1 raz widze taka masakre.. próbuj tych sposobow nie kosztuja wiele..ale te opilki to faktycznie zawsze jakies wpadna... modlic sie aby od razu w zawor poszly i przez wydech
dokladnie to zostaloco poklazaliscie na fotkach, jade dzisiaj do warsztatu drugim samochodem i sie dopytam jeszcze, zobacze moze sam sprobuje, wkoncu to nic nie kosztuje:P dzieki chlopaki;)
Zastanawiam sie skad ja taki wykretak zalatwie, no i jak z tymi opilkami. Lece na miasto szukac i pytac:P
ja mam aki wykretak do zerwanycwiec,dziala on na tej zasadzie jak gwintownik tyle ze ma lewy gwint i w miare wkrecania w pewnym momenci sie blokuje i zaczyna sie wykrecac swieca,co dziwne tak nacina metal ze oplki sie nie urywaja i nie wpadaja do cylindra
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!
To wtedy bez sciagania glowicy sie nie obejdzie zapewne?? cale szczescie mam druga glowice wiec jak cos sie stanie to nie bede musial nowej kupywac. Bede delikatny;) a wkretak wyglada solidnie, jest dosc gruby wiec mam nadzieje ze nie peknie.
Mala poprawka wykretak kosztowal 17zl wiec sie troszke machnelem:P
mrozek201
przez mrozek201 » 2008-12-12, 16:10
a na ktorym cylindrze ci poszlo, mi na 4, i teraz jak wrecilem nowe swiece to na 4 nie chce sie odkrecac, nie odkrecam mocno bo sie boje ze znowu mi peknie, w wakacje sobie glownie sciagne i zobacze o co tam kaman w srodku, ale jak juz mi peknie to bede wiedzial jak odkrecic
no i mial bym pelno opiłków i cylindrze i szlag by go trafił, zdejme glowice jak sie ociepli bo nie mam garazu, przy okazji zobacze w jakim stanie cylindry sa, bo na kajtki chce zrobic maszynke i jak prawko bedzie odrazu bede smigał sobie
najprostszy patent, magnesem neodymowym namagnesowac gwintownik (tylko porzadnie) i nic nie wpadnie, znajomy ktory zajmuje sie glowicami pokazal mi jak to dziala i uwierzylem, sam juz nie raz to robilem i nigdy nic mi nie wpadlo