marcin_crx
Kupiles cos od forumowicza ?
Powiedz co o nim myslisz :)

dzikuska
Forumowicz

marcin_crx

przez dzikuska » 2009-09-22, 21:35

POZYTYW
Wielkie podziękowania za profesjonalne podejście do sprawy,sprowadzenia IDEALNEJ furki i UCZCIWOŚĆ :D :rotfl:
Tacy ludzie to rzadkość ;)
Ostatnio edytowano 2011-02-10, 17:20 przez dzikuska, łącznie edytowano 1 raz

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2009-09-22, 22:01

-POZYTYW-

Ano wlasnie, tez sie tu musze podpisac
- super jakosc, jak zawsze
- mozna brac w ciemno, doslownie :)
- i pomoc przy zalatwieniu duperelek

Juz nie mowiac o fakcie ze malo kto daje kluczki i papiery do autka "masz pojzdzij sobie a zaplacisz mi tam, kiedy Ci bedzie pasowac" ;)

Nie pierwsze autko kupione od tego zawodnika i napewno WARTO :)

Lemens
Forumowicz

przez Lemens » 2009-09-22, 22:43

POZYTYW3 lata wdzięczności, thx ziom ;)
Ostatnio edytowano 2011-02-10, 17:20 przez Lemens, łącznie edytowano 1 raz

gilu89
Forumowicz

przez gilu89 » 2009-09-23, 08:25

POZYTYW

naprawde mało takich ludzi ;) dał mi 100PLN "w kreche" bo bym do domu nie wrócił :rotfl:
polecam i pozdrawiam

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2009-09-23, 09:18

POZYTYWJak wszyscy,to wszyscy :razz: ,POZYTYW ;)
Ostatnio edytowano 2011-02-10, 17:20 przez zwierzu_1986, łącznie edytowano 1 raz
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić

Krakens
Forumowicz

przez Krakens » 2010-12-15, 15:28

POZYTYW
Ostatnio edytowano 2011-02-10, 17:20 przez Krakens, łącznie edytowano 1 raz

emeryt
Forumowicz

przez emeryt » 2011-01-25, 22:25

POZYTYW

Super transakcja, wszystko TIP TOP tak jak miało być :)
Z czystym sumieniem polecam każdemu auta z rąk Marcina i powiem śmiało, że można brać w ciemno ;) !

Pozdrawiam !
Honda Power

mały91
Forumowicz

Samochód: EE8 B20VTEC

przez mały91 » 2011-02-10, 18:04

WIELKI NEGATYW
Zachęcony pozytywnymi opiniami kupiłem Crxa od Marcina w dniu 18.10.2010, nie znając się zbytnio na rexach pojechałem sam po auto do Gorzowa, skoro nawet ADMINISTRATOR pisze że można brać w ciemno i na dodatek powtarza to kilka osób które kupiły rexy od Marcina i nie tylko na tym forum to dlaczego miałem mu nie zaufać?

Zaufałem i to był mój bardzo Duży błąd!

Myśląc że posiadam naprawdę zadbany egzemplarz stwierdziłem że nie będę jeździł nim w zimę i tak rex stał nie ruszany od października. Tydzień temu zarejestrowałem autko a wczoraj rex trafił do mechanika ponieważ nie chciał odpalić po tym postoju, dopiero po obejrzeniu auta przez osobę ogarnietą w temacie dowiedziałem się całą prawdę o mojej „igiełce” od Marcina.
Poniżej zamieszczam cytat w którym mechanik (Apol) opisuje wady mojego rexa:

„Otwieramy maskę a tam kasztan (takie gówno w lesie). Prawa podłużnica naprawiana i to chyba metodą "sierpem i młotem". Pordzewiała dziura mniej więcej na środku. Oderwane od podłużnicy mocowanie poduszki silnika. Pas przedni ewidentnie i bezczelnie klepany, naciągany i wyglądający nieciekawie. Przyznaję, że to stara naprawa i auto nie przyjechało jako igła.
Dźwięk silnika mnie zaniepokoił. Ewidentnie nie była to praca silnika w stanie "igła". Z doświadczenia (a jest niemałe) wiem, że regulacja zaworów to nie jest recepta na takie stuki.
Na uwagę zasługuje również brunatna kołderka na większej części silnika czyli niezbyt apetyczny olejowy wyziew, który nie zdarza się w zadbanych egzemplarzach.
Dość specyficznie przebierał na obrotach - krokowy? brak płynu? Po pół godziny wiadomo już na sto procent, że wydymana jest uszczelka pod głowicą, wąż od chłodnicy ma dziurę a cały układ zatkany jest jakimś uszczelniającym specyfikiem.
Ciśnienie na garach 12,5; 10,5; 10; 11,5.
Ale co to? z obudowy pompy oleju leci (nie sączy się) olej. Pęknięcie widoczne gołym okiem.
Pasek rozrządu zajechany jak pięty Jezusa. Gumowe dystanse obudowy rozrządu spieczone jakby przeszły proces wrzenia.

Mówiąc ogólnie silnik to już gówno z cebulą a nie "perełka" i tylko koń by się nie zorientował, że coś jest [latwa kobieta] nie tak.

Nie sprawdziliśmy geometrii ale koła na oko są przesunięte (w osi przód - tył).”

RADZE SIĘ 100 RAZY ZASTANOWIĆ I SPRAWDZIĆ WSZYSTKO CO SIĘ DA ZANIM KUPICIE AUTO OD MARCINA!!!

EDIT 23.07.2011:
Jako gest dobrej woli Marcin obiecał zwrócic mi 700zł, trochę to trwało ponieważ pierwsza rata 500zł wpłyneła na moje konto w połowie marca, a druga 200zł dopiero 13.07.2011
Kwota jaką musiałem wpakować żebym mógł wogóle JAKOŚ poruszać się autem była o wiele wieksza. Niestety ale 700zł nie wynagrodziło mi karoseri nieudolnie poskładanej z dwóch, padnietego silnika, skrzyni i całej reszty. Chciałem w końcu zacząć jeździć moim samochodem, a pójscie do sądu napewno nie przyspieszyłoby tego procesu dlatego zdecydowałem się na przyjęcie tych pieniędzy i pogodzenie się z moją własną głupotą jaką było kupno auta od znanego i polecanego przez wszystkich KLUBOWICZA/FANATYKA MARKI. Marcin nadal twierdzi że nie świadomie sprzedał mi padlinę i według niego auto było w dobrym stanie, NIGDY w to nie uwierzę ani Ja ani osoby które oglądały mojego rexa.

Więcej szczegółów napisałem w temacie:
forum/viewtopic.php?t=49169&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ostatnio edytowano 2011-07-23, 02:44 przez mały91, łącznie edytowano 4 razy
Mój CRX:
https://www.facebook.com/ee8b20vtec

aderro
Forumowicz

CRX ED 91r srebrny metalik

przez aderro » 2011-02-20, 23:54

POZYTYW

KUPIŁEM RARYTAS-Przed kupnem z Marcinem WZIAŁEM GO NA STACJE NA TESTY GEAOMETRIA , HEBLE Zbierzność i AMORY- JAK NÓWKI w aucie z 91 roku facet ze stacji był w szoku tak samo jak i ja oczywiście jak na swój wiek(rama i podłoga zero rdzy jak new) po 2 sezonach treningów na śniegu ijazdy na codzień wymieniłem gumy na dolnych wachaczach z przodu ;) (no i nabierząco płyny tarcze i hamulce) a czkolwiek systematycznie wymieniam wszystko na poliuretan pozatym auto miało lekkie stłuczki co marcin odrazu mi pokazał ale zostało naprawione jeszcze w niemczech więc wyglądał pięknie, silnik klęknoł -Tylko i wyłącznie z mojej głupoty chociaż marcin sie mocno przejoł i po 6 mieisącac od kupna wyladowała u minie jednostka od chinczka :rotfl: autko już nie wyglada z zewnątrz tak jak marcin je z ściągnoł poobijane w boju :wrrr:
Kurde może też sie do niego zgłosze po odszkodowanie :rotfl2:

Marcin JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI ZA KOZACKIE AUTKO I ZA CAŁĄ POMOC PRZY KUPNIE I SERWISOWANIU Prawie dwa lata od kupna auta a kiedy nie zadzownie zawsze pomożesz piona. :D
Ostatnio edytowano 2011-03-01, 19:47 przez aderro, łącznie edytowano 1 raz