a i jeszcze niektorzy kombinuja z komora spalania, costam szlifuja w okol zaworow, zeby powietrze moglo jeszcze lepiej wpadac, ale dokladnie Ci nie powiem ocb

atom1 napisał(a):mr073k, mylisz sie, to nie rownanie, a wykrawanie czesci komory spalania w celu lepszych zawirowan itp:-))) cus jak podcinanie kanalow i tloka w dwusuwie
atom1 napisał(a):mr073k, mylisz sie, to nie rownanie, a wykrawanie czesci komory spalania w celu lepszych zawirowan itp:-))) cus jak podcinanie kanalow i tloka w dwusuwie
muniek90 napisał(a):atom1 napisał(a):mr073k, mylisz sie, to nie rownanie, a wykrawanie czesci komory spalania w celu lepszych zawirowan itp:-))) cus jak podcinanie kanalow i tloka w dwusuwie
Słyszałem że to zjawisko(wprowadzanie w zawirowania) jest celowe w kolektorze ssacym(dlatego nie powinno się go wygładzać) i kanałach dol. ale czy w samej komorze spalania nie wiem co przyniesie korzyść.

tylko trzeba mieć wiedzę, którą trzeba gdzieś zdobyć ciężką pracą... nikt tutaj dokładnie nie powie co i jak trzeba zrobić. polecam GOOGLE z hasłem: PORTING GŁOWICY.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości