w silniku jest jakiś 15W40 , natomiast w skrzyni nie mam pojęcia. Doszły mnie słuchy że w skrzyni leje się taki sam jak w silniku
---czy to prawda.???
P.S.
Przypominam że autko przygotowuję do startów w KJS

---czy to prawda.???

czubeczek1 napisał(a):no tak ale ja mam tu wlanego 15W40--MINERAł. Jak zaleję syntetyka to nie trafi szlak silnika???
celmix napisał(a):czubeczek1 napisał(a):no tak ale ja mam tu wlanego 15W40--MINERAł. Jak zaleję syntetyka to nie trafi szlak silnika???
bez urazy ale jezeli to te ee8 kupione z lutomirska??? (nie odpowiedziales mi we wczesniejszym poscie ) t ozaden olej mu nie pomoze boi to zajazd straszny i silnik nadaje sie tylko do remontu
, ale masz rację to to auto 
Malakko napisał(a):co do motula 10w40, mialem dluzszy czas, teraz mam Edge sport 0w40 i wyglada na to ze jest lepszy. motul po jednym treningu czy kjs'ie robil sie odrazu caly czarny, a castrol wytrzymal juz z 5 treningow i kjs i nadal czysciutki
APOL napisał(a):na mineralu przy pałowaniu to wiesz... już słyszę panewyMalakko napisał(a):co do motula 10w40, mialem dluzszy czas, teraz mam Edge sport 0w40 i wyglada na to ze jest lepszy. motul po jednym treningu czy kjs'ie robil sie odrazu caly czarny, a castrol wytrzymal juz z 5 treningow i kjs i nadal czysciutki
otwórz silnik który jeździ na tym Edge'u i zobaczysz że w środku jest brudny - np pod kapą zaworów.
oleje syntetyczne mają właściwości myjące i dodatkowo dyspergujące, odprowadzają zanieczyszczenia do filtra
olej po butowaniu, owszem robi się ciemny - przepala się ale ogólnie rzecz ujmując jeśli jest brudny to dobrze bo czyści silnik
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość