lukas.elk napisał(a):Czyli wsadzenie A8 to tanie 7KM wiecej? Sory ale w to nie wierze. Lepiej juz nie ciagnac tego OT bo to nie ma sensu.
wiec jak a9 ma138 koni to w takim założeniu a8 tez moze je mieć 
grom napisał(a):a8 w wersji 122 konie tez sie spotkałem:)
grom napisał(a):wiec jak a9 ma138 koni to w takim założeniu a8 tez moze je mieć
grom napisał(a):przecież kiedyś tez pisali ze a9 ma 138 koni:) a ma 130

lukas.elk napisał(a):To skad te 8KM wiecej? Jak zobacze wykres z hamowni to uwierze, bo nie widze mozliwosci aby mial 8KM wiecej ot tak chyba ze te wersje miały full przelot wydech, a nie miały...
grom napisał(a):dla ścisłości wg niemieckich papierów a9 które posiadam ma 96 kw co po przeliczeniu na kuce daje 130,5216 konia (1 kW = 1,3596 KM) czyli 131 zaokrąglając do pełnych kucy:)
lukas.elk napisał(a):150KM. A co to ma do rzeczy?

pytanie tylko z czego to wynika czy z innej normy podczas hamowania czy po prostu dawali sobie margines ze te najmniej udane tez i tak beda trzymały serie:) (chodzi mi tu o to ze każdy silnik nie jest idealna kopia drugiego)xi0nc napisał(a):Moje seryjne ma 166 ...
jak wino
Ale skonczmy juz te OT bo chłopakowi nasmiecilismy w temacie 
grom napisał(a):xionc a masz pewność że nic nikt nie grzebał?? wystarczy, że planował głowice
a co do zaniżania to się zgadzapytanie tylko z czego to wynika czy z innej normy podczas hamowania czy po prostu dawali sobie margines ze te najmniej udane tez i tak beda trzymały serie:) (chodzi mi tu o to ze każdy silnik nie jest idealna kopia drugiego)

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości