1. jest sobie zderzak, jest na nim jakis lakier, potrzebuje jakiegos podkladu czy tylko matowie i klade lakier?
2. jakiej gradacji papierami matowic, i po jakim mozna juz klasc lakier? lepsze papiery na mokro czy na sucho?
3. po ilu dniach lakier mozna spolerowac i tez jakie papiery do tego najlepsze, glownie chodzi o gradacje
4. mam maske z laminatu, generalnie troche sie boje bo spora powierzchnia i nie wiem jaki podklad dac, jest tez lekko porowata bo to surowy odlew, czy po prysnieciu podkladem wystarczy wyszlifowac i lakier? slyszalem ze sa jakies problemy z malowaniem laminatu ogolnie, a koles ktory wiem ze tego nie spierdoli zawolal 500 czyli drugie tyle co maska wiec troche sie nie kalkuluje...
5. jak kupuje komplet lakier + utwardzacz + rozcienczalnik, powiedzmy ze biore 2 setki na probe (na zderzak i spojler) w jakich proporcjach to rozrobic? czy po prostu daja mi w sklepie odmierzone odpowiednio ze po prostu wlewam do pistoletu wszystko, mieszam i pryskam?
no i ogolnie jak ktos ma jakies poradniki dobre i poda linka, albo cos podpowie chetnie poczytam