wszystko robie sam.. mam 2 rece to ich uzywam
mystarczy uzyc mozgu i polowac po forach za czesciami;)
na pewno nie przekrocze 3300 ze strojeniem i wtryskami hana
potem sobie wylicze ile mnie juz wynioslo
czesc czesci kupowalem jako nowe, czesc jako uzywki.. nie wszystko musi byc brand new..
[ Dodano: 2013-12-09, 18:14 ]
turbina td04 15g - 400 w stanie ok, delikatnie olej puszczal
orurowanie 150
dp 100
wtryski prelude h22 100
egt 270 DEPO ( to samo co AG sm speak)
intercooler 110
blow off-130
mbc 40
chlodnica oleju 130
weze do chlodnicy oleju z podkladka - 200
wydech (140+80( tlumiki) +100 za rury) = 320
reduktor ac r-01 -250---- dla wersji z lpg
do tego wyspawanie sobie kolektora wydechowego z 200zl (wyciecie flansz na laserze etc)
wtryski hana -300--- dla wersji z lpg
zegar boost licze okolo 200
przerobka kompa okolo 100
strojenie okolo 600
zlaczki okolo 100-150
wychodzi 3400 ze strojeniem dla mojej wersji.. turbo lpg
dla tych co kochaja benzyne to wychodzi 550zl mniej
da sie ? da sie... te 550 mozna przeznaczyc na kompresor w lepszym stanie ( wtedy tez kolektor inny moze byc) lub inną turbione, do wyboru do koloru.
jak ktos nie ma zaplecza technicznego w postaci jakiegos garazu, spawarki etc i 2 lewe rece to moze rzeczywiscie 6000 no i moze kupuje wszystko owki sztuki a nigdzie nie jest powiedziane ze tak trzeba
ja wszystkie prace robie w wojskowym namiocie ( auto tam stoi teraz) a do zalozenia wydechu byl mi potrzebny kanal( u dziadka)
trzeba szukac okazji.. niedawno na jednym z forow ktos sprzedawal zestaw z turbina puszczajaca olej ( zawsze mozna wymienic) ale byl dp, wtryski , wydech etc etc etc prawie wszystko ( brak zegara boost i egt chyba) za 1200 lub 1500 juz nie pamietam..
.
czasem mozna wyrwac pare rzeczy:D teraz czekam tylko na te flansze, zegar do boosta ( w tym tygodniu mam wiedziec czy gosc od ktorego wzialem egt depo bedzie chcial sprzedac boosta tez depo