Ojciec mojej bylej jest lakiernikiem i mysle ze jak bym go poprosil jak jeszcze z nia bylem to tez w 1100 bym sie zmiescil Ale niestety zwiazek nie przetrwal i teraz nie bardzo wypada nawet
Kiedyś w GT było Seico pomalowane FantaChrom czy jakos tak.Moim zdaniem efekt duzo lepszy niz cameleon.Dowiadywał sie ktos moze ile by wyszła taka operacjia na cerce(lub na podobnym gabarytowo samochodzie)
Strasznie szybko się niszczy. Widziałem kiedyś lusterka z nałożonym fantachromem po miesiącu użytkowania (czy jakoś tak, ale bardzo krótko). I powiem jedno - SYF. Odpryski, łuszcząca się i odpadająca warstwa fantachromu. Ja bym takiego czegos na pewno na samochód nie położył.
Moze ktos po prostu schrzanil robote, a nie ze lakier jest do kitu.. Tak sie sklada ze dobrze polozony lakier na porzadnie zrobiony podklad bedzie sie trzymal dluuuugo i nic nie bedzie sie luszczyc czy odpadac.. Te lusterka byly polakierowane odrazu na plastik czy bylo cos pod spodem (bo to jest zasadnicza roznica)..?!
Tyle że to nie jest lakier, tylko taka specyficzna powłoka. Z resztą już kilka razy słyszałem, że z tym fantachromem się jaja dzieją, a potem kasy nie chcą zwracać. A te lusterka były polakierowane tak jak być powinny, bo tylko zakład, który produkuje ten fantachrom tym maluje, ewentualnie jakieś wyspecjalizowane zakłady. W każdym razie nie możesz sobie zamemu kupić puszki i sobie polakierować, więc i spieprzyć nie możesz
mi sie podoba czerwony lakier z dodatkami"zlota" czy cos w tym stylu. w nowym GT Alfa 155 jest w tym kolorku. ktos sie orientuje ile kosztuje taka farba?
Kaspol, moze i tak. ale prawie wszystkie niemieckie, amerykanskie, francuskie, wloskie, koreanskie, czeskie, hiszpanskie, angielskie i niektore japonskie marki uwazam za masowke!! same skladaki i 0 indywidualnosci. jak wiadomo jedynie Honda i Porsche produkuja auta samodzielnie. choc nie zawsze masowka jest zla
dla Audi A4 czy A6 nie jest szczytem mozliwosci .... i na pewno nie uznaje te modele za takie co wnosza cos nowego w swiat motoryzacji. nie mowie tu oczywiscie o nowej S4 .....