podejzewam ze masz ee8 pod 170KM mozesz nei zwiekszac jego mocy ale mozesz zwiekszyc moment obrotowy jesli masz zrobiony wydech i dolot to wymagane juz jest strojenie dla dobrania odpowiedniej mieszanki po strojeniu zyskasz troche momentu moze i KM i wiadomo od 0-100 bedzie lepiej;)qwerty napisał(a):Witam mam takie pytanko czysto dla wiedzy teoretycznej niz uzytkowej....mamy dajmy na to samochod 170 konny nie chcemy zwiekszac juz jego mocy tylko wiadomo to zeby robic lepsze czasy 0-100 na cwiartke itp to jakie sa sposoby polepszenia tych czasow juz bez zwiekszania mocy silnika.......wiadomo pomijamy takie rzeczy jak nizsza masa dobrze dobrane przelozenia w skrzyni ogarniety kierownik no i trakcja....nie wiem moze lzejsze kolo zamachowe(tu widac sporo roznych opinii), lzejsze kolo pasowe? podzielcie sie wiedza
gorsz eraczej nie bedą tylko lepsze wiem bo mialem podobnie i bylo calkiem calkiem ale po strojeniu jets jeszcze lepiejnemezis napisał(a):jesli masz zrobiony wydech i dolot to wymagane juz jest strojenie dla dobrania odpowiedniej mieszanki
a co jeśli jest wydech i dolot z CAI a nie bylo strojenia? osiagi moga byc gorsze od serii??

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość