Witam mam pytanie co może być przyczyną takiego wysokiego momentu obrotowego? i dodam jeszcze że wywala mi komp błąd nr 1 i podczas jazdy zaświeca się kątrolka Check Engine ale silnik nie gaśnie wiem że to sonda lambda ale że sie nie dało wykręcić to wymieniłem cały kolektror wraz z sondą i problem dalej jest a strasznie mnie to złości jak sie mi ta kontrolka zapala miał ktoś z takim problemem doczynienia? jeżeli tak to prosze o pomoc
Pewnie ma na myśli odcinkę przy 8krpm - obrotomierz może przekłamywać albo ktoś przesunął w ECU. A błąd jak to błąd - jeśli świeci nadal ten sam to albo druga sonda też jest uwalona albo coś z instalacją. Zresetuj kompa jeśli tego nie zrobiłeś, jak błąd będzie nadal to sonda nadal nie funkcjonuje.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
chodzi mi o to czy nie za wysoko kręci, a w ecu nic nie było grzebane
[ Dodano: 2013-12-29, 14:07 ] tak chodzi mi o odcinkę przy 8krpm a drugą sonde miałem ze starego silnika a nie wywalało mi na nim tego błędu i kompa resetowałem kilka krotnie i dalej to samo ;/
Albo obrotomierz klamie, albo ktos grzebal w kompie. I jedno i drugie tak samo prawdopodobne w 20 letnim aucie. Co do sondy koledzy pisali: uwalone obie sondy albo problem w instalacji elektrycznej w aucie. Ewentualnie ECU.