1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
Co do zderzaka to najlepiej zostawić go w świętym spokoju (Calibry mają nisko zderzaki, ale nic nie sugeruje)
A co do 17" to, CRX to nie Hummer.
Nie wiem jaki jest sens takiej operacji co kieruje ludźmi zakładającymi tak wielkie felgi do tak małego auta skoro:
CRX z każdym rozmiarem powyżej 15" wygląda gorzej (nie dotyczy bardzo dobrze dobranych 16" na meega glebie)
Koszty użytkowania rosną bo opony na takie felgi wychodzą dużo drożej.
Przyspieszenie.... to już nawet jakiś totalny ulep z podziurawionym wydechem ale na 13" stalówkach ośmieszy ten wóz drabiniasty.
Nawet głupie spalanie wzrośnie bo trochę więcej energii potrzeba żeby potoczyć takie walce.
mój z taką własnie doklądką wyglada tak, tez wydaje mi sie ten tył torche za wysoki bez tej dokładki.
bez siateksu ,ale jak już to czarny żeby tylko wypełnić to miejsce
nim większe fele tym lepsze, pod warunkiem, że wejdą i nie będą tarły. Małe felgi w każdym aucie wyglądają amatorsko, boli mnie to, że na zimę założę 14'ki.... Ten czerwony CRX na 17'tkach wygląda bardzo dobrze, zresztą moja Del Sol też ma 17.
Co do gleby to mi się nigdy nie podobały auta ledwo unoszące się nad ziemią, twój obecny stan uważam za baaardzo dobry.