Ma ktoś może doświadczenia z tymi zderzakami, proszę o jakieś porady czy warto i czy jest dużo problem z mocowaniem i jak ktoś ma to fotki jak wygląda crx na tych laminatach...
Tylko jest parę problemów z montażem osobiście jestem w trakcie ich zakładania bez zderzaka tylniego bo kupiłem samą dokładkę.
Sprawa wygląda następująco:
- zderzak przedni jest za szeroki i pasowanie go na siłę mija się z celem bo jest wtedy tak naprężony że małe puknięci i strzeli, więc osobiście zdecydowaliśmy się na przecięcie go na pół usunięcie nadmiaru i ponowne sklejenie, ma również małe niedociągnięcia przy lampach ale nie jest to jakaś katastrofa
- progi w sumie pasuję chociaż musieliśmy trochę go poprzycinać w miejscu łączenia z tylnim błotnikiem, część która wchodzi na próg ( góra ) jest z dwoma przetłoczkami może tylko ja tak trafiłem ale z jednej strony jest wewnętrzna wyżej zewnętrzna niżej a z drugiej strony na odwrót, problem zarzegnała żywica z włóknem i trochę szpachli i małe wypełnienia pianką montażową żebby woda się nie zbierała od chlapiących przednich kół
- dokładka jest za krótka po bokach i starcza tylko do chlapaczy i tak założona niewygląda, więc dokleiliśmy brakujące kawałki ze z zderzaka z innego auta trochę żywicy szpachli i git
- siatki pan dokłada tyle że mi nie starczyło ale na szczęście on kupuje od gościa który sprzedaje też na allegro
Ogólnie laminat jak laminat całkiem dobry odlew, przesyłka szybka i bezproblemowa.
No to chyba tyle
degenerat, nie tnij go na pol, tez mialem taki problem, natnij tylko na naroznikach i bedzie oko, bo jak zetniesz iles tam np3 lub 4 cm ze srodka to pojawi sie problem pod lampami, popatrz sobie jak bylo u mnie forum/viewtopic.php?t=3510&postdays=0&postorder=asc&start=15 widac tam jak zostaly naciete i sklejone ponownie
Jesli chodzi generalnie o laminaty z allegro itp to najczesciej trzeba lekko lub mocno pomodzic, ale cena jest ulamkiem procentowym od ceny produktow renomowanych firm
"jak sie popiesci to sie wszystko zmiesci"
Może i wyobraźnia z wiedzą w konkury chodzą, ale za to obie przegrywają z bezmyślnością
jak skladalismy cerke rafala to mielismy sporo problemow ,ale troche czasu cierpliwosci ,i wyszlo calkiem niezle ,to tanie laminaty wiec czego mozna sie spodziewac ?? ale ogolnie da sie zrobic zeby to jakos fajnie wygladalo pozdro
na allegro widziałem taki zderzak. jest ciekawy bo nie widziałem go nigdy na crx. wie ktos moze jak to wyglada na zywo? może macie jakies fotki z takim zderzakiem? rozważam jego kupno ale nie wiem jak sie prezentuje na ceerce.
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)
Spoko są te zderzaki na allegro, bo za niewielkie (względnie) pieniądze mozna sobie fajnie zrobić furke, tylko problem jest z ich oryginalnością. Nie widziałem chyba wiecej niz dwa rodzaje a w tuuningu chyba o to chodzi by być jak najbardziej oryginalnym.
P.S.Przepraszam z góry tych co je mają , ale tez sie zastanawiałem nad ich kupnem.
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...