Poza tym ja bym doliczył tak czy siak te wskaźniki bo nie wiem kto się podejmie strojenia bez nich
Poza tym spodziewaj się wielu trudności ze zrobieniem mocowania i napinacza bo pasek musi być naprawdę *zajebiście* napięty. A, no i oczywiście dolicz jeszcze trochę robocizny na wycięcie flansz pod kompresor, zrobienie do niego dolotu (w tym jakaś rura elastyczne) + ogarnięcie elektryki i podpinania elektrosprzęgła 

bociekpl napisał(a):A po co do strojenia zegary przecież wszystko masz czarno na białym w kompie podczas strojenia.
robraf, musiał byś poczytać ale jak się nie mylę ludzie co mają JRSC w d16z6 wrzucają regulator ciśnienia paliwa z B18 i im starczają wtryski.
Jeszcze Sebas nie napisał, że przydało by się zmienić sprzęgło na mocniejsze.

ale z mojego skromnego doświadczenia to do softa EGT nie jest wymagane. Co najwyżej wskaźnik w jakie mógłby wyposażyć się robraf, to temp. oleju żeby za wcześnie nie pałować
i doładowanie.
czakejro jak jeszcze miał D16T to przy pałowaniu na piątym biegu już mu EGT zaczynało piszczeć
Więc przy ciężkiej nodze lepiej mieć
No ale jeśli rzeczywiście ma być budżetowo to obejdzie się i bez tego. A temp. oleju to IMO powinna być w tych autach montowana seryjnie 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości