wyrzuciłem koncowy , i zamontowalem ten ale jest zdecydowanie za glosno nieda sie jechac przy 80 km /h co mam zrobic zeby bylo ciszej ale zeby zostawic ten ktory dzis zamontowałem ?? .. zastanawia mnie tlumik srodkowy jest on bardzo malutki ma okolo 25,30 cm i ma kolor czerwony :/ i widac ze byl przyspawany jakis czas temu , kata tez nie mam .. niewiem czy mam przyspawac jakis tlumik w miejscu katalizatora? czy zamuli mi to rexa? niemam pojecia o ukladach wydechowych pomocy
skoro masz za głośno, to masz parę wyjść:
-kup ten środkowy, ale prawdopodobnie ucieknie Ci troszkę mocy
-kup sport katalizator, porządny jakiś
Jeśli masz cały przelot od kolektora, to nie ma się co dziwić, że głośno jest
nie nie ten co ja kupiłem byl sprzedawany bez tego , to jest wogole inny model ale pokazałem wam cos podobnego, nie wiem co mam robic czy kupic srodkowy tlumik .. bo ten co ja mam to jakas tandeta sztuka :/ , ma ktos z was moze fotke prawdziwego oryginalnego tlumika srodkowego do crx .. wtedy bym wiedzial czy to co mam to oryginal ..
srodkowy przelot wiele ci nie da.. jak chcesz mieć ciszo to niestety musisz zainwestować w inny tlumik koncowy bo to glownie on odpowiedzialny jest za poziom halasu ...
Silniki w crxach mają dośc wysokie obroty przy wyzszych predkosciach i dlatego w trasie takie wynalazki mogą wkurzać jeśli ktoś lubi sluchac muzyki albo chcialby z kims pogadac:)
a gdzie moge kupic tego silencer-a ? i czy bedzie pasowal do mojego ? niechce teraz zabardzo ryzykowac i jezdzic autem bo mam 20 karych:D i musze go sciszyc !! ale jak , wydaje mi sie ze mam srodkowy tlumik jakis inny niz powinien byc , ma ktos z was moze fotke jak wyglada oryginalny !?
Kupiłeś najtańsze ścierwo z allegro więc nie dziwne jest że Ci sie nie podoba. Może wywal to coś czerwonego i wstaw tam jak największy tłumik środkowy ale przelot. Idź do hurtowni z wydechami i poproś pana żeby Ci coś dobrał. jednak nie spodziewaj się za wiele.