Jak poszezyc furke
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

SuproTec
Forumowicz

Jak poszezyc furke

przez SuproTec » 2006-02-01, 15:17

Witam
Mam do roboty cała blache w aucie, chciałem ją odrazu poszezyc, posadzic i fajny laczek wstawic :) chce załozyc felgi 16' o szerokosci 8,5' jakie ET niewiem, z tego co mi sie wydaje to jak obnize auto i rusze na takich felgach to mi błotniki powyrywa :blee: ( chodzi mi o takie hardcorowe obnizenie ) dlatego chce poszerzyc ją zeby wpasowac felgi do błotników. Jak to sie robi? mam dopasowac jakies nakładki? moze jakies nakładki od civica? tez powinny pasowac a chyba jest tego wiecej do civika, a moze kupic jakies błotniki od innego auta w ktorym sa juz orginalnie wybrzuszenia na błotnikach i wspawać je do moich starych błotników?

Jesli chodzi o własciwosci jezdne tego auta to wiem ze sie pogorsza ale nie to jest dla mnie najwazniejsze ;) przynajmniej teraz :P

CRX_fan
Forumowicz

przez CRX_fan » 2006-02-01, 15:51

Polecam od VW GOLFA...wyobraź sobie jak pięknie będzie wyglądać CRka z takimi błotnikami i pół metrowym rantem felgi. :rotfl2:

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-02-01, 16:59

CRX_fan, sama esencja - brawo - a Ty dudi-1, zastanów się czy chcesz oszpecić to auto czy ztuningowac - obnizenie jak najbardziej , ładne spojlery, wymiana lamp, ale nie poszeżanie Rexa - jest wystarczajaco szeroki i niski, jak założysz odpowiednie sprężyny to będzie pięknie wyglądał - myślę ze wszyscy beda przeciwni poszeżaniu - inne modernizacje tak - ale z gustem - myślę że jak poprosisz to pewne pomysły możesz zobzcztć przed ich realizacją , myślę tutaj o VT. I mam prośbę nie rób głupstw - najpierw popytaj i poradź sie - bardzo łatwo jest oszpecić to piękne autko

..:VoyteQ:..
Forumowicz

przez ..:VoyteQ:.. » 2006-02-01, 17:08

najłatwiej?? wsadzic kij bejzbolowy między koło a błotnik i ruszac autem do przodu i do tyłu...
Używane urządzenia firmy KARCHER po kapitalnych remontach i z gwarancją!!!!

www.kastor-karcher.pl

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2006-02-01, 17:11

Wrzuć granata do środka , szybko zamknij dzwi a siła wybuchu- powinna elegancko go poszerzyć we wszystkich kierunkach.
ET felg wuwczas napewno niebedzie miało żadnego znaczenia.
Pozdraviam, Vandall.Galeria:REX Ultrasonic

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2006-02-01, 17:17

Poziom odpowiedzi ponizej krytyki! :wrrr:
Kolega nie pytał się co wy na to?! Tylko chciał żeby mu napisać jak to się robi, ewentualnie jak to ominąć?
Z tego co wiem to jak znajdziesz dobrego blacharza to zrobi ci poszerzenia z blachy bez większych problemów. Samemu mozesz się co najwyżej pobawić w żywicy. Wykonać "kopyta" z pianki poliurethanowej, wyrzeźbić kształt i odlać formę. Innego patentu nie znam. Najlepiej oddac do fachowca, masz pewnosć że nie zniszczy auta i raczej zna się na rzeczy.

mi tam sie podoba np. cos takiego (co prawda civ ale podoba mi się styl):
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2006-02-01, 17:26

Ten cudak ze zdjęc powyzej, całkiem niedawno był do kupienia - za jakies chore pieniądze.
Kwesja gustu!
pół żartem pół serjo to naprawde reperaturki z golfiny bedą mniej wiecej pasować, z tym ze poszezy to niewiele a dotego bedzie wygladac nijak jesli niewkomponujesz w to jakiegos fajnego bodykitu (a niewkomponujesz takowego bo fajnych body w PL poprostu niema- chyba ze zassasz cos z zagranicy) , lub jesli samemu sobie czegos nieskomponujesz- jednym słowem kupa roboty - a efekt moze być opłakany, choć niekoniecznie.

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2006-02-01, 17:59

Ale kto k...wa mówi o reperaturkach z golfisha?? Ktos wkleił jakies beznadziejne zdjęcie i najwyraźniej uważa że to jest śmieszne :/ Najlepiej znaleźć to co nas interesuje i co się podoba a potem udać się do warsztatu blacharskiego i popytac kto cos takiego wyczaruje, a wiem że magicy się zdarzają...
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

Vandall
Forumowicz

przez Vandall » 2006-02-01, 18:48

Ja tu ku..a mówie o reperaturkach do golfa- ze pasują i ze jest to jedna z możliwości.

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-02-01, 19:07

Ja potraktuje Cie powaznie poniewaz sam jestem na etapie poszerzania.
Kazdy szanujący sie warsztat posiada tzw. rozpieraki. Po rozszerzeniu powinien nadspawać ranty pomiedzy błotnikiem, a drzwiami ponieważ zrobi sie tam duza szpara.
Musisz mu zawieźć na przymiare koła, które chcesz, oraz kupić dystance.
Jak bedziesz miał jeszcze jakieś pytania to daj znać. Pozdr Mario.

Cytrynka
Forumowicz

przez Cytrynka » 2006-02-01, 20:42

Śmiejecie się z cudaka powyżej, a wielu osobom sie to podoba :szok:
Widziałam samochody gdzie na tych poszerzeniach można sobie cherbate i termos postawić :rotfl: I piknik gotowy :D

VEN
Forumowicz

przez VEN » 2006-02-01, 20:46

no jeśli ma to wyglądać jak ten Civ - to zmieniam zdanie - czekam na efekt końcowy oraz wielki szacunek dla tego co tak pięknie i ze smakiem zrobi oraz dla Ciebie dudi-1 za odwagę w podjęciu takiego wyzwania

DŻEJKU
Forumowicz

przez DŻEJKU » 2006-02-01, 20:48

z tego co widziałen na wielu fotkach to żeby zmieścić 9 calowy felunek to nie trzeba aż tak hardcorowo poszerzać budy, wystarczy umiejętnie wypchnąć nadkola i powycinac ranty od wewnątrz.
co do bardzo widocznych poszerzeń to zdolny mechu bez problemu zrobi ci takie coś nawet w oparciu o reparaturki od golfa... :D
był crx ed9, del sol, AR 156 , coupe ej6 jest prelude bb9:)

mario-68
Forumowicz

przez mario-68 » 2006-02-01, 20:54

Mam nadzieję, ze piszac: "Śmiejecie się z cudaka powyżej" nie miałeś mnie na myśli Cytranka!!

CRX_fan
Forumowicz

przez CRX_fan » 2006-02-01, 20:57

rolek napisał(a):Ktos wkleił jakies beznadziejne zdjęcie i najwyraźniej uważa że to jest śmieszne :/

A czy ja napisałem że to jest wklejone po to aby się pośmiać? Chciałem pokazać jak ochydnie wygląda takie poszeżenie auta jakie chce zrobić "autor" tematu.

A tak trzymając się tematu to nie polecam poszeżać auta u blacharza. Pamiętaj że wszystko co pospawasz zmienia właściwość i szybciej rdzewieje :diabeleknie:

Następna strona