adrianp02
Kupiles cos od forumowicza ?
Powiedz co o nim myslisz :)

adrianp02
Forumowicz

przez adrianp02 » 2010-04-12, 18:52

polkar napisał(a):co zadeklarowałes się wpłacić mi na konto.

przy kupnie kolejnych czesci....
po pierwsze wartosc paczki sie nie zgadzala,wielkosc a na adnotacji kurier przeczytal ze jest to jakis panel nawiewu do Forda...niewiem skad go miales i mnie to nie obchodzi ale jak sie pozniej okazalo(bo sam sie kontaktowales ze mna) pomyliles paczki i moja powedrowala wtedy do Gdanska...i wysylales mi ja tylko raz bo pozniej zrerygnowalem z kupna......

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-04-12, 19:40

Nie pomyliłem paczek, chyba że Żarnków leży w Gdańsku a ja myslałem ze koło Opoczna...
Obrazek
Znalazłem jedno potwierdzenie, to tak na udowodnienie Tobie że kręcisz.
a niżej historia Twojej przesylki:
2008-12-02 15:27:28 Zlecenie zostało wprowadzone do systemu i czeka na realizację
2008-12-02 15:34:36 Przesyłka została odebrana od nadawcy Kalisz POLAK
2008-12-03 15:50:53 Odmowa opłacenia kwoty COD Lódź
2008-12-04 14:16:23 Odmowa opłacenia kwoty COD Lódź
2008-12-12 19:03:51 Odmowa opłacenia kwoty COD Lódź
2009-01-06 16:24:21 Przesyłka awizowana

Spójrz na daty, ile czasu trwało to jak wróciła paczka do mnie, ile czasu miałes by jednak odebrac przesyłkę. Drugiego dokumentu nie znalazłem....

Nie pograzaj sie więcej...
HOTMOT.pl

adrianp02
Forumowicz

przez adrianp02 » 2010-04-13, 01:25

o widzisz....i tu pieknie widac ze pisze "lampy i chlapacze".... a ja dostalem jakis pie...ny "nawiew do forda" co bylo w opisie.a pokaz to pierwsze potwierdzenie na ktorym sie pomyliles....odpowiedz mi na tylko jedno pytanie...jaki mial bym cel w tym zebys wysylal mi paczke na darmo.....???????????????????????co niby mial bym na tym zyskac..........?????????? bo to mnie zastanawia...tu byl sens,wplacili kase,biore ja mam na "+" i dziekuje...ale po co niby mam kazac komus wysylac paczke ktorej nie odbiore :blee: przeciez to bez sensu....gdyby przyszly chlapacze i lampy to bym odebral,ale sam kurier mi swiadkiem ze gabaryty paczki i kwota pobrania sie nie zgadzala a pozniej adnotacja o jakims panelu do forda.....niewiem czy to ty je pomyliles czy oni,ale byla miedzy nami rozmowa na ten temat przez PW bo sam sie tlumaczyles,tylko szkoda ze wykasowalem te wiadomosci,ale nie wiedzialem ze kiedys beda mialy jakies znaczenie....jestes super sprzedawca na tym forum a ja ostatnio na kretacza wyszedlem i wiem ze nawet jesli bym przedstawil twarde dowody na to ze to ty zawiniles to i tak by na twoje wyszlo wiec nie mam zamiaru wiecej z toba dyskutowac.........

[ Dodano: 2010-04-13, 01:33 ]
ps."Żarnów"

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-04-13, 09:36

adrianp02 napisał(a):odpowiedz mi na tylko jedno pytanie...jaki mial bym cel w tym zebys wysylal mi paczke na darmo.....???????????????????????co niby mial bym na tym zyskac..........??????????

przykładowo:
-teraz nie mam kasy chwilowo, nie odbiorę
-gosciu ma za drogo, kupie gdzies taniej (a na dowód tego nie kupiłes u mnie w koncu tylko u kogos innego)
adrianp02 napisał(a):gdyby przyszly chlapacze i lampy to bym odebral

przeciez na liscie przewozowym masz zaznaczone co jest za towar, jaki wysyłalem, takze ja sie nie pomyliłem.

Co do kuriera i paczki z czesciami od forda, nie wiem, moze i taka przyszła, ale to miał być wyjasnione. Miałes miesiąc czasu na odebranie przesyłki, co wiadac w datach ktore podałem. I wielokrotnie dzwoniłem do Ciebie lub pisałem, ze przesyłka jest w magazynie kolportera i byś podjechał i odebrał. i o to głównie mam pretensję...
A własnie, szkoda ze tego mojego tematu odnośnie sprzedazy czesci juz nie ma, bo tam było jak na dłoni, że zanmawialeś jeszcze zderzak, przeciwmgielne tylne, lotke i cos jeszcze oprócz tych czesci które wysłałem.

Więcej z Toba dyskutował nie będe, dałes dupy po całosci i nadal wisisz mi 140zł za przesyłki.
HOTMOT.pl

freelanc3r
Forumowicz

przez freelanc3r » 2010-04-13, 20:34

wez pajacu juz zamilknij.

yondro
Forumowicz

przez yondro » 2010-04-17, 02:51

koleś daje dupy.... może to pedał, ale ja nie lubię pedałów!

napisałem do niego z zapytaniem o transakcje kolegi który ani kasy ani towaru nie widzi od dawna a on nawet nie śmiał odp a na forum [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] bzdury jaki to on biedy i uczciwy!

nie kupujcie od niego nic chyba ze odbiór osobisty. choć pewnie wtdy sprzada Wam coś co komuś obiecał i wisi za to kase....
nadajesz się do golfa, wypisz sie z tego forum i nie psuj Nam nerwów.

Polkara nie znam osobiście ale zrobiłem z nim kilka porządnych uczciwych transakcji i jak jego tez wychujałeś, to przynajmniej nie ściamniaj na tym forum bo kolega ma juz wyrobioną opinię co widac po komentach i nie tylko....

a Ci co [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] o dzieciach emo chyba nie znają nawet definicji tego pojęcia! Miras
każdy kto wydał kase a nie widzi kasy ani towru ma prawo bluzgać i domagać się swojego, jezeli to jest dla kogoś nieoczywiste to musi byc wyjatkowym kretynem....

biały_delsol
Forumowicz

przez biały_delsol » 2010-11-01, 11:14

NEGATYW
Tym razem postanowiłem napisać do publicznej wiadomości jakim oszustem i krętaczem jest adrianp02
Przybliże nieco sytuację.
adrianp02 2010-08-12, 19:45 napsiasał do mnie PW z chęcią zakupu towaru.
adrianp02 napisał(a):siemka
za walek,pokrywe i klawiature daje ci 250zl.glowice i zawor sprzedasz komus innemu bo ich akurat nie potrzebuje.pasuje ci??:)

Nastepnie za pomocą PW umówiliśmy się, że przygotuję paczkę przez weekend, dowiem się ile za wysyłkę oraz podam numer konta.

bialy_delsol napisał(a):Witaj.
Paczka jest już gotowa do wysyłki:
-wałek
-klawiatura kompletna ze śrubami nawet
-pokrywa zaworów z korkiem
Tak jak się uprzednio umawialiśmy za całość 250zł no myśle że 50zł wysyłka bo to trochę waży. Jeśli wyjdzie mniej to przeleje Ci na konto spowrotem róznicę.
Dane do przelewu:
Czekam na przelew oraz dane z adresem i od razu wysyłam paczkę.
Pozdrawiam Zbyszek

Wysłałem mu nawet zdjęcie zapakownaego towaru, zeby być w porządku. I czekałem na przelew. Informując w PW, że paczka czeka gotowa do wysyłki.

2010-08-22, 20:12 Dostaję odpowiedź:

adrianp02 napisał(a):ok dzieki.kaske wplace niestety dopiero na koniec tygodnia bo obecnie cienko u mnie z $ i puki co musze poczekac te pare dni zeby bez grosza nie zostac :nieok:

Nie jestem narwany potrafię zrozumieć wiele tak jak w tym przypadku. Napsałem osustowi żeby poinfomrmował mnie telefonicznie (podałem nr telefonu) gdy dokona wpłaty.
Ostatniego dnia miesiąca (zgodnie z umową) ponownie napisałem PW z prosbą o wpłatę
Mineło ponad dwa tygodnia i cisza ze strony kupującego.
2010-09-15 napisałem:
bialy_delsol napisał(a):No hej nic nie doszło. Czekam patrze w konto i przelewu nie ma! Zlecałeś przelew z konta na konto?

Cisza kolejny tydzień.
2010-09-21 dostaje wiadomość:
adrianp02 napisał(a):
siemka
doszla kasa za graciki??

Sprawdzam konto a tu lipa nie ma nic. Myśle sobie czekam dalej no co i tak już minęło tyle czasu. Od tej chwili adrianp02 zaczął kombinować, kręcic.
2010-09-29
adrianp02 napisał(a):no i niedojda!!! :cry: nie zlecalem go w banku tylko wypelnilem kwitek i zaplacilem w punkcie do robienia oplat,probowalem sie czegos dowiedziec albo cos zaradzic ale powiedzieli ze za blednie wpisanynumer konta nie odpowiadaja i ze pieniadze na 99% juz do mnie nie wroca :cry: !!!! [latwa kobieta] pierwszy i ostatni raz tak zrobilem!!!zawsze mi szwagier robil przelewy ze swojego konta a ja mu gotrowke dawalem,ale jak na zlosc nie mial na nim kasy a mi zalezalo na czasie wiec sobie poprawilem :(

Żal na maksa niesamowicie mi Cie jest przykro błaźnie. W związku z zaistaniałą sytuacja poprosiłem o skan, zdjęcie dowodu wpłaty żeby rzeczywiście przekonać się, że kupujący i ta cała historia to zwykły przypadek.

bialy_delsol napisał(a):Wyslij mi dowód wpłaty (np. zdjęcie) to zobacze co da się zrobić.
Bo nr konta nie pokrywa się z moimi danymi- jak się pomyliłeś. Jeśli nie ma takiego konta to j pieniądze są na wirtualnym- roboczym koncie własnie od takich błędów. A jeżeli u kogos na koncie to ma obowiązek je zwrócić- nie są skierowne do niego. Nie raz bywały sławne pomyłki. Wyslij mi to zdjęcie, coś pomyslimy. Czekam.

Na to odpowiedź (z reszta nie innej się spodziewałem)

adrianp02 napisał(a):spokojnie,sprawe probuje zalatwic sam.jutro powinienem ci przelac pieniadze z konta tak jak to mialem to na poczatku zrobic.wplace ci 250zl tym razem,a wysylke pusc najwyzej za pobraniem na moj koszt,ok??

Jak miał załatwić jutro tak do dziś jest cisza. Nie wysłal mi zdjęcia z potwierdeniem wpłaty i nie odpisał już na żadną wiadomość.

Jak widzicie adrianp02 jest cwaniaczkiem i małym oszustem który kupuje przez internet a jak pojawiaja się problemy wyłącza komputer i w ten sposób pozbywa się problemu. Nie polecam jakichkolwiek transakcji czy to ze strony sprzedającego czy kupującego. Nie raz na forach internetowych kupowałem i sprzedawałem cześci i nigdy nie trafiła się taka ofiara. Przez to forum kupiłem cały goły motor d16z6 przelałem pieniadze na konto czekał byłem informowany na bieżąco i wszystko było ok. Motor do dziś hula a transkacja trwała może 4 dni. Jak widać nie wszyscy dorośli do takich zakupów. Pozdrawiam.

Do adrianp02: Żałuję cwaniaczku, że nie mieszkasz bliżej bo z checia bym się do ciebie wybrał porozmawiać. Takie bajki o błędnych przelewach możesz u siebie po rodzinie puszczac. Zachowałeś się jak gówniarz. Jeżeli czegoś nie chcesz to nie oferuj mozliości kupna gratów. Albo zadzwoń bo dostałeś ode mne numer żeby powiedziec jak sprawa wygląda rezygnuje, cena mi nie odpowiada co kolwiek. Tym sposobem bycia wiele w życiu nie zdziałasz a w moich okolicach za takie zachowanie już byś był spalony i pewnie co poniektórych przekopany.

siwy85
Forumowicz

przez siwy85 » 2010-11-01, 14:44

no to ode mnie też NEGATYW
wpisał się na zamówienie grupowe, które robiłem z 3-4 miechy temu
zamówił gratów na 500 coś zł no i jak już miałem wszystko u siebie, ten typ bezczelny stwierdzi, że nie ma kasy na nie :wrrr: co za matoł, to po co zamawiał, jak nie ma kasy?
co prawda z czasem sprzedałem te rupcie, ale trochę czasu mi zalegały w domu, no i miałem zamrożoną kasę, która była mi potrzebna
także nie polecam zawierać jakichkolwiek interesów z tym gościem
POTRZEBUJESZ JAKIEŚ GRATY ZA STANÓW???
PISZ, ZOBACZĘ CO DA SIĘ ZROBIĆ;)
http://images40.fotosik.pl/324/ed23ea9d0d48aadem.jpg

Poprzednia strona