witam mam mały problem a mianowicie troszkę dławi mi sie silnik w zakresie miedzy 2-3 tyś obr tylko podczas jazdy,a na luzie jak gazuje to wszystko jest ok, może wie ktoś co to moze być czy moze pomoze reset kompa czy może cos innego silnik vti
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Ja miałem to samo jak panowały ujemne temperatury. Za bardzo odetkany wydech i dolot moze takie coś powodować. Włozyłem seryjny dolot i jak ręką odjął. Ale oczywiście szybko go zmieniłem
to proste jak barszczyk masz przytkana przepustnice proponuje kupic specjalny spry doczyszczenia przepustnic odkrecic rure dolotu powietrza niech drugi kolega siadzie w aucie i gazuje na maxa a ty w tym czasie pryskaj prosto w otwor przepustnicy sam zobaczysz jakie kleby dymu beda lecialy z wydechu.i sprawdz silnik krokowy bo moze tez byc zabrudzony.
panowie kable odpadaja bo jesli by mialy przebicie w deszczu autko mialo by problem z opdpaleniem no chyba ze kolega moze myl silnik????jesli tak to proponuje rozebrac aparat aplonowy bo moe byc zasniezialy.pozdrawiam
ps kable dosc latwo sprawdzic wjedz w jakis ciemne miejsce oczywiscie w nocy niech ktos kreci zaplonem a ty patrz na silnik okolice kabli czy iskry nie obia sobie sylwestra tz czy nie przeskakuja po kablach ibudowach itd
[ Dodano: 2008-03-10, 20:34 ] panowie kable odpadaja bo jesli by mialy przebicie w deszczu autko mialo by problem z opdpaleniem no chyba ze kolega moze myl silnik????jesli tak to proponuje rozebrac aparat aplonowy bo moe byc zasniezialy.pozdrawiam
ps kable dosc latwo sprawdzic wjedz w jakis ciemne miejsce oczywiscie w nocy niech ktos kreci zaplonem a ty patrz na silnik okolice kabli czy iskry nie robia sobie sylwestra tz czy nie przeskakuja po kablach obudowach itd