Siema. Mam problemy z ogrzewaniem w moim rexie, a mianowicie chodzi o to, że podczas jazdy z nawiewu leci letnie powietrze i ile bym nie jeździł to cieplejsze nie będzie. Na postoju jak np. grzeje furę przy odśnieżaniu, dmucha troszkę cieplejszym powietrzem, ale do optymalnej temperatury (przynajmniej takiej żeby ręce nie marzły) jeszcze daleko. Podczas jazdy wskazówka od temperatury nie osiąga nigdy połowy zawsze jest poniżej minimum ewentualnie tak gdzieś w 1/5 skali, sprawdzałem węże od chłodnicy i zarówno górny jak i dolny na rozgrzanym silniku są gorące, płynu też mam optymalnie.Wydaje mi się,że to termostat i od tego zacznę.
W związku z tym mam pytanie:
Jaki termostat będzie najlepszy do D16Z5 i skąd najlepiej zamówić bo sprawdzałem na stronie intercars i jest kilka opcji w różnych cenach,ale nie wiadomo który jest do D16 Z5 i wiem z doświadczenia,
że facet ze sklepu będzie chciał żeby mu przynieść stary na wzór. Może ktoś ma już jakiś sprawdzony sklep i może jakiś numer katalogowy. Proszę o szybkie odpowiedzi bo trochę pizga a jeździć trzeba.