Witam Wszystkich !!
Problem zaczał sie na expresie przepałowałem go na 4 biegu i w pewnym momencie obroty zaczeły wariowac po całej skali przy tym przerywał okropnie i strzelało z tłumika . teraz wrociłem do domu jadac 50 km/h i trzymajac obroty do 2 tyś bo wyzej zaczynaja wariowac obroty i zero mocy przy tym strzela z tłumika .. wywaliło mi błąd jutro sprawdze jaki bo mam juz dosc na dzisiaj wrazen . jesli ktos mial podobnie jak ja byłbym wdzieczny za pomoc
Możliwe, że przekaźnik pompy paliwa - było sporo o tym na forum, taka mała kostka z lewej strony pod deską rozdzielczą, trzeba przelutować luty. Ew. aparat zapłonowy, kable Ci przebijają lub fajka wypadła z którejś świecy.
z jakiego powodu ten przekaznik siada ?? jak go sprawdzić ??
[ Dodano: 2011-11-22, 00:11 ] ale bede miał zabawy dodam ze strasznie szybko schodzi z obrotów do tych 900 (momentalnie) i na tych wolnych pracuje jak zegarek
Sprawdź najpierw kable wysokiego napięcia (na samej górze silnika) - czy wszystkie są dobrze podłączone do aparatu zapłonowego (tego czarnego z lewej) i czy żaden nie wypadł ze świecy (dociśnij je "w głąb" silnika). No jeśli chodzi o przekaźnik pompy to po prostu zdejmij tą plastikową obudowę pod kierownicą i włóż rękę pod schowek "Coin" - będziesz tam miał taką przymocowaną na stałe kostkę - poruszaj nią trochę, powinno przejść. Jeżeli to nic nie da to możliwe, że trzeba będzie przelutować choć to i tak może nie być to.
wiem gdzie sa kable wys napiecia i aparat zapłonowy ok sprawdze ten przekaznik jak radzisz .. napisze przez dzien co zdziałałem i powiem wam jaki bład wywala
pompa paliwa i przekaźnik nie mają nic z tym wspólnego, zepsuł Ci się aparat zapłonowy, prawdopodobnie cewka, najlepiej podmień od kogoś sprawny i sprawdź
Honda stała cały dzien na polu odpaliłem zgasła i tak ze 4 razy zanim do garazu wjechałem.. Zresetowałem komputer poprawiłem kable wys napiecia i odpalił normalnie pracował na wolnych dopuki nie dodałem gazu i znowu to samo a błędy (4 Czujnik położenia wału korbowego lub jego obwód ) i ( 8 czujnik GMP lub jego obwód )
powiedzcie mi gdzie sa te czujniki i gdzie je kupie jesli trudno dostepne uzywki moga byc ??
od czego jest czujnik gmp ? i czy mogły paść obydwa na raz ??
[ Dodano: 2011-11-22, 17:00 ] wiem juz wszystko czujniki w aparacie ewentualnie cały aparat
czujniki są głęboko w aparacie. u mnie jedynie jeden się odkleił i latał luźno, po przyklejeniu jednak nadal nie działał poprawnie więc cały aparat poszedł do wymiany.
a czujnik położenia wałka wydechowego jest obok aparatu na wałku wydechowym ;p
sprawa wyjasniła sie gdy juz chciałem wyciagnac aparat i odpinałem wtyczki to jedna bardzo luzno wyszła takze na przyszłość sprawdzcie pierwsze wtyczki czy podociskane Dzieki chłopaki za wasza pomoc i zainteresowanie