Te RIK to chyba zamienniki takie same jak sprzedają w ASO?
Nie znalazłem zadnej sensownej opini o tych NPR, a przeszukałem chyba wszystkie możliwe fora w PL
Dodam że nie mam ciśnienia na wymianę pierścieni teraz bo i tak po wakacjach ściągam komplet doprężających tłoków wraz z pierścieniami, ale jak już jest głowica zdjęta i miska, to wymiana pierścieni nie bedzie jakimś dużym problemem.
Proszę o sensowne odpowiedzi np. NPR nie bo cos tam... a RIK nie bo cos tam...
Niech się wypowiedzą ci którzy mieli styczność z 1 lub 2 a nie tylko będą nabijać sobie posty.
z góry dzięki
Witam ja kiedys zmienialem u siebie na orginalne rikkena pierscienie made i japan teraz najprawdopodobniej bedziesz mial made in china:) ale powiem ci jedno skaladalem silniki hondowskie i na CTI i na TP i wszyscy byli zadowoleni wiec czasami nie warto wydawac duzych pieniedzy tylko po to by byla firma. Przyznam ze te RIK a CTI czy TP widac golym okiem roznice jak miales w reku orginaly i zamienniki rikken wyglada identycznie jak orginal ale to ma dzialac a nie wygladac a dzialaja wszystkie lepiej zainwestuj w panewki mocne np acl race:)
NPR to tkz SM - shuttle motorenteile pierscienie niemieckiej produkcji. Nippon Piston Ring "łyknął" SM i to co wczesniej kupowales jako sm to w tej samej cenie teraz kupisz npr. Ogolnie dobre pierscienie ale zdecydowanie polecam RIKe - najlepszy na rynku "zamiennik". Cena jest kosmiczna ale wezmiesz jedne i drugie pierscionki do reki to bedziesz wiedzial za co placisz. SM-NPR sa jednym slowem mnij dlugotrwale. Moge Ci odsprzedac jeden komplet RIKi jak chcesz za 300 pln. pozdro
TecnoGarage
-serwis mechaniczny
-modyfikacje silników wolnossących
-Turbo
-układy dolotowe oraz wydechowe
ja też mam TP i jest rewelka ale o Nipponkach też słyszałem że są jak najbardziej ok, jeżeli masz duże skoki cenowe miedzy nimi to wybierz tańsze bo na jedno wychodzi
tecno, odezwij się do mnie w sparwie tych pierścieni, muszę je dostarczyć do poniedziałku do mechanika, żeby złożył mój silnik, jak już ich niemasz to też napisz to skołuje je z jakiego innego zródła
pozdro