cieknie z baku lub przewodów

NAZGUL
Forumowicz

cieknie z baku lub przewodów

przez NAZGUL » 2007-07-31, 11:36

Witam. Jak w temacie napisałem mam problem z wyciekiem paliwka. Byłem na kanale ostatnio i chciałem bak odkręcić , jednak nakrętki są tak zjechane (ktoś walczył z tym chyba już) no i kicha. W tym tygodniu mam mieć jakiś klucz do zjechanych nakrętek i obadam co to cieknie. Dzwoniłem do Hondy w Bytomiu gdyż tam poprzedni właściciel ją serwisował(nie miał co z kasą chyba robić) : cyt."napewno przewód metalowo-gumowy bo w tym wieku jest już przegnity" , i stwierdził że "bak jest nie przegnity na łączeniu bo nie miał takich przypadków , tylko zawsze przewód" - po tej wypowiedzi dodał koszt około 400-1200zł :P:P:P.
No i wkońcu pytanie:
- co może być przyczyą tego wycieku,
- czy da rede samemu to usunąć (ja tyle kasy co poprzednik nie mam :P),
- jakby ktoś miał jakieś używki (dobre) przewodów czy czegoś potrzebnego do takiej usterki to kupie.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2007-08-04, 15:45 ]
witam , byłem dzisiaj z autem na kanale , odkręciłem bak (śróby tak zardzewiałe że łeb boli ale pare dupnięć i sapań no i poszło) . Jednak nic nie zobiłem bal lekko zjechał na dół lecz nie wyczaiłem z czego cieknie ( nie sciągnąłem go całego bo nie dało rady tych wszystkich przewodów odkręcić co znajdują się z góry na baku :( ) . Mam wielką prośbę :
- !!!!!!!!!!!!!!!!czy ktoś wie z czego cieknie ??????
- !!!!!!!!!!!!!!!! gdzie za rozsądne pieniądze to idzie naprawić????
bite help!!!