jest to na łaczeniu skrzyni z silnikiem, więc tu to nie ma co lać, może bardziej z góry z pod aparatu, ale poczekajmy na opinie innych
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
moze cieknie ci spod aparatu zaplonowego, u mnie jest to samo, umeje, wytre i po 1000km znowu bajzel a na patyku oleju niby nie ubywa...
zalepilem silikonem i leje sie jeszcze bardziej podobno pomaga wymiana uszczelki (oringu, parenascie zl)
U mnie to samo, wymienilam juz oring na tym pierwszym walku (1 cylindra), ale jeszcze mi cieknie z aparatu zaplonowego (tam jest taki sam oring) tez musze wymienic.
Choc u mnie wyglada to o wiele gorzej, jakby sie jeszcze lalo spod glowicy Pomacaj pod spodem tego czujnika i aparatu, pewnie tam ci moze leciec.
moze ci ciec spod pokrywy zaworw, z pod aparatu, z pod czyjnika polozenia walu lub z pod glowicy innych opcji nie ma, wiec musisz teraz sam wszystko dokladnie posprawdzac bo my mozemy tylko sie domyslac