syczenie z kolektora dolotowego

Pablito_iP
Forumowicz

przez Pablito_iP » 2008-01-07, 00:21

niezlego walka zrobiles z walkiem rozrzadu kurw... pod sprzedaz przyszykowales sobie autko..cwaniaczku..

wałka z wałkiem rozrządu, powiadasz.. hm.. no musze jednak znegowac, bo z walkami
(przynajmniej podczas mojego uzytkowania tej crki) nic nie bylo robione - byla tylko glowica bo uszczelka sie wysrala, o czym zreszta wiedziales.
Wiec nie wyskakuj do mnie ty 5'5" z takimi zarzutami bo w tym wypadku sa nie na miejscu, cwaniaczku <lol>

btw, crki nie "szykowalem pod sprzedaz" bo gdyby tak bylo, to uwierz nie zafundowalbym jej tak gruntownego i kosztownego odrestaurowania jak blacharka czy glowica i reszta...

zreszta co ja bede duzo pisal, z ta cerka nie mialem po tym zadncyh problem - czy
jesli chodzi o silnik i o zawieche (nie mialem dylematow ze lewa strona stoi nizej o pol
palca od prawej itd), od momentu kupna od jeszcze wczesniejszego wlasciciela rowniez nic
sie nie dzialo. ze mialem okazje - zapytalem grzecznie jak sie sprawuje i tyle.

sorry za ot

sssnnn
Forumowicz

przez sssnnn » 2008-01-08, 22:33

:rotfl2: jak całe te twoje "gruntowne i kosztowne" odrestaurowanie całego crxa wyglądało tak jak wymiana uszczelki pod głowicą :wrrr: to ja się boję wsiadać do tego samochodu do puki go dokładnie nie sprawdzimy :diabelek: bo uszczelkę chyba też użwkaną włożyłeś bo juz jej "nie ma" :zaskoczony: :diabeleknie:

dominik_n
Forumowicz

przez dominik_n » 2008-01-15, 00:23

ja sie podepnę pod temat syczenia. ;)

u mnie też jest "syk" i to niezły. po wyłączeniu silnika jest faktycznie słychać go jakieś 1-2 sekundy. mam założony stożek ,nie mam seryjnego dolotu wiec nie sprawdzę jak byłoby z seryjnym.

mam także civica 1.5 tam jest wszystko seryjne i nawet jak założę stożek to i tak nie ma takiego syku.

to jest podobny dźwięk jak suche łożysko na wysokich obrotach.... wpada w taki syk i to na pewno idzie z dolotu.

gdzieś nawet wyczytałem, że jak się dobrze wyczyści kolektor dolotowy to właśnie w kanałach dolotowych zaczyna syczeć powietrze ;) ile w tym prawdy nie wiem, ale znacząca różnica jest między solką a civem. nie wiem jak się tego pozbyć.

jeżeli zaś ktoś chce dobrego buczenia rodem z american muscle proponuje przed samym filtrem kawałek rury PCV (10-15 cm - można więcej :rotfl: ). ta rurka wpada w straszny rezonans wrażenia gwarantowane - sprawdzone w fordzie cuguar 2.0

andreww21
Forumowicz

przez andreww21 » 2008-01-15, 22:11

Dam Ci znać czy wyczyszczenie kolektora dolotowego to powoduje bo przy okazji robienia glowicy i rozrzadu bede czyscil dolotowy i sprawdzal wszystkie kable podcsnienia.. zobaczymy jaki bedzie efekt..

wrarw
Forumowicz

przez wrarw » 2008-01-15, 22:45

apropo Pablito_iP. Czyżby kolejna szuja która pojeździła CRXem i sprzedała bo szykowała się troszkę większa naprawa... :wrrr: :nieok: :diabeleknie: :diabelek: :blee: :cry: :( 8) :zaskoczony: :szok: :dupa:

andreww21
Forumowicz

przez andreww21 » 2008-01-16, 15:41

nie bede nikogo osadzal ale zrobiona glowica ktora wywala po kilku miechach i do tego rozjebany rozrzad mowia same za siebie chyba i doktorek w silniku to tak na dodatek.. ale ja robie porzadek z crx-em i bedzie jak nowy za pare dni..

merfi vtec
Forumowicz

przez merfi vtec » 2008-01-19, 20:53

szmery sa normalne od zasysanego powietrza. zdejmujecie tlumik dolotu fabryczny oraz plastikowe obudowy filtra i to jest normalny efekt.
poza tym w alu rurach to sie wszystko rezonuje i slychac jakbys przystawil szklanke do sciany.
części tuningowe z USA D,B-series!! zawieszenia ES/sprzęgła/oświetlenie/felgi/rozporki/pierścienie/tłoki/panewki/uszczelki/doloty i wiele innych!!
Pomiary AFR, Gtech obd2/obd1/obd0 Modyfkacja i strojenie komputerów (ulica+hamownia) Crome Pro, Turboedit, Bre, Hondata
---------------
gg:175578, tel:500410476, www.merfiebay.com

Poprzednia strona