Witam wszystkich mam pytanie niewiem moze sie juz powtarzao ale watpie bo wiem ze takie silniki jak ja mam sa zadkoscia na tym forum i wogle. Mam rexa 2 gen wersja usa D15B2 i zastanawiam sie czy wejdzie mi silnik od solniczki ten D16Z6 chyba, i czy wejdzie bez zexbienia czy moja skrzynia bedzie pasowac bez problemu do tego silnika no i oczywiscie jaka cena jest tego silnika z ecu tak mniej wiecej?? taki mam plan wsadzic akurat ten bo jest najbardziej prawdopodone ze nie trafie jakiegos zatyrnego :/ niz D16Z5, wkoncu ten jest starszy troche
powinno podejść cena z eco to jakieś 2500zł ze skrzynią komplet naswapa, co do tego czy bedzie pasować skrzynia to nie mam pojecia raczej zakładaj od Z6,
co do samego swapa, lepiej założyć skrzynie od Z6 bo potem jest rzeźba z podłączeniem VTEC`a bo on jest do skrzyni podpięty i działa tylko w momencie krecenia sie kół, dalej wszystki łapy pasują od Z6 poza ta od rozrządu i trzeba ją zmienić na tą którą ty masz przy silniku
to chyba na tyle, a trzeba pociagnąć kable od kompa do silnika coby wutek działał
a da sie przelozyc bez przerabiania ta moja lape do z6?? a z tego coja wyczytalem to jeszcze linka jest na czujnik i sprzeglo w solniczce jest hydrauliczne a ja mamna linke czyli moim zdaniem to i tak jest sporo kombinowania :/ a musze cos zrobic zeby miec mocniejszy silnik. Tak apropo zmiany silnika to czyna przegladzie sie nie doczepia o inna pojemnosc ??
ale tam nie przerabiasz to jest przykręcane odkrecasz od starego silnika przykrecasz do starego i tyle
kupujesz pedały od cifa z hydro cena ze 150-250zł pompe ze 200zł i gra gitara
nie przyczepią sie, a niby ty myślisz że oni tacy domyślni