tylko wydaje mi się że zaraz po remoncie nie było tego słychać za często jak teraz.Może ktoś z was miał już taki przypadek?
tylko wydaje mi się że zaraz po remoncie nie było tego słychać za często jak teraz.Może ktoś z was miał już taki przypadek?kobi napisał(a):ja mam podobnietez jak zagazuje do 4tys.pozniej puszcze to mi blaszki slychac.ale ja wiem ze to jest dzwiek z katalizatora
moze u ciebie jest to samo sprawdz katalizator
ateem napisał(a):obsluchaj moze zawory powietrzne z membranami. moze to ktorys zaworek tak bzyczy? ja tak mialem ostatnio. myslalem ze gdzies mi uszczelke wydmuchalo i brzeczy, a okazalo sie ze to zaworek na kolektorze ssacym sie przycial i bzyczal.
zaznaczam ze ja mam zc1 i nie wiem czy takie zaworki sa w ed9
pod kolektorem ssącym są dwie czrne blaszki przykręcone do siebie,u mnie brakowało tam śróbek chociaż żadna mi nie została po złożeniu silnika
no i podczas drżenia silnika blaszki się trzęsły,uderzały o siebie i brzęczały.No ale śróbki przykręciłem i teraz moja hania daje z siebie tylko czyste dzwięki ,czyli warczy i piszczy
Oczywiście serdecznie dziękuje wszystkim którzy starali się mi pomóc.Wielkie dzięki.Temat uważam za zamknięty,schowajcie go do archiwum może komuś kiedyś się przyda.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości