Siemka. mam ed9 i chce przyciemnić szyby tylne. ale jest mały problem bo nie wiem skąd kupić folie na tylną szybę. na allegro nie ma takich dużych. ma ktoś może jakiś pomysł??? pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2007-06-08, 08:31 przez przemek7716, łącznie edytowano 2 razy
raczej watpie zeby Ci sie udalo kupic folie szersza niz 75cm, a to chyba nadal jest za malo jak na tyl do ceerki, mysle ze musisz postawic na 2 paski wezszej, ktora sie laczy na przewodzie ogrzewania szyby-nic nie bedzie widac
Po co się bawić jak można dać do zakładu, zrobią za parę stówek! Ich problem skąd wziąć folię, i nie mieli z tym żadnego problemu. A tylko zakład daje atest i zaświadczenie, które są wymagane przez policję.
TJ kurde:-) jakie zaświadczenie? jaki atest? on chce tylną szybę przyciemnić.
Jakby co,wstawi deskę sękatą i atest da mu teściowa i też dla Policji będzie dobrze.
Na marginesie ten atest g*** daje koledze i tak kazali zerwać podczas kontroli ponieważ powiedzieli mu że ta folia nie ma mieć atestu tylko homologacje.. i chyba troche racji mieli
tylna szybe i 2 tylne boczne mozna sobie nawet zaspawac-tak jak np. wiele aut zarejestrowanych jako "ciezarowki" (musisz miec 2 lusterka boczne), normy sa tylko do przedniej i bocznych przednich. Amen
Od sprawdzania folii to właściwie jest diagnosta, a pałkarz powinien patrzeć tylko w papiery. Ja tam nie wiem czym się różni atest od homologacji ale coś tam w zakładzie dali a grunt że nie musiałem się [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] z robotą!
juz przerabialem folie z allegro z laczeniem na pasku podgrzewania i jest lipa...
Folie te z allegro nie da sie tak ulozyc zeby sie nie zalamywala..... tylna szybka w rexie jest obla w 2ch plaszczyznach i te tandetne folie nie da sie przykleic na cieplo...
Jezeli masz przedstawicielstwo firmy 3M w miescie to do nich podjedz... Oni napewno maja duze folie i tobre do montarzu termicznego. Koszt troche wiekszy niz allegro ale i mniejszy niz zaklad wyspecjalizowany..
TJ a gdzie przyciemniales ??szybki w Kraku?? Daj mi jakis namiar na jakis dobry zaklad . najlepiej kolo centrum albo wogole jakis bo ostatnio szukalem ale odpuscilem sobie dosc szybko. Ile cie wynioslo przyciemnienie tylu orientacyjnie oczywiscie??
Doradztwo finansowo-ubezpieczeniowe GRUPY I N G : kom. 509-358-318 -Fundusz Inwestycyjny
-Kredyty Hipoteczne
-II OFE
-III-nieobowiazkowy
-Ubezpieczenia Grupowe
-Ubezpieczenia na Życie