gdzie kupić tłumik do crx'a ??
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2006-09-29, 13:19

To jest jakaś parodia... Luki oferuje zarąbistej jakosci tłumiczki, bardzo dobrej rodzimej firmy, a wy to porównujecie do KM czy innych doopereli?!
Tak to juz jest że producent zarabia najwiecej, czy sprzeda przez posrednika czy sam, ceny nie może dac duzo nizszej niz posrednik bo logiką by było ze nikt by nie kupil u posrednika. Dostajecie 10% jeszcze rabatu na konkretny sprzecik z atestem, który pasuje plug&play i ciagle źle.
Niestety taka mamy narodowa mentalnosć najlepiej duży, ze złota i za darmo...
Jak chcesz tłumik tani, to proszę bardzo:
http://www.bosal.pl/
http://www.izawit.com.pl
http://www.asmet.pl

Ale jakosc pozostawia wieeeele do życzenia.
u mnie bosal wytrzymał aż od sierpnia do marca zaj....iście :wrrr:
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-09-29, 13:22

no, nie wiem czy tak plug&play... patrz poprzedni post...
ja ani ułamkiem słowa nie wypowiedziałem się n/t jakości ultera... poprostu SZUKAM...

Lukicrx
Forumowicz

przez Lukicrx » 2006-09-29, 14:29

Tak się nieszczęśliwie złożyło że Ci Przemek wysłał zdjęcie tłumika który przygotowany był pod inny zderzak, ale chodziło z tego co wiem o pokazanie końcówek i samego wyglądu, w każdym innym hak jest w prawo.
A co do homologacji i tego kto na to patrzy... to się zmienia i coraz więcej policja i diagnosci się orientują, a już na pewno się orientują jakbyś chciał jechać za granicę, co do samej idei homologacji i przerobienia całego układu , jeśli zmienisz jego parametry to homologacja jest nieważna bo stosuje się jednie dla części zamiennej montowanej z innymi homologowanymi, tak samo jak lampy które masz i za które też Ci mogą dowód zabrać jak się znajdzie bardziej zorientowany Policjant z drogówki, a co do wydechu osoba kontrolująca ma obowiązek zbadać głośność odpowiednią aparaturą jeśli kwestionuje dokument dopuszczający i jeśli produkt jest homologowany normy spełni ot co.
Ostatnio edytowano 2006-09-29, 14:35 przez Lukicrx, łącznie edytowano 1 raz
Życie zaczyna się po 5500 rpm

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-09-29, 14:34

tak, tylko że mowa była o TYM DOKŁADNIE tłumiku w extra promocyjnej cenie (czyli jak się domyślam, ktoś zamówił i nie kupił), więc gdybym się na niego zdecydował to:
1 - spasował by pod mój (standardowy) zderzak ??
2 - uchwyt był by przyspawany PRAWIDŁOWO ??? czy też może za tą "extra promocyjną" (470 zł) cenę musiał bym to sam gdzieś u kogoś przerobić ????

Lukicrx
Forumowicz

przez Lukicrx » 2006-09-29, 14:39

Byłby poprawiony pod oryginalny zderzak bo jest przy nim adnotacja że jest niezgodny i przed sprzedażą ma być hak skorygowany ;) wyczerpująca odpowiedź ?

[ Dodano: Pią Wrz 29, 2006 1:52 pm ]
A tak wogóle to najpierw miałeś mega pretensje że Ci chcemy wypchnąć tłumik za 700 po czym piszesz że Ci kolega zaproponował ofertę za 470 także nie wiem tymbardziej o co Ci chodzi i w końcu ile to miało kosztować.

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-09-29, 15:21

za 700 zł miał być ten który JA chciałem, z końcówką która mi się podobała...
(110-204/13-1)
a za 470 zupełnie inny...
a swoją drogą ciekawe, że model 110-204/07-2 (końcówki proste, nie wygięte do góry), jest o 80 zł tańszy (u pośrednika...).
Chyba płaci się za WYGLĄD...
Skoro więc końcówka (a właściwie jej zagięcie w górę lub nie) ma taki wpływ na cenę (80zł) to ciekawe ile by kosztował SAM TŁUMIK Z RURAMI bez końcówek...

niestety z braku zdrowej konkurencji pewno będę zmuszony jednak do zakupu ultera, ale zrobię to u pobliskiego sprzedawcy popierając lokalny interes... I dam znajomemu zarobić, a być może i sam oszczędzę coś z tych nieszczęsnych 700zł...

Małek
Forumowicz

przez Małek » 2006-09-29, 15:27

siema ja Sebek proponowal bym sie dowiedziec za ile ci Adam "zrobi" wydech i moze jakas znizke dostaniesz. Tylko minus jest taki ze on w wawce robi obejrzyj stronke http://www.adamrgarage.com/
a jak chcecsz cos indywidualnego to zadzwon albo napisz. On ma konkretne rzeczy tylko cene tez ma konkretna
Pozdrawiam
Małek - Siedlce
moje ED9

Lukicrx
Forumowicz

przez Lukicrx » 2006-09-29, 15:40

cyt: a swoją drogą ciekawe, że model 110-204/07-2 (końcówki proste, nie wygięte do góry), jest o 80 zł tańszy (u pośrednika...).
Chyba płaci się za WYGLĄD...

płaci się za różnicę w koszcie wytworzenia, zużytych materiałów, wkładowi dodatkowej pracy itd. ale nie wiem czy taka argumentacja jest wystarczająca...

cyt: niestety z braku zdrowej konkurencji pewno będę zmuszony jednak do zakupu ultera, ale zrobię to u pobliskiego sprzedawcy popierając lokalny interes... I dam znajomemu zarobić, a być może i sam oszczędzę coś z tych nieszczęsnych 700zł...

przecież Ci podesłałem link na zdrową konkurencję masz taki w Remusie za 400 Euro , zdrowa konkurencja to dla nas firma która robi od A do Z według reguł i zasad włącznie z badaniami, testami, konstruowaniem itd. pseudo-kowale robiący tylko uniwersale nazywając je tłumikiem sportowym to chora konkurencja i taka mnie nie intersuje, a co do samego zakupu masz wybór ale jakby się okazało że lokalny sprzedawca nie ma tego tłumika na magazynie i po zamówieniu ocknie się że jest nowy cennik to polecamy się z rabatem klubowym ;)

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-09-29, 15:51

tak... a Wy to niby nie robicie UNIWERSALNYCH ????
Na allegro roi się od UNIWERSALNYCH ULTERÓW honda opel vw audi itp itd... spasuje każdy do każdego, nie ważna pojemność, rodzaj paliwa itp itd...
Remus owszem, ale tego nie kupię od ręki w kraju a nie mam czasu czekać dwa miesiące na sprowadzenie takiego czegoś nie wiadomo skąd...

I nawiązując jeszcze - właśnie nie znalazłem krajowego producenta ŁADNYCH tłumików do crx'a... Bo samodzielne kombinowanie z końcówką, spawanie papranie to nie dla mnie, a te tłumiki które są produkowane w kraju z tego co widzę są to zwykłe (wygląd) tłumiki...

a nawiązując jeszcze do wypowiedzi na górze, traktującej (pośrednio) o KM...
Ja mam taki tłumik KM (uniwersalny) - przy innym samochodzie - pracujący już trzy lata (na lpg niestety na dodatek) i jak narazie ma się dobrze...
Z kolei przy innym jeszcze samochodzie miałem ultera właśnie z tym że nie był to DEDYKOWANY a UNIWERSALNY, bo nie było potrzeby dawać DEDYKOWANEGO - prosta rura więc wystarczyło dospawać uchwyty...
Po niecałych 2 latach zeszła ta czarna farba ukazując rdzawy nalot na całej puszcze... Wyczyściłem to, pomalowałem... Pół roku i się rozsypał... Więc na KM-ach bym tak psów nie wieszał... A ten ulter na LPG nie pracował... To był silnik "czysto benzynowy"... A wiadomo ile wody leci z wydechu na lpg...

rudzinski
Moderator

przez rudzinski » 2006-09-29, 15:59

ktos Ci czlowieku podal cene ze starego cennika a Ty dalej w to brniesz. kto jak kto ale nie Lukasz ani Przemek nie klamaliby w tej kwestji!

Lukicrx
Forumowicz

przez Lukicrx » 2006-09-29, 16:02

Robimy uniwerslane bo taka est potrzeba tego chorego rynku to że ktoś na allegro pisze że pasuje każdy do wszystkiego to jest nasz problem ale nie sposób z tym walczyć , co do tego który ile jeździł i w jakich okolicznościach się rozsypał można pracę doktorską napisać , także oszczędź mi takich wywodów na forum przed wszystkimi bo należałoby najpierw temat przeanalizować a potem komuś złą robotę robić chyba że się znów mylę.

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-09-29, 16:32

a cóż to za zła opinia skoro napisałem że dwa lata wytrzymał ?? zgodnie z gwarancją... Chodziło mi raczej o pokazanie że KM wytrzymał 3 lata i jeszcze się kupy trzyma więc to nie taki znów szmelc...
Kończę (narazie) ten wątek bo nie wnosi nic nowego.

Jeśli ktokolwiek ma jakieś namiary na tłumiki lub ma coś do sprzedania niech pisze.
Może jeszcze komuś się przyda...

a z innej beczki... który tłumik był by lepszy ??? taki za 150 zł który po roku się rozleci czy taki za 450 zł który wytrzyma dwa lata ??? (zakładając że są takie same).
Ja bym wybrał ten tańszy. Miał bym co rok nowy...

Lukicrx
Forumowicz

przez Lukicrx » 2006-09-29, 19:33

Przeczytaj co napisałem , pomyśl trochę i spróbuj mnie zrozumieć, zanim znów coś zaczniesz pisać. Ja odpuszczam miło było, powodzenia z tłumikiem życzę i z lampami również.

ljkc1
Forumowicz

przez ljkc1 » 2006-09-29, 19:54

obserwuje ten temat od poczatku i szczerze mowiac smiac mi sie chce a z drugiej strony to luki podziwiam cie za cierpliwosc naprawde i za chec wyjasniania i tlumaczenia tak to jest czasami do niektorych poprostu nic nie dociera albo sa uparci niechce w tym momencie tu nikogo urazic ale taka jest niestety mentalnosc naszego narodu beda szukac,drazyc i spierac sie a najlepsze jest to ze kazdy uwaza sie za niewiadomo jakiego fachowca a tak w prawdzie to gowno wie i sie na niczym nie zna to tyle mam do powiedzenia ;) pozdro dla wszystykich :rotfl:
vroom vroom :) always crx !!!

Sebastian_O
Forumowicz

przez Sebastian_O » 2006-09-29, 23:27

...za to Ty wiesz wszystko i na wszystkim sie znasz....

Poprzednia strona   Następna strona