jak to jest z tymi stożkami??

bmk1607

jak to jest z tymi stożkami??

przez bmk1607 » 2008-04-20, 15:20

Własnie niedawno założyłem do swojego edka stożek Tenzo R w celach eksparymentalnych i akustycznych :), wczesniej mialem wkladke KN na serii, doprowadzony dolot ze zderzaka; jak to chodziło?? do 4 000 spoko przy 4000 dziura, a powyzej 4 200 pauerr.. załozyłem stożek bez resetu kompa, i duza zmiana, znikneła dziura przy 4 000obr, ogolnie w zakresie do 5 000 obr silnik rowno przyspiesza a powyzej 5 000 pauerrr. i jeszcze jedno nie wiem czy wiecej paliwa mi nie pociagnął na 100km na tym stożku, aha i stożek jest żałożony nastepujaco; poer rura humowa seria do niej kolanko aluminiowe zakonczone Stożkiem który łapie powietrze z dolotu ze zderzaka. to wszystko odgrodzone tekturka przy akumulatorze. Jak posmigalem przez giodzine do krk i spowrotem do domu to po otworzeniu maski rura alu zimniutka i stopzek tez zimny. Jak to wyglada u was??

MAX-ZRZ

przez MAX-ZRZ » 2008-04-20, 21:15

Jak założyłem u Siebie stożek to od razu poczułem różnice :)
Może nie jakaś tam extra ale ładnie mi się zbierał.) Chodz mój Crx łapie także na 3500 tys i power jest najlepszy :)
Wydech mam cały Remus wraz z powiększonymi kolektorami :) i jest Gitara.

A ta Tekturkę to wy pier*** hehe i wstaw normalnie z blachy coś.na Allegro można kupić specjalne plastiki odgradzające Filtr od Silnika :) pozdr...:)

nemezis
Forumowicz

przez nemezis » 2008-04-20, 21:30

ja tam nic nie odgradzałem i jest ok...odrodzenie stożka moim zdaniem spowoduje grzanie sie rury od silnika a tak mamy chlodzenie rury za jednym zamachem. mi tez zaczął więcej palić i kiedy rozbujam go i wrzuce na luz obroty nie spadaja tak jak na postoju. nie wiem czy to normalne
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX

MAX-ZRZ

przez MAX-ZRZ » 2008-04-20, 22:27

No nie normalne ja tam zawsze jak puszce gaz odrazu obroty leca automatycznie w dół

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2008-04-20, 22:31

podepne sie pod temat zalozylem stozek fujity i power rure z polerowanego aluminium niezdazylem zrobic jeszcze dobrego dolotu zimnego powietrza ale zauwazylem ze jak polatam nim dluzej to ta power rura zajebiscie sie nagrzewa co sadze ma kiepski wplyw na powietrze w niej :( dlaczego sie tak ta rura nagrzewa? ze niema dojscia zimnego powietrza? czy cos nietak z ta rura? macie jakies doswiadczenia z tym? badz pomysl? oto foto jak to wyglada jak narazie....
Obrazek
co zrobic zeby sie to tak nienagrzewalo?
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

atom1
Moderator

przez atom1 » 2008-04-20, 22:35

tak jest z rura niestety generalnie gowna warte sa ;) i lpiej miec seryjny dolot
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

bialy
Forumowicz

przez bialy » 2008-04-20, 23:15

dlatego niektórzy chwalą sobie kibel rury, ponieważ są z pcv i nie chłoną tak ciepła
Szukasz dobrego biura rachunkowego ? Zapraszam http://annabielawska.pl Najlepsze Biuro Rachunkowe w mieście Olecko i regionie.

MAX-ZRZ

przez MAX-ZRZ » 2008-04-21, 06:58

Wiem że można dostać także oploty takie hmm parciane..a takiego materiału i opleść Rurę

bmk1607

przez bmk1607 » 2008-04-21, 09:38

no ja wlasnie dlatego sobie zostawiłem seryjna gumowa rure a do niej podczepiłem kolanko aluminiowe, które podczas jazdy jest chlodzone i sie nie grzeje, a co do odgrodzenia stozka to kupilem ten laimnat i niestety stożek za duzy nie zmiesci sie:/ tektórke zostawie bo w sumie dobrze sie spisuje, moze ja kiedys wymienie na cos lepszego co bedzie troche lepiej wyglądało, moze jakas karimate czy cos takiego:) A co do doltu to tez sie zastanawiałem nad tymi bandażami do kolektorów, w kolorze grafitowym.

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2008-04-21, 10:08

Czy naprawde sądzicie ze powietrze jest w stanie sie ogrzac w trakcie przelatywania przez dolot !!!!!!!! hahaa .

To sie zastanówcie co piszecie !, czy powietrze z taką predkością zasysane zdąży sie nagrezać !
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

BzN

przez BzN » 2008-04-21, 11:20

W I Ś N I A napisał(a):Czy naprawde sądzicie ze powietrze jest w stanie sie ogrzac w trakcie przelatywania przez dolot !!!!!!!! hahaa .

To sie zastanówcie co piszecie !, czy powietrze z taką predkością zasysane zdąży sie nagrezać !

Nie ma sie nad czym zastanawiac.. zdazy sie ogrzac .. po pierwsze komora silnika , po drugie aluminium chlonie cieplo bardzo szybko ,wiec tu nie ma nad czym spekulowac. generalnie najlepiej jest poprowadzic dolot od zderzaka do seryjnego dolotu i sciagnac rezonator.. daje rade :]

nemezis
Forumowicz

przez nemezis » 2008-04-21, 12:28

Czy naprawde sądzicie ze powietrze jest w stanie sie ogrzac w trakcie przelatywania przez dolot !!!!!!!! hahaa .

Zdąży
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX

Walter
Forumowicz

przez Walter » 2008-04-21, 13:19

No argumenty nie do pobicia :rotfl2:

MAX-ZRZ

przez MAX-ZRZ » 2008-04-21, 15:36

hmmm zdanie podzielone..Ja myślę że NIE zdąży się ogrzać bo tak jak mówią chłopaki to logiczne I pęd Zimnego na tak krótkim odcinku Nie nagrzeje się Nie wiem jak Mocno.....
Macie może I rację nagrzeje się o Ile podniesie się jego temp o 2oC więcej( na plus) ...Myślę że taki dolot jest OK..A wszystkie auta na KSach i innych którymi daje się ostro w palnik mają tylko Rury takie Lub Inne..
A co do Plastiku...Wypowiem Się także...gó*** no prawda że się nie ogrzewa..
Jak ja kupiłem Hondzie to miałem zamontowany Kibel Rure.. i po całym Dniu jazdy lub po kilku razach dawania w palnik..I nawet ta Rura się lekko ogrzewała..
KOmora Silnika była cała Ciepła.( Logiczne) Znowusz Alu szybciej oddaje Ciepło
Ale po zatym myśle osobiście że nie ma to takiego znaczenia ( chodzi mi o temp) że poczujemy różnicę w jezdzie .
No ja to tak widze.:)
A co do tych oplotów ( także wydech się tym zakręca jak się ma turbine By nie łapała tak szybko Temp ( która jest b.,wysoka )

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2008-04-21, 18:05

... no prosze zdąży...;)... i stracisz 8,45 KM... trzeba to powaznie przemyśleć :ok:
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

Następna strona