Jak poszezyc furke
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-02-01, 22:14

Ja pierdziele, zachowujecie się jak banda ograniczonych..... (***) nie będe kończył bo mnie jeszcze zbanują! :diabelek: ale teraz tak napoważnie....

1. każdy ma własny gust
2. jw. każdy ma własny gust i własne zdanie, także możecie je tu wyrażać... ale trochę za ostro się do tego zabraliście i wogóle mu nie pomogliście w niczym...
3. a on nie narzucał wam swoich przekonań w żaden sposób, tylko się pytał jak się do tego zabrać.... czyli bardzo dobrze że pierwsz chce się poradzić żeby nie spartolić, a wy mu to utrudniacie...
4. niekoniecznie każdy poszerzony CRX wygląda beznadziejnie - moim zdaniem może być wręcz preciwnie... załańczam fotki!!! Sami ocencie!!!
Ostatnio edytowano 2006-02-01, 22:16 przez Rey, łącznie edytowano 1 raz

Cytrynka
Forumowicz

przez Cytrynka » 2006-02-01, 22:15

Oczywiście że nie mario-68! Wyjaśniłam Ci to wszystko na pw ;) Miałam na myśli te fotki VW itd :)

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-02-01, 22:20

Jeszcze dwie... to tak abyś sobie mógł zobaczyć co można zrobić i ocenić który sposób poszerzania ci się bardziej podoba.

SuproTec
Forumowicz

przez SuproTec » 2006-02-02, 01:38

ci kolesie na poczatku sobie ubaw zrobili i to ze zdjecia ktore ja wogole tam nie zamieszczałem. Smieja sie nie wiedzac wogole o co mi dokonca chodzi :dupa: To miało by wygladac jak ten bordowy crx 3 fotki wyzej. Jakie on ma felgi? nie jest obnizony? jest ... a jak wyglada niech sobie sami odpowiedza. Jedni lubia orginalny wyglad inny miec cos innego niz wszyscy, a jesli chca sobie pogadac o tym to niech przesuna ten temat do działu towarzyskiego :blee: Moze znawcy podadza jakies konkrety dotyczace mojego pytania a skoncza sie smiac bo to do niczego nie dazy bo ja tym bede jezdził i to rzecz mojego gustu :wrrr:

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2006-02-02, 02:06

To miało by wygladac jak ten bordowy crx 3 fotki wyzej

Z tego co mi sie wydaje to ten bordowy CRX ma własnie reperaturki golfiny - najlepiej jak opowie o tym własciciel.
Tak wiec moj pomysł o reperaturkach z golfa niejest taki śmieszny co?
Pozdraviam, Vandall.Galeria:REX Ultrasonic

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2006-02-02, 02:30

i kolejny nieciekawy temat a chłopak niczemu niezawinił ehhh ... odstraszanie nowych ludzi idzie coraz lepiej na tym forum :(

Wg mnie poszerzenie z głową jest jak najbardziej OK mi sie podoba to poszerzenie z pomarańczowego i to też za sprawą body kitu :)
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!

turbo1984
Forumowicz

przez turbo1984 » 2006-02-02, 03:03

ja juz nie raz sie przekonałem ze w kwestii stylingu zanim dowiesz sie co byś chciał to musi przejść najpierw pare postów w stylu: " co ty chesz od serii" pomijając szydercze docinki. Każdemu poszerzenie sie kojarzy 15cm wstawionym wogóle bez pomyślunku szcpecącym fure nadkolem (patrz golf) a ta fotka najlepiej pokazuje jak delikatnie poszerzając niby juz szeroką CeErke mozna zrobic cos fajnego, nie rzucającego sie za bardzo w oczy.
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...

olsen_1982
Forumowicz

przez olsen_1982 » 2006-02-02, 08:21

Co do reperaturek od golfa 3 to nie poszerza one tak bardzo auta, sam zalozylem takie. Jesli chcesz poszerzyc znaczaco auto to polecam sklepanie rantow, sam robilem to w paru autach i dobrze wykonane prezentuja sie naprawde ciekawie, nie polecam blacharzy-kowali, ktorzy zrobia to szybko i do dupy. Wystarczy troche checi i pare godzin czasu. Oczywiscie musisz wyrzucic orginalne nadkola plastikowe.
[you] wejdz na www.tuningmoto.pl i sprawdz czy ciebie tam nie ma :P

Powiedzialem lekarzowi ze zlamalem reke w dwoch miejscach... powiedzial zebym przestal tam chodzic

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2006-02-02, 08:47

No więc tak. U mnie odbyło się w ten sposób że wycięte zostało część tylnego błotnika i w to miejsce wspawane reperaturki od corolli. Musisz dobrać coś o takiej samej srednicy jak masz w CRX - żadne golfy bo to wyglada okropnie i samym rantem nie poszeżaj. Dodatkowo od środka szyby w dół szło przecięcie i został tam wspawany pasek blachy, by nadkola były większe. Ja miałem felgi 9 " i 225/45/16 opony i nie dało sie tym za bardzo jeżdzić co może potwierdzić nowy właściciel auta. Mam tylko chwilowo takie zdjęcie na którym nie widaćdokjładnie co i jak. Mam na innym kompie całe poszeżenie od początku.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.

Piter
Forumowicz

przez Piter » 2006-02-02, 12:44

Roman a co to za zderzaczek?? Mozna to gdzieś dostać, tylko do 2 gena ze standardowymi światłami

Sorry za OT, to tylko takie krótkie pytanko :D

Walter
Forumowicz

przez Walter » 2006-02-02, 14:56

Roman napisał(a):Ja miałem felgi 9 " i 225/45/16 opony i nie dało sie tym za bardzo jeżdzić co może potwierdzić nowy właściciel auta.
Chciałem jeszcze do tekstu Romana dodać swoja opinie. Miałem 7,5 cala i 205 oponki i też narzekałem. Nie wyobrażam sobie czegokolwiek szerszego. Nie mieści mi sie w głowie jak można dla poprawy wyglądu poświecic spokojną jazde i walczyć z samochodem i kierownicą na nierównościach, oraz na parkingu.

Rey
Forumowicz

przez Rey » 2006-02-02, 17:35

Bordowy jest naprawdę dobrze zrobiony, tylko pogratulować szarikowi za wyszukany gust! :D Masz tutaj linka do jego strony:

galeria/categories.php?cat_id=116

tam jest więcej fotek i odrazu jest napisane jakie ma koła....
Na koniec tylko dodam żebyś po tym wsystkim postarał się o jakiś naprawdę ładny lakierek... najlepiej jakaś perła :ok: to jest tak samo ważne jak dobre fele :)

Ja miałem felgi 9 " i 225/45/16 opony i nie dało sie tym za bardzo jeżdzić co może potwierdzić nowy właściciel auta.

Osobiście bym nie zaryzykował takich kół, coprawda już jeździłem na identycznych, ale to była Del Solka na seryjnym zawieszeniu, a więc było jeszcze w miarę ok... ale jak bym miał teraz założyć coś takiego do mojego EE8 to by była katastrofa :diabelek:

Jednak jak już wybierzesz niski profil i twarde zawieszenie to proponuje poszukać naprawdę mocnych felg... to się tylko wydaje że "jakoś to będzie", ale jedna, dwie konkretne studzienki i już można koła zdejmować do prostowania, na moich poprzednich kołach tyle razy to przerabiałem że mam teraz zniżki u gościa który zajmuje się prostowaniem....ale tych felg już nie ma hehehehehe :rotfl:
Teraz mam coś mocniejszego.

Roman
Forumowicz

przez Roman » 2006-02-03, 08:24

Zderzak to mała przeróbka BMW E36 i w sumie pod orbinalne światła lepiej by pasował. Ludzie piszą że nie ma problemu na zawiasie itp. jak ja mówie że na naszych drogach jest i to okropny. Na dzień dzisiejszy tylko 15" i 195 max.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.

DKD'nt
Forumowicz

przez DKD'nt » 2006-02-04, 00:52

A propo poszeżania crx 2 to moim zdaniem w niektórych przypadkach wygląda bardzo ciekawie lecz jest w tym taki myk że ta maszynka jest już wystarczająco szeroka a zarazem krótka, przy poślizgach już ma tendencję do obrotów wokół własnej osi a szersze rozstawienie kół zwiększa prawdopodobieństwo takiego zachowania się auta w krytycznych sytuacjach.

szarik zc1
Forumowicz

przez szarik zc1 » 2006-02-04, 10:32

dudi-1 co do mojej ceerki (bordowa) to właśnie została poszeżona tymi obrzydliwymi reperaturkami od golfa1 które absolutnie jak dla niektórych nie pasują do tego auta ale wydaje mi się że wyszły wmiarę nieźle i zwracają uwagę ludzików.
Moje zdanie na temat tuningu auta jest takie: wkładasz kase i nigdy jej nie wyjmiesz jak będziesz chciał sprzedać auto (robisz dla siebie i wywalasz kase w błoto). Ja osobiście już sie auta nie dotknę żadnego następnego. Zastanów sie nad tym poważnie.
A co do wyglądu to rzecz gustu dla mnie seria jest przeciętna a że lubie lans to nie mogę mieć serii :D za seryjnym crx-em prawie nikt sie nie ogląda .

Poprzednia strona   Następna strona