frekwencję :)

stay tuned,
grono organizatorów
Witam,
W imieniu klubu WWLclub oraz organizatorów mam zaszczyt serdecznie zaprosić na WYŚCIGI NA DYSTANSIE 1/4 mili, które rozgrywane będą dnia 18.08.2007 na terenie lotniska w Sochaczewie. Impreza organizawana przez grupke pasjonatów dla pasjonatów więc zapewniamy świetną atmosferę zawodów oraz racingowych pogaduszek :)

Do pomiaru wynajęty zostanie system fotokomórek wraz z możliwością drukowania timeslip'ów. Zawody zostaną przeprowadzone na uprzednio oczyszczonym, asfaltowym odcinku obiektu w tym samym miejscu, gdzie odbywały się zlot np klubu Seat-Racing, więc na trakcję narzekać nie będziecie.

Plan imprezy:
7.00 - otwarcie bramy wjazdowej
9.00 - 11.00 - bezpłatny, wolny trening dla wszystkich startujących
11.00 - rozpoczęcie eliminacji w poszczególnych klasach
15.00 - półfinały i finały
16.00 - KING OF MEETING czyli pucharowo rozegrana najlepsza ósemka zawodów

Klasy samochodowe: ( zgodnie z SSS )
a) Mini- napęd dowolny, pojemność silnika do 1550 ccm N/A,

b) Mini Plus - napęd dowolny, pojemność silnika do 1550 ccm z doładowaniem*,

c) Diesel - napęd dowolny, z doładowaniem* lub N/A, zasilane olejem napędowym,

d) Profi - FWD N/A, pojemność silnika powyżej 1550 ccm,

e) Profi Plus - RWD N/A lub AWD N/A, pojemność silnika powyżej 1550 ccm, rotary engine,

f) Turbo - FWD z doładowaniem*,

g) Turbo Plus - RWD z doładowaniem*, rotary engine z doładowaniem,

h) Maxi - AWD z doładowaniem*
*doładowanie: dowolna kombinacja turbo, kompresor, nitro

Na terenie lotniska możliwość zakupu potraw z klubowego grilla oraz niezbędnych produktów spożywczych po cenach zbliżonych do sklepowych.

CENNIK:
samochód + kierowca - 30zł
widz - 5zł

Zapisy zawodników możliwe TYLKO I WYŁĄCZNIE DROGĄ INTERNETOWĄ!! Taka kolej rzeczy jest spowodowana koniecznością podania jeszcze przed rozpoczęciem imprezy wszystkich danych wraz z numerami rejestracyjnymi samochodów, które wjadą na teren lotniska.

W celu rejestracji proszę o PW do mnie z wypełnionym wzorem formularza zgłoszeniowego:
IMIE I NAZWISKO:
MARKA I MODEL AUTA:
NUMER REJESTRACYJNY:
POJEMNOŚĆ SILNIKA ( ewentualne doładowanie )
KILKA SŁÓW O AUCIE ( dane dla komentatora, aby nie wiało nudą :wink: )

W zwrotnym PW otrzymacie dane konta, na które należy wpłacić opłatę rejestracyjną w wymienionej powyżej wysokości 30zł od auta. Proszę, aby tytuł przelewu wyglądał następująco: "imie_nazwisko", "nick na forum", "wyścigi Sochaczew"
Jesli wyścigi dojdą to skutku ( niezbędna ilość aut oscyluje w granicach 40. ), a zarejestrowany zrezygnuje z udziału opłata nie podlega zwrotowi. Jesli natomiast cała impreza się nie odbędzie oczywiście wszystkim zgłoszonym pieniądze zostaną odesłane.

Mamy nadzieję, że spotkanie przypadnie Wam do gustu i zapewnicie należytą frekwencję :)

stay tuned,
grono organizatorów
Ostatnio edytowano 2007-08-02, 22:33 przez Fawor, łącznie edytowano 1 raz
EjK9 B20VTEC, EE8 has gone..

NGS-R - doloty, wydechy i Hondy NA/Turbo na życzenie

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2007-07-30, 07:29

Ja będę. Prośba o jakieś namiary na lotnisko. Znam Sochaczew ale nie wiem za bardzo z której strony to lotnisko jest.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.

Dz!k
Forumowicz

przez Dz!k » 2007-07-30, 17:02

18 sierpień to nie jest dzień przed starachowicami??
www.tune-up.pl

You can be first, right after me

Fawor
Forumowicz

przez Fawor » 2007-07-30, 20:36

Roman napisał(a):Znam Sochaczew ale nie wiem za bardzo z której strony to lotnisko jest.

Szczerze to ja tez jeszcze nie :razz: Na dniach ogarniemy mapkę. Jest nowinka, że bedzie to prawdopodobnie połączone z drift-treningiem, takze atrakcji do oglądania pomiedzy przejazdami zabraknąc nie powinno :)

18 sierpień to nie jest dzień przed starachowicami??

no niestety tak się złożyło, jedyny sensowny termin ( wolny + pomiedzy rundami WRMP ). Sochaczew ponad 100km blizej od Wawy niz Staśki, lepsza nawierzchnia i więcej miejsca więc mam nadzieję, że jesli ktoś zastanawia się pomiędzy staśkami a sochaczewem weźmie te aspekty pod uwagę ;)

[ Dodano: 2007-08-02, 22:33 ]
Z informacji nowych:
1. doszedł pierwszy sponsor: firma RPMotorsport lukiasza, ktora będzie fundatorem nagród dla zawodników na podium: Motul, kosmetyki itp. Walczymy dalej Wink

2. Na imprezie zostanie również przeprowadzony TRENING DRIFTU!! Wszystkich chętnych drifterów zapraszam tak samo, jak ćwierćmilowców - do mnie na PW. Opłata za start identyczna dla wszystkich: JEDYNE 30zł!

[ Dodano: 2007-08-05, 14:33 ]
No i jest wreszcie prowizoryczna lista:

http://www.wwlclub.pl/Sochaczew/lista.pdf

Będzie aktualizowana na bieżąco.

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2007-08-09, 12:29

Coś nas mało!! Gdzie są inni?? Każdy chętnie wybiera sie na WM i S a jak są zawody za 30zł gdzie w spokoju się można poganiaćto jakoś nikogo nie ma!! Co z wami panowie!!?? Żeby tylko 4 H z BHW jechało?? Z Wawy to jest 50 km prostą drogą raptem godzinka jazdy. Znając życie to zaraz zawody będą odwołane.

pooshkin
Forumowicz

przez pooshkin » 2007-08-09, 15:21

cierpie na 'chwilowy' brak auta :wrrr:
http://www.youtube.com/user/pooshkinZ5# ... ne9_ClFtTE
zobacz pełen odlot,wszyscy się modlą kiedy zapier**** moją starą hondą...

Fawor
Forumowicz

przez Fawor » 2007-08-13, 15:26

Nie nie, nic nie bedzie odwołane :) Impreza już pewna w 100%, tylko pojawiają sie nowe problemy.. przepraszamy, że dopiero tydzień przed rozpoczęciem.

Widz może wjechać samochodem na teren lotniska, opłatę może uiścić na bramie, ale do nas musi wpłynąć informacja z numerem rejestracyjnym auta

PROSZE O PRZYSYLANIE NA PW ZGLOSZEN WIDZA

wzór:

AUTO:
NUMER REJESTRACYJNY:

Ilość osób w aucie nie gra juz roli. Wystarczą same dane samochodu wjezdzającego.

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie, ale taki jest wymóg przy wynajmowaniu lotniska wojskowego...

pozdrawiam
Fawor
Ostatnio edytowano 2007-08-13, 15:31 przez Fawor, łącznie edytowano 1 raz

Majlo
Forumowicz

przez Majlo » 2007-08-13, 15:29

[latwa kobieta] ja tez nie mam auta :nieok:
TAJPAR in da haus

Fawor
Forumowicz

przez Fawor » 2007-08-14, 19:21

Z racji tego, iż wynikneło DZISIAJ bardzo duże nieporozumienie finansowe pomiędzy organizatorem i władzą lotniska impreza w Sochaczewie nie odbędzie się.....

Jednak nasza ekipa się nie poddaje! Załatwione jest już lotnisko w Grądach koło Ostrowii Mazowieckiej - to samo miejsce, gdzie dwa tygodnie temu odbył się zlot klubu Seat-Racing :D Impreza driftowa juz nas nie interesuje. W Grądach rozgrywany będzie tylko event ćwierćmilowy. Wszystkie opłaty za strony uczestników nie podlegają żadnym zmianom. Oczywiście, jesli któremuś z już opłaconych startujących miejsce nie odpowiada i nie ma ochoty/możliwości nas tam odwiedzić to proszę o kontakt - zwrócimy przelane pieniążki.
CO WIĘCEJ: zaistniała możliwość przyjazdu na zawody bez uprzedniej rejestracji! W tej chwili każdy DO GODZINY 10:00 może wjechać na lotnisko rejestrując się przy bramie wjazdowej i tam uiszczając opłatę startową. Oczywiscie dotychczasowa lista internetowa w pełni aktualna.

W ramach rekompensaty związanej ze zmianą miejsca KAŻDY z obecnych ( widzowie również ) otrzyma grillowy obiadek gratis :)

Jeszcze raz przepraszamy jednocześnie zapraszając na imprezę ze zdwojoną siłą :)

Drifterzy o odbiór wpłaconych pieniędzy proszeni sa o kontakt z Karolą

pozdrawiam
Fawor

czarna mamba
Forumowicz

przez czarna mamba » 2007-08-19, 20:49

BHW było na imprezce
a oto wyniki

mini
1 Qowax bhw
2 nie wiem....
3. nie wiem

profi
1. itr 230ps
2. Roman bhw
3. Rudolf bhw
4 Mati bhw

choc sedziowie orzekli ze wygrał klase Roman to Romus z wrodzona mu uczciwoscią
swietrdzil ze rywal był szybszy i zamienił sie miejscami ipucharami :poklony:

turbo
1. mamba bhw
2. punto ok 300ps (2.2bara :szok: )
3. audi a4 350ps

king of meeting
1. mamba bhw
2. 3000gt 320ps
3. 200sx 450ps

moce aut zaczerpniete z innych forum lub deklarowane przez własciciela....

pozdro 1600T

PS dla zainteresowanych moc mamby 350ps
Ostatnio edytowano 2007-08-19, 20:56 przez czarna mamba, łącznie edytowano 1 raz
2006 - 13,1s CRX 790kg 0,5b
2007 - 12,5s cvc street KoE
2008 - 12,4s rekord PL FWD street
2010 - 11,0s rekord PL RWD street
2010 - 1:15:2 rozeta - 3cim na śmietniku ;)
BHW racing

Fawor
Forumowicz

przez Fawor » 2007-08-19, 21:46

Witam,
dzięki wszystkim za przybycie. Mam nadzieje, że nie żałujecie spędzonego czasu. Wiem, że jaja z pomiarem napsuły nie tylko nam dużo krwi, ale pozniej jakoś juz poleciało.
Gratki dla Romana za profi podejscie w finale PROFI ;) Pomimo lepszego czasu ET oddał zwycięstwo Robertowi . To nie ja, jako sędzia, stwierdziłem przegraną Vass'a tylko po prostu takie czasy dostalem ze startu - dla mnie nie ma żadnego problemu z przekazaniem pucharu. Było to spotkanie towarzyskie, a nie wyścigi o złote gacie :)

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich nowopoznanych z forum - Arv'a, Gabeczki, Mamby, Matiego, Pirata, Romana i Rudolfa. Arvidowi wielkie dzięki za co-drive jego B18C :poklony: Mam nadzieje, że spotkamy się z wszystkimi na następnej tego typu imprezie przez nas organizowanej.

pozdro!

xi0nc
Forumowicz

przez xi0nc » 2007-08-19, 22:36

Fawor napisał(a): Arvidowi wielkie dzięki za co-drive jego B18C :poklony:

pozdro!

No skoro podziekowania to dzieki dla mamby ze uzyczyl mi i matiemu swojego bialeko "jaja" zebym mogl zobaczyc jak to jezdzi ... podsumowujac ... :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :poklony: :ok:
Podpis już chyba dawno nieaktualny :D
ed9 -> ee9 -> what next ??? =]
www.beerhondawawa.pl
www.arsperformance.ksu.pl

Fawor
Forumowicz

przez Fawor » 2007-08-19, 22:43

xionc, zapomnialem o Tobie w pozdrowieniach, o Quowax'ie również - sory ;)

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2007-08-20, 07:54

Witam. Impreska w sumie udana. Jeśli pomiar to tylko TAG. Następnym razem składki po 50 zł i Tag żeby był, bo bez sens wychodzi. Lotnmisko super do jazdy. Dobrze ze nasz skład znów zgarnoł troszkę pucharków. Pozdro.

Fawor
Forumowicz

przez Fawor » 2007-08-21, 23:39

WYNIKI

Gr±dyWyniki.xls

będzie jeszcze update eliminacji diesel'a, syndrom 'zawsze ku*wa cos' :wink: