Dla jasności
DelSol B16A2
Crx EE8 B16A1

darek AMS napisał(a):Chodzi mi czy jest poprowadzone inaczej pod podłogą ? I jakie sa średnice rur w jednym i w drugim. Jutro mody więc temat pilny![]()
Dla jasności
DelSol B16A2
Crx EE8 B16A1
Tomiko napisał(a):Podepne się pod temat, mnie interesuje jakie byłyby najlepsze wymiary tłumika przelotowego zamiast kata? interesuje mnie taki tlumik: http://allegro.pl/item580599670_tlumik_ ... y_awg.html tylko jaki wymiar wybrać ? nie mam kanału i ciężko mi to pomierzyć.

darek AMS napisał(a):Kolega ma zrobiony własny 2,25 cala ale teraz nie podoba mu sie jego dzwięk a mi sie przepalił dość mocno więc on wracając do serii chce dać mi swój 2,25
Przy okazji czy w ogóle zwiększenie średnicy rur układu wydechowego w silniku bez turbo polepszy cokolwiek czy może tylko popsuć osiągi ? Wiem że gdzieś o tym jest na forum ale nie mogę znaleść :/
Tomiko napisał(a):a jeśli chodzi o długość całkowitą i średnicę puszki to co byś polecił pirul? ma to w ogóle jakieś znaczenie?
chociaż przy środkowym to tyle nie zmienia co przy końcowym, zamień kata na tłumik o tej samej długości i będzie git. Najlepiej jest wyciąć katalizator na aucie bez odkręcania flansz z obydwu stron i później wspawać w to miejsce docięty tłumik (wtedy wiadomo, że nie może być zbyt długi), w ten sposób w razie czego zawsze możesz po prostu go odkręcić i wsadzić z powrotem seryjny katalizator, a jak Ci tłumikarz poobcina flansze i wspawa dłuższy tłumik na stałe to jesteś ugotowany pod tym względem.

pewnie z 40cmUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość