okazało sie, że musze wymienic chłodnice a nigdzie w okolicy nie moge dostac tej do modelu z 91r. wiem ze można wsadzić tez z civica tą mała tylko był by problem z zamątowaniem. I czy nic sie nie stanie jak chwilowo wloże chłodnice z innego auta tam był silnik 1.4(taką mam w domu) zanim nie przyślą mi tej co trzeba bo mam zamiar zamówić na allegro?
jesli bedzie pasowala gabarytami to sadze ze z nagrzewaniem problemow miec nie bedziesz bo jest naprawde spora (wielkosci tej z crx badz nawet wieksza)
jesli chodzi o wydajnosc oem chlodnic to dla przykladu podam ze jezdzilem (i na ta chwile jeszcze przez jakis czas bede jezdzil) na chlodnicy od D16Z6 (tzw "polowka" i cienka) z B16 turbo (220KM) i nic sie nie grzalo (a seryjnie do B16 szly tez "polowki" ale grubsze). dopiero teraz przy B18 i 300KM nastala pora na wymiane na jakas inna "lepszejsza" chlodnice
Nie powinno sie nic stac jesli zalozysz chlodnice z innego auta, byle nie byla za mala, no i byle sie jakos zmiescila Ja mam zalozona od jakiegos Hyundaia tymczasowo, dopoki nie kupie takiej jak byc powinna I wszystko dziala jak nalezy.