Witam, mam okazje kupic felgi i to tanio, tylko maja wzery na rantach (na styku z opona) sprawdzalem je w wulkanizacji i sa proste i ponoc mocne -talerze z calibry. Fachowiec powiedzial ze trzeba to wypiaskowac i dac podklad do aluminiu a jest drogi a potem lakier. Koniecznie musze to robic czy zwykly podklad wystarczy?
On powiedzial ze powietrze bedzie schodzic, pozatym takie cos jak podklad znajde w garazu tak jak jakas farbe, pomalowac felgi dam rade. Chodzi o to zeby zaraz farba nie zeszla. Odnowic tez troche sie przyda bo sa naprawde kiepskie, ale rowne. Ja zuzywam wiecej felg niz zwykly posiadacz auta. Dlatego dla mnie felgi musza byc proste i tanie. Na kjs czesto sa jakies krawezniki i takie tam
dziwne ja dawałem podkład tkai sam jaki dawałem na blache rexa i jakos normalnie sie trzymało chyba ze ktos jezdzi ciagle po wiejskich kamienistych drogach no to napewno trzeba wzmocnic
Nawierzchnie na jakich jezdze sa rozne, najwazniejsze to to aby powietrze nie uciekalo. Odmalowac co jakis czas to nie problem(raczej tego nie dozyja) odprysk lakieru zaden problem, jakos to przeyzje, MaciusCRX nie łuszczy sie nic? pzodrawiam
wulkanizatorzy maja ten glut uszczelniajacy ktorym smaruja felge i opone, nawet na rantach z wzerami z reguly dobrze trzyma cisnienie. a jak chcesz miec pewnosc to po prostu zeszlifuj papierem ile sie da, zalej wzery jakims lakierem, szpachla w sprayu czy tam podkladem, jeszcze raz przeszlifuj i zakladaj opony, przeciez jak to ma isc na stracenie w kjs to szkoda tlenu sie z tym pier*olic. a na nieszczelne ranty sa jeszcze stare skuteczne patenty typu woda z mydlem
malowal ktos felgi sprayem? chodzi mi o kolor gunmetal. Chce odnowic troszke felgi a nie oplaca sie w nie za wiele inwestowac
-jak sie trzyma taki lakier?
-ile warstw trzeba ile bazy, ile bezbarwnego
-ile puszek trzeba na podobne do tych 14"
http://www.wheelclinic.co.uk/vw_bbs_14_bb.jpg
spraj to gowno, nawet nie maluj sa ludzie ktorzy twierdza ze wyszlo super ekstra- dla mnie porazka, warstwy sa cienkie i latwo zmywalne/rysowalne ale jak sie uprzesz to mysle ze 2 sprajami pomalujesz 4 felgi